Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 28

  • 19 322
  • 740
# 585
Диабетиците имат захар по 8-9 обикновено. Не казвам, че 6 е готина захар или че не бива да се вземе в ръце. Просто не е окей да поставяме такава сериозна диагноза.

Иначе разбрах накъде биеш- че инсулинът е бил повече преди и сега започва да намалява и не може да смъкне захарта. Но има най- различни криви на ИР. Simple Smile
Виж целия пост
# 586
Нямам претенции да поставям диагнози, защото не съм подплатена с образование да правя такива, а и в нета диагнози не се поставят. Казах само че на мен ми прилича.

Константно повишена КЗ за мен си е диабет и бих взела мерки като за такъв.  Сега дали е формулирано като диагноза диабет захарта да ти е 6 или 8-9, за мен няма особено голямо значение - високата захар нанася щети на тъкани и органи и резултата е един и същ, прогресиращо влошаване на здравето и качеството на живот.
Виж целия пост
# 587
Catcher, не всички диабетици минават през стадий хиперинсулинемия. При някои инсулинът винаги е бил нисък. Има и смъртно затлъстели с нисък инсулин и захар. Ако сложиш техните изследвания до моите и твоите ще помислиш, че ти и аз сме по 150-160 кила, а те са 50-60, но не е така.

Виждала съм ОГТТта на бивши диабетици, в които докато са били диабетици, инсулинът им е бил винаги едноцифрен, а захарта висока и след диетата инсулинът се качва и на първи и втори час е двуцифрен, но с ниски стойности, а захарта спада и е винаги едноцифрено (в ммол/л).

Виждала съм и резултати като тези на Елора докато е била с висок инсулин, при които КЗ никога не се качва и не пада, а инсулинът от 50 на гладно става 300 или 400. Елора не е имала захар над 5.5. Защо тялото на Елора, вместо да се пъне да бълва инсулин, не остави КЗ да скочи до 10, а нечие друго не прави същото. Сложно е.

Всъщност резултатите даже не са много извън норма. В Цибалаб КЗ е допустимо да скача над 7.5 на първи час и над 6.5 на втори, а КЗ под 6.1 не се води и преддиабет.

Ако можех да избирам резултати, щях да избера тези с КЗ 6, 9.8, 6 и инсулин 8, 60 и 30 пред моите от КЗ 5.5, 11, 3.5 и инсулин 11, 190 и 90.

А Миоки е права да обяснява щетите от високата КЗ. На мене джипито, като видя резултатите ми каза "Това е жив диабет" за да ме стресне. И се получи. Доволна съм 😄😎.
Виж целия пост
# 588
Благодаря, Невена! Обожавам яйца, но искам да спра млечните за малко и то... не остана. Ще се пробвам с месото и каквото сабя покаже! Витамин Д е малко ниско(приемам добавка), но Б12 отдавна не съм изследвала. По време на втората бременност Сигридов ми предписа инжекции. А какво ви е мнението за ядките?(суровите естествено)

За сурвоите ми е хубаво мнението, но мисля,че и с тях не трябва да се прекалява.
Виж целия пост
# 589
На мен ми е полезно да се поизплаша , тъй като съм склонна да пренебрегвам здравето си, а не бива... има хора, които се нуждаят от мен и аз не бива да ги предавам!
Присъединявам се към вас в темата и ще черпя идеи. Воля имам желязна, от както се помня съм на някакъв режим, за да изглеждам добре... но сега, тцъ. С 25 кг съм отгоре(90) на височина 175. Ми... грозна работа, а и тежи! Хром като добавка дали ми трябва?!
Виж целия пост
# 590
Скрит текст:
На мен ми е полезно да се поизплаша , тъй като съм склонна да пренебрегвам здравето си, а не бива... има хора, които се нуждаят от мен и аз не бива да ги предавам!
Присъединявам се към вас в темата и ще черпя идеи. Воля имам желязна, от както се помня съм на някакъв режим, за да изглеждам добре... но сега, тцъ. С 25 кг съм отгоре(90) на височина 175. Ми... грозна работа, а и тежи!
Хром като добавка дали ми трябва?!
На мен ми казаха Chromium Picolinate, за да притъпя глада за сладко.
Виж целия пост
# 591
Здравейте момичета!
Вчера пуснах няколко изследвания. От Март не съм ходила в лаборатория.
Изледване от Март-Глюкоза 6.2     Инсулин-11.40
И понеже ми откриха малка кистичка на ЩЗ, която според лекарката само трябва да се следи, аз реших да си пусна Ф3 и Ф4 хормони. Причината е, че цикълът ми прескочи 1м и след като ми дойде, около 14 ден получих силно сърцебиене със схващане на ръцете, като паник атака. И понякога едни претръпвания в областта на гушата. Не бях получавала с месеци такова нещо. Но предните дни на работата имах конфликт, който ме извадиизвън релси. Треперяне, нервност, сърцебиене и прочие. Той цикълът от 3г. ми закъснява де.
Антитела и ТСХ са нормални-това от март месец.
Ето сегашните:
Глюкоза 5.2
Инсулин-6.1
Магнезий-0.8     реф.ст. 0.7-1.2
FT4  -1.09  реф.ст.  0.7-1.48
FT3 - 2.81  реф. ст. 1.7-3.7
Вит.Д-36.5    реф.ст 30-100
Никъде няма стрелка за повишеност, но виждам, че Магнезия и Вит.Д са на долна граница.
Взимам Неуропан и ми е по-добре. Нервното напрежение си оказва влияние. Имам блистери на Магне Бе комплеск, но чета , че са със захароза. Ще взема Магн. цитрат, този разтворимия и вит.Д.
Виж целия пост
# 592
Аз приемам доста добавки (повечето от препоръчваните от Невена като омега 3, магнезиев цитрат, Д, Б комплекс...), но не съм пила хром. Не съм имала и глад за сладко, де, въпреки че преди режима доста си хапвах сладичко. Наскоро четох, че глад за въглехидрати се появявал, когато не се приемали достатъчно протеини.
Виж целия пост
# 593
Аз засега приемам хром, вит Д, вит Б12, магнезий. Сега предстои да пускам нови изследвания. Ще видя докъде съм я докарала.
Виж целия пост
# 594
Девойки, ще се радвам отново да видя мнението ви  Hug
Бях ви занимавала преди известно време с моя липиден профил, в които общия холестерол излизаше висок. Ендокринолога смяташе, че това се дължи на "по-дълбока и дългодействаща ИР" и ми каза да пия метформинов препарат. Аз обаче не си го взех и не съм пила нищо. Карам си както и досега на режим, добавки, движение.
Тези дни пусках изследвания на ЩЖ и реших да видя и други показатели как са. Отново пуснах липиден профил.
Тоя общ холестерол излиза още по-висок, радва ме, че триглицеридите и LDL са паднали, а HDL се е покачил.
От мненията тук знам, че общия не трябва да го гледам много, но все пак започна да ме гложди защо расте...

Това са резултатите:

Скрит текст:
Виж целия пост
# 595
Идеални изследвания мен ако питаш и според мен не ти трябва метформин.

Това за холестерола и дългодействаща ИР за пръв път чувам, но пък знам за много случаи, в които при минаване на кетоподобен режим на хранене, на хората им се покачва LDL което не е повод за притеснение. Тези хора са слаби, с голямо количество мускулна маса и останали добри показатели.
Виж целия пост
# 596
Woman in the mirror, Уау! Честито. Браво за усилията. Страхотни резултати!

Общият холестерол расте, защото добрият холестерол е нарастнал повече отколкото лошият е паднал. Нещо като

Х + Y = Z
aко Х = 2 и  Y = 5 то
Z = 2+5= 7
ако Х се е повишило с 2, а Y e паднало с 1
Z = (2+2) + (5-1) = 4 + 4 = 8

Идеално е всичко. Само не си спряла витамините навреме и излизат високи, а Вит Д е нисък. Другото е просто перфектно, особено холестерол.
Виж целия пост
# 597
И според мен са добри изследванията. Само Т3 може да е още по-добре, но ако нямаш някакви оплаквания, едва ли има чак такова значение.
Аз имам въпрос относно алкалната фосфатаза. Според вас, какъв е оптималният резултат в U/l? Миналата година гледам, че съм била с резултат 110 при норма <240 на лабораторията. Ама се зачетох онлайн и за жени до 55 г много лаборатории дават стойности до 105 U/l. И сега не знам това нисък резултат ли е било, висок ли... Grinning Ниските стойности показвали надбъбречната умора, хипотиреоидизъм, способността за контрол над КЗ и др.
Виж целия пост
# 598
Здравейте! Имам инсулинова резистентност, забавен метаболизъм, поликистозни яйчници и проблемно забременяване. Започнах лечение с медикаменти, обаче искам да отида и на диетолог. Дали някой с подобни проблеми е посещавал диетолога в болница Надежда или Щерев - проф. Д-р Стефка Петрова. Или ако знаете друг специалис .......просто нещата излезнаха много извън контрол и съм страшно отчаяна. Склонна съм и психолог да посетя. Просто наистина незнам какво да правя вече. Благодаря предварително
Виж целия пост
# 599
Чети темите, не ти трябва диетолог. Пълно е с полезна информация, която ще ти помогне много повече от измислени диетолози, които повтарят общоизвестната мантра.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия