Нека бъде Великден с Lidl! Включи се в празничната кампания и спечели 1 от 20 ваучера по 50 лв.

  • 36 312
  • 977
# 780
Залагаме на традиционните нека,направихме агнешко в грил фурна,картофки,салатка,свински и пилешки пържоли за тези които не ядът агнешко,яйчена салата Simple Smile
Виж целия пост
# 781
🐤🐤🐤 Великден - традицията повелява!
Следващият етап е посветен на основните блюда - рецепти с агнешко, месни деликатеси и гарнитури. Очакваме вашите предложения, снимки и рецепти!
Печено агнешко - гарнитурата е различна. Може картофи, ориз или в нашия случай тази година зелена салата.
Виж целия пост
# 782
На един от най-светлите празници в България нашето семейство има традиция да консумира агнешко - предварително овкусено за няколко часа. След което в голямата тава добавяме много лапад, зелен лук и гьозум, водичка, след което завиваме с кухненско фолио. Приготвяме го в пещ, която се опалва от предната вечер и на следващият ден проверяваме как е станало. При необходимост откриваме фолиото на сутринта да се запече. Местото става толкова крехко, както няма как да се получи на фурна. Дроб сармата я правим традиционно пък в печката Animal Sheep
Виж целия пост
# 783
Печено агнешко с гарнитура ориз с лапад,  зелена салата и разбира се, яйца и козунак.
Виж целия пост
# 784
Ние не консумираме агнешко месо.При нас беше заек с гарнитури - картофи, ориз и гъби.
Виж целия пост
# 785
Агнешко печено в плик


Необходими Съставки

агнешко месо - около 1 кг.
масло - 80 г. краве
джоджен - 2 - 3 стръка
сол - на вкус
червен пипер - 1 ч.л.
картофи - за гарнитурата
Виж целия пост
# 786
Не консумираме агнешко вкъщи. Тъй като е италианска седмица в любимия Лидл ( за щастие заредена от събота Simple Smile) , приготвих пилешки филета по италиански. Жестоко овкусени с богат италиански микс подправки и кокосово масло. Приготвих ги на грил тиган и сервирах с пресни салатки и свежи зеленчуци. Леко, вкусно и полезно!
За десерт предложих Ягоди с маскарпоне и сурови ядки, но него го отразихме чак в късния следобед на празничната събота.
Виж целия пост
# 787
Печено агнешко. Стана превъзходно. За 2 кг агнешко смесих в една купа - 5 гр сол, 5 гр червен пипер, 1 к. л. черен пипер и 100 мл олио. С тази смес намазах хубаво всяка една мръвка, наредих в тавата, сипах 1 ч.ч. вода и сместта от пипер, сол и олио (ако остане), покрих с фолио за печене и пеках на редварително загратя фурна за 3 часа - 3 часа и половина на 180 градуса.
Виж целия пост
# 788
Печено агнешко. Стана превъзходно. За 2 кг агнешко смесих в една купа - 5 гр сол, 5 гр червен пипер, 1 к. л. черен пипер и 100 мл олио. С тази смес намазах хубаво всяка една мръвка, наредих в тавата, сипах 1 ч.ч. вода и сместта от пипер, сол и олио (ако остане), покрих с фолио за печене и пеках на редварително загратя фурна за 3 часа - 3 часа и половина на 180 градуса.
Скрит текст:
И аз по тази рецепта, експериментирали сме и други, но тази ни остана фаворит.
Единствено на дъното нареждам клонки лоза или череша.
Виж целия пост
# 789
Агнешко руло с катък и ориз със спанак и печурки



С помощта на остър нож обезкостяваме месото. Най-лесно това става, като започнем от ябълката, ако имаме бут, или от раменната става, ако имаме плешка. Ножът трябва да следва костта от всички страни. Когато сме отстранили костите, разстиламе агнешкото и го изтъняваме с чук за месо през стреч фолио. Овкусяваме го със сол, черен пипер и 40 мл олио.

Смесваме цеденото кисело мляко и натрошеното овче сирене. Поръсваме с джоджен и намазваме катъка равномерно върху месото. Навиваме агнешкото на руло и го връзваме с канап за печене.

Поставяме месото в тава, доливаме малко вода и го покриваме с алуминиево фолио. Печем три часа и половина на 160° С, след което махаме фолиото и допичаме за още 30 минути на 200° С.

Pushpin Виж цялата рецепта и всички съставки ТУК
Виж целия пост
# 790
Приготвихме печен агнешки бут с гарнитура ориз с лапад.
Виж целия пост
# 791
Не ядем агнешко, но правим мусака, тя ни е празничното ястие.
Виж целия пост
# 792
Агнешко с ориз.
Виж целия пост
# 793
Зелена салата с яйца и агнешко на фурна.
Виж целия пост
# 794
Аз не обичам агнешко.
Правя всякакви салати и някакви разядки.
Като основно ядохме лозови сърми.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия