Азиатска кухня

  • 58 647
  • 730
# 615
А пък у нас тези дни хапвахме зеленчуци под различна форма темпура



и мисля да е това за последно преди заслужената ваканция. Заявих на моите да не ме търсят за готвене поне две седмици, Smiley въпросът е дали  аз ще издържа толкова без да готвя Satisfied
И нещо ,на което попаднах в интернет пространството. Още се чудя какво още могат да измислят хората  за пари
Thinking Wink Joy
Заповядайте да похапнете -камъни!?!? suck and throw away, street food pebbles
Виж целия пост
# 616
У нас тези дни бяхме на окономияки (във вариант от Осака):
Виж целия пост
# 617
Постен ориз с къри и джакфрут (от консерва). Сосът е ситнонарязани лук, чушка, домати, подправки, оризът варих отделно и добавих накрая.

Виж целия пост
# 618
Момичета, прекрасно ви е в темата! Намърдвам се и аз, защото имам поръчение от малкия ми син да му правя рамен. Сега е на тази вълна, а в Бургас няма къде да си хапваме. Водим го в Хайкара Рамен, когато сме в София, но е рядкост това удоволствие. Моля за някоя рецепта като за пълен лаик в азиатската кухня! Благодаря!  Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 619
kleo, синът ти да е е почитател на Наруто? (и аниме/манга като цяло) Wink
Ако четеш на английски, моят любим блог за японска кухня е този: https://www.justonecookbook.com/
Правила съм доста рецепти от него и са много сполучливи. Даже тази вечер пак ще готвя оттам - омлет с ориз (omurice)
И това е една основна рецепта за рамен от там: https://www.justonecookbook.com/homemade-chashu-miso-ramen/
Надявам се, че в България може да се намерят от по-екзотичните продукти.
Виж целия пост
# 620
Аз ползвам тази рецепта като основни насоки за бърз "гето рамен" Satisfied:
https://youtu.be/r3_tcQiyGG8
Модификациите, които правя е да си сваря яйцата от предния ден и да ги сложа да се мариноват в соев сос и вместо животински бульон на кубчета ползвам желиран телешки или свински от буркан и зеленчуков на кубчета. Понякога добавям и запечени гъбки на тиган, както и ситно нарязан спанак. Спокойно може и парченца крехко месо да се добавят по желание. Далеч е това от автентичен рамен, но се получава доста добре. Smile
За по-фенси рамен ползвам тази рецепта:
https://youtu.be/2fBs5MNlK2s
Виж целия пост
# 621
Снощният ни японски омлет с ориз, шунка и зеленчуци (omurice).
Виж целия пост
# 622
Извинения за повторния пост, но са минали 24 часа от предишния ми и не мога да редактирам.
Днес бяхме на корейска кухня - "чимек" - съкращение от думите chicken (пиле) и mekju (бира). С други думи - пържено пиле и бира, станали особено популярни покрай сериала от 2013та година "Моят любим от звездите".
Имаше още и задушени тиквички (hobak bokkeum) и палачинки с кимчи (ама те бяха купешки).
А за допълнителен гъдел, бирата беше смесена с малко от корейския оризов алкохол, соджу.
Виж целия пост
# 623
След отпускарско, набързо и без фотографска премяна, панирано пилешко по китайски, сосът е полуфабриикат - корейски барбекю сос


Виж целия пост
# 624
Danifin, какво слагаш в панировката за пилето? Из нета има рецепти с брашно, нишесте, бакпулвер, олио и вода, и такива с пшенично+царевично брашно, бакпулвер, олио и вода. Едните пържат месото 2 пъти, другите само веднъж. Но резултатът им все не е като твоят.
Виж целия пост
# 625
мама-ени  Използвам  ето тази рецептата  като базисна за панирано пиле по китайски
 пиле със сладко-кисел сос, който аз правя
за мариноването
500 гр пилешко, нарязани на не големи парчета,
 1/2 чл сол
1/4 чл чесън на прах
1/6 чл бял пипер
45 мл вода
така трябва да престои мин.1 час

за панировката смесваш и хубаво разбъркваш
1 разбито яйце
1/6 чл чесън на прах или 1 скилида пасиран
10р бакпулвер
65 гр царевично/картофено/оризово нишесте или каквото имате
105 гр брашно
2сл олио
145мл вода
Топиш парчетата едно по едно в панировката и пускаш в хубаво загрято олио на не много висока температура.
Аз използвам клечка за шишчета. Бодвам парче месо , потапям в панировката и пускам в олиото. Пържиш до златисто.

за сладко - киселия сос
6сл оцет
6сл кетчуп/доматено пюре
2сл захар
пожелание парчета нарязан на дребно ананас или други зеленчуци
2-3сл ананасов сок
Загряваш в касерола и хубаво разбъркваш, докато захарта се стопи.
Накрая имаш два варианта, да залееш и разбъркаш месото със соса или да ги сервираш отделно.
Виж целия пост
# 626
Само аз ли готвя Thinking
Вариации на тема рамен и азиатска кухня, тъй като съм сама ,готвя експресни неща

Зеленчуков корейски бибимбар

мариновано пилешко, патладжан по азиатски, само качамака, гъбите с лук и печените чушки с чесън не са от азиатските неща Smile

рамен и мариновано печено пилешко филе със лют сос

зеленчуково макани

рамен  и пак........

рамен Satisfied
Виж целия пост
# 627
В тази жега готви ли се Grinning
Виж целия пост
# 628
Danifin, не си сама Grinning Идвам на рамен при теб!
Ние тази вечер бяхме на tanindon - телешко с лук и яйце, върху ориз

П.П. при нас днес е 23 градуса и вали, тъкмо за готвене си е Joy
Виж целия пост
# 629
От както се прибрах от отпуската, вече цяла седмица, тук е все  20 градуса , какво да се прави английско му време SatisfiedJoy Но трябва да се яде Smile Роца аз при теб- много апетитно Yum ,ти при мен...Yum Само днес ще изневеря на рамените Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия