Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 24

  • 23 190
  • 641
# 375
65м2 е жилището и е на комуникативно място. Има магазини, аптека, заведение, болници, метро...
Виж целия пост
# 376
Предстои ни отдаване на жилище в Банишора. Мисля да го отдам с всичко в него, дори и с прибори и посуда. Двустайно, ново строителство, след освежителен ремонт. Кухнята и дневната са в едно помещение, а в спалнята има обособен офис кът с бюро и диван. Има сушилня, тв, миялна, микровълнова, климатици и останалите стандартни уреди. Според вас колко пари мога да му искам? Мисля за 700 лв с 2 депозита? Как ви се струва?
Логичен наем ми се струва.
А двата депозита защо?
Виж целия пост
# 377
И аз това щях да питам. Останала съм с впечатлението, че обичайно се искат само от рискови наематели. Или за много висок клас жилище.

п.п. Нали няма да си броите вилиците и чашите при освободжаване?
Виж целия пост
# 378
Питам, за наема и депозитите, защото не сме отдавали никога и не се ориентирам. А виждам, че някои иксат 1, а други 2 депозита, но не знаех каква е логиката. Естествено, че няма да правя опус на дребните неща. Аз ги оставям, защото не ми трябват и могат да са полезни на бъдещи наематели.
Виж целия пост
# 379
Обикновено българите не са склонни да плащат два депозита. А и наистина, двата депозита имат логика при луксозно обзаведено жилище, защото се предполага, че в такова евентуалните щети биха били по-скъпи за отстраняване.

700 ми звучи съвсем ок за описаното, но може би с 1 депозит.

Пускайте го, то ще си покаже. Ако една седмица никой не звъни, значи цената е висока, но едва ли.
Ако пък се скъсват да звънят, значи сте го подценили, но поне ще може да си направите кастинг. 😉

За описаното жилище нормална би била цена между 600 и 800 според обзавеждането. Виждам по групите, че хората много се влияят от това.
Виж целия пост
# 380
Аз исках втори депозит при наличие на домашен любимец. Едните ми кандидати бяха с котка и казаха, че няма проблем за двата депозита, искаха да капарират веднага. Българи и при това не говорим за София.
Виж целия пост
# 381
Луксозно-нелуксозно, чистенето от фирма и пребоядисването на стените + запушване на дупки, си струва парички.

2 депозита са си ок, за луксозните - 3.

По фейсбук групите не може да се съди какви хора търсят квартира и дали могат да си позволят. Да не говорим, че повечето от там живеят при мама и баба и са се присъединили в групата, само за сеира.
Виж целия пост
# 382
Какво ще е това чистене и запушване за 500 лева? То ако стените са на сирене, едва ли само това ще са щетие и 2 депозита също могат да не стигнат. Иначе има свестни наематели, които си чистят като се изнасят. Аз съм включила такова условие в договора и освен това наблегнах и устно, че много държа да е чисто, като освобождават. Те да си правят сметка дали ще си почистят сами или ще си платят с част от депозита за това.
А пребоядисване не мисля, че се налага всеки път, освен ако не говорим за смяна на наематели през 10 години или някакви пълни палачори. Simple Smile
Виж целия пост
# 383
Ако някой иска да е строител и чистач след наематели, за да му излезе по-евтино, нека. Мен тва не ме бърка - аз изказвам мое мнение. Ама все си мисля, че ако някой живее в кочина 5 месеца, няма да се е грижил с много любов към мебели и техника. Знам ли. Ако искате и без депозит давайте. Всеки има своя истина.
Виж целия пост
# 384
Аз не съм в София. Но по обявите в олх...и частни, и през агенции, се иска предплата 2 наема. За това и аз поисках наем и половина депозит. Момчето веднага ги извади и остави, не се е пазарило. Така ми е по-спокойно...
Виж целия пост
# 385
п.п. Нали няма да си броите вилиците и чашите при освободжаване?
Според мен, вилиците и чашите ще се увеличават постепенно, някои наематели оставят свои неша след приключване на наема.
Виж целия пост
# 386
Ако някой иска да е строител и чистач след наематели, за да му излезе по-евтино, нека. Мен тва не ме бърка - аз изказвам мое мнение. Ама все си мисля, че ако някой живее в кочина 5 месеца, няма да се е грижил с много любов към мебели и техника. Знам ли. Ако искате и без депозит давайте. Всеки има своя истина.

Аа не, аз се уморих да чистя, при все че чистих след ползване от семейството. Затова казах или наемателите си чистят сами, или си плащат за почистване с част от депозита.
Без депозит не помня някога някой да е писал в темата, че е дал квартира. Нито пък съм чувала някой да го е правил. Не разбирам кое не те бърка и защо пишеш така.
Виж целия пост
# 387
Двустайно, ново строителство, след освежителен ремонт. Кухнята и дневната са в едно помещение, а в спалнята има обособен офис кът с бюро и диван. Има сушилня, тв, миялна, микровълнова, климатици и останалите стандартни уреди. Според вас колко пари мога да му искам? Мисля за 700 лв с 2 депозита? Как ви се струва?

За описаното - мебели плюс уреди, според мен, 2 депозита са си съвсем нормално да поискаш. С изключение на микровълновата, всичко останало е на цена поне 1 депозит.
Моля, не ми излизайте с идеята за амортизацията, щото, видите ли, не били чисто нови. Няма амортизация, ако се наложи да смениш уред, защото наемателите са го прецакали. В магазина ти го продават на пълната цена.

Двата депозита поне ще отсеят отчасти тези кандидати, които търсят нещо евтино, ама да има всичко. Ако се запече работата, може да се мисли за корекция - дали в наема, дали в депозита.
Виж целия пост
# 388
Аз няма да излизам с амортизацията, но не знаех, че депозитът трябва да покрива цената на всички уреди и мебели в апартамента. Grinning При това положение трябва да искаме по 10000 лева депозит в най-добрия случай. Grinning  Описаното имущество, както сама е написала жената, е стандартно, не е някаква изгъзица като сауна стая или антикварно пиано.
Депозитът служи за да покрие някакъв риск, а не стойността на всичко.
Разбира се всеки сам си преценява, аз само си разсъждавам на глас.
Виж целия пост
# 389
Ако някой ти избяга и те завлече с един наем, сметки и затрит ключ - ей ти повече от един депозит.
И още един за някакви щети, не за всичко. Аз твърдо съм решила да искам по два депозита. Ако не искат, значи не са моите хора.
Нямах проблем да отдам с два депозита в Бургас. Нещо нечувано за града и неизпълнимо според брокерката. Ама стана.
За София знам, че вече било стандартно да се искат по два.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия