За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 517
  • 741
# 270
Аз най-много ги харесвам на запеканка с яйца и мляко и някакви сирена/кашкавал ако се намират в хладилника.
Виж целия пост
# 271
Моля за рецепта за броколи. У дома ги ядем обикновено на пара със сол и зехтин , но ни омръзва, а искам по-често да се ядат.

Броколи с червен лук на фурна

Панирани броколи с млечно-чеснов сос

Салата с паста и броколи

Пилешка салата с броколи
Виж целия пост
# 272
Правя кюфтета от броколи, страхотни са!
http://vsekimojedagotvi.com/2912/lyubimite-mi-kyuftenca-s-brokol … eto-ya-receptata/
Виж целия пост
# 273
Моля за рецепта за броколи. У дома ги ядем обикновено на пара със сол и зехтин , но ни омръзва, а искам по-често да се ядат.
Пюре от броколи

Крем супа от броколи

Паста с наденица и броколи
Виж целия пост
# 274
Моля за рецепта за броколи. У дома ги ядем обикновено на пара със сол и зехтин , но ни омръзва, а искам по-често да се ядат.
Може така приготвени да се омешат на салата с леща, зелен лук и лимон, или с грах. Зависи дали държите на здравословното хранене, но стават и задушени или пържени в тиганче с малко соев сос. От броколито стават и хубави запеканки, може с паста и сьомга, или със стар хляб и млечна заливка, или просто с яйца.
Виж целия пост
# 275
Имам една тарелка пилешки обезкостен бут и една тарелка гърди от Лидл. В йена искам да ги изпека. Не ми се ядат картофи. Нещо като фритата ми се яде. Трябва ли предварително да обработвам месото или да го мятам с яйца и някоя червена чушка?
Виж целия пост
# 276
Аз искам да помоля за рецепта за тутманик, но не като питка с мая, а със бакпулвер. Като солен кекс който се получава. Благодаря на който се отзове.
Виж целия пост
# 277
Скрит текст:
Имам една тарелка пилешки обезкостен бут и една тарелка гърди от Лидл. В йена искам да ги изпека. Не ми се ядат картофи. Нещо като фритата ми се яде. Трябва ли предварително да обработвам месото или да го мятам с яйца и някоя червена чушка?

Виж тази рецепта, но има и картофи.

Скрит текст:
Аз искам да помоля за рецепта за тутманик, но не като питка с мая, а със бакпулвер. Като солен кекс който се получава. Благодаря на който се отзове.

По тази рецепта.
Виж целия пост
# 278
Имам една тарелка пилешки обезкостен бут и една тарелка гърди от Лидл. В йена искам да ги изпека. Не ми се ядат картофи. Нещо като фритата ми се яде. Трябва ли предварително да обработвам месото или да го мятам с яйца и някоя червена чушка?
По-добре е пилето да е приготвено предварително. Мятай в тавата с каквото има в хладилника.
Виж целия пост
# 279
Аз искам да помоля за рецепта за тутманик, но не като питка с мая, а със бакпулвер. Като солен кекс който се получава. Благодаря на който се отзове.

Слагам рецептата, по която най-после харесахме вкъщи това печиво, така, както съм я копирала. Преди нея или нещо длетаво се получаваше, или сухо, или спада, или......все не ни харесваха. Сега тоя правя често, малка ни идва дозата, но пък е лесен за правене.

Скрит текст:
СОЛЕН КЕКС от mimi.7299

Цитат
200 гр брашно, 150 мл прясно мляко, 100 мл олио, щипка сол, три яйца, бакпулвер, сирене/кашкавал/ементал, каквото обичате може и смесено на око или само сиренце, пак го слагам на око в зависимост от това колко е солено.

Яйцата се разбиват с прясното мляко и олиото, отделно се смесват брашното, бакпулвера, щипката сол и сиренето! Прибавят се към яйцата и се разбърква до хомогенна смес! Пека в силиконова форма до зачервяване в предварително загрята на 180 градуса фурна! При точно спазване на пропорциите кексът винаги става чудесен!

Допълвам от мен, понеже рядко купувам прясно мляко, не сме му любители. Или разреждам сметана за готвене вместо него или правя яйрян, пак се получава добре.

Виж целия пост
# 280
Моят солен кекс е много лесен, но пък не прилича на тутманик.
4 яйца, 2 чаени чаши брашно, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 лъжичка сода,  1 лъжичка сол /ако не е солено сиренето/, 1/2 ч.ч. олио, или разтопено масло , и към 250 грама натрошено сирене. Разбърквам с телта, и пека 20 мин на 250 градуса.
Виж целия пост
# 281
Потвърждавам за соления кекс предложен от Лабрекс. Става чуден.
Виж целия пост
# 282
МНого благодаря Лабрекс. Ще го направя довечера, дано успея да го изпека читаво, че ми е голям проблем печенето на кексови теста, че съм с газова фурна. Мъфини пека без проблем. Но същото нещо като го сложа във тава и не става и не става. Все глетави от вътре. Супер че съставките са в грамове, че с чаши не ми се получават нещата. И прясно мялко имам. Дано се справя. Ще пиша.

Оле редактирам се. Писала си бакпулвер. Колко? Че при нас са в кутии по 200гр. Не като при вас в малки пакетчета. То аз и пакетче не знам колко е.
Виж целия пост
# 283
Оле редактирам се. Писала си бакпулвер. Колко? Че при нас са в кутии по 200гр. Не като при вас в малки пакетчета. То аз и пакетче не знам колко е.

Онзи ден търсих из нета, има пакетчета по 10 гр и такива по 13 гр, аз слагам 1 супена лъжица, когато пише 1 пакет.
Виж целия пост
# 284
Vici75, в БГ пакетчетата са стандартно 10 гр.( в Лидл и Кауфланд,  техните марки са по 15гр).1с.л е 10гр., 1чл е 5.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия