Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

  • 9 391
  • 173
# 120
Здравейте д-р Маринов,

Преди време Ви бях писала по повод на моята дъщеря, която в процеса на зъбоникнене забелязах, че долните резци при затваряне на челюстта покриват горните. Вие изразихте съмнение за кръстосана захапка, както и Ваш колега, който посетихме за преглед. Препоръката беше за лечение с мека шина. Тогава малката беше на 1г3м. Аз реших да изчакаме с шината, за да наближи 2г възраст.
От 2 месеца насам (след като поникнаха и кучешките) забелязах промяна в захапката, като постепенно единия горен резец премина пред долните, а в последствие и другия. Пращам ви снимка преди/сега, това е подобрение, нали? До скоро когато се усмихнеше, горните зъбки не се виждаха, защото долните бяха пред тях. В момента детето е на 1г9м.

Виж целия пост
# 121
Radeva-87, добър ден. Да, има подобрение. Вече долните зъбки са минали зад горните, но това, което ми прави впечатление, е, че са много нагъсто разположени. Нека я наблюдавате така още няколко месеца и след около 3 месеца направете още една консултация с лекуващия зъболекар, защото той има най-добър поглед върху ситуацията. За момента изглежда супер. Не се притеснявайте. Надявам се да съм полезен. С уважение: д-р Маринов.
Виж целия пост
# 122
Добър ден дъщеря ми е на почти 7 години и започна да сменя млечни зъби ще ви приложа и снимки. Притесняваме излизането на постоянните зъби. И двата млечни зъба паднаха преди да избият постоянните. Посетихме два зъболекара и двамата казаха, че детската челюст е по малка, а постоянните зъби са с по голям размер от млечните и с времето ще се наместят,но аз все си мисля че не би ли трябвало да се извадят двата съседни млечни зъба.четох че зародиша на постоянните зъби най вероятно е така крив имали нещо вярно в това  благодаря за отделеното време
Виж целия пост
# 123
До Ili EVA необходима е консултация с ортодонт. Самата челюст наистина е по-тясна, а зъбите по-големи и поради това се получава струпване на зъбите. Детето е в подходяща възраст за разширение на челюста с апаратче. Ако това се случи зъбките ще се наместят. Не се вадят съседни зъби освен ако не се клатят и няма показания за това. Надявам се да съм бил полезен с уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 124
До Ili EVA необходима е консултация с ортодонт. Самата челюст наистина е по-тясна, а зъбите по-големи и поради това се получава струпване на зъбите. Детето е в подходяща възраст за разширение на челюста с апаратче. Ако това се случи зъбките ще се наместят. Не се вадят съседни зъби освен ако не се клатят и няма показания за това. Надявам се да съм бил полезен с уважение д-р Маринов.
Много ви благодаря
Виж целия пост
# 125
Здравейте,д-р Маринов,смятате ли че соковете за деца Hipp ,babylove,които са без добавена захар увеличават риска от кариеси при подрастващите ?
Виж целия пост
# 126
До Domlika Trichkova 732090. Добър ден, не съм запознат със състава на тези продукти, но доколкото знам се рекламират като био продукти. Всеки продукт на базата на плодове крие някакво количество естествена захар и лимонена киселина, които може да предизвикат кариес в някаква степен. Хубаво е след консумация на храна и сок най-просто устата да се изплакне с обикновена вода. Това намалява значително концентрацията на киселини и захари и намалява риска от кариес. Надявам да съм бил полезен, с уважение: д-р Маринов.
Виж целия пост
# 127
Много ви благодаря
До Domlika Trichkova 732090. Добър ден не съм запознат със състава на тези продукти, но до колкото знам се рекламират като био продук. Всеки продукт на базата на плодове крие някакво количество естествена захар и лимонена киселина, които може да предизвикат кариес в някаква степен. Хубаво е след консумация на храна и сок най-просто устата да се изплакне с обикновенна вода. Това намалява значително концентрацията на киселини и захари и намалява рискът от кариес. Надявам да съм бил полезен с уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 128
Здравейте, д-р Маринов!
На венеца около мъдреца забелязвам сякаш нещо като израстък. На скоро посещавах стоматолог, но забравих да попитам, а и той не спомена нищо. Според Вас има ли нещо притеснително?
Скрит текст:
Виж целия пост
# 129
До krisstiA добър ден. Нищо притеснилно няма, това си е нормална лигавица само отстрани има една изпъкнала папилка което си е абсолютно нормално. С уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 130
Здравейте. Имам малко глупав въпрос, който все пак ме притеснява. Днес си сложих фасети, но забравих да спомена, че пуша и пия кафе. Интересува ме доколко ще оцветят тези две неща фасетите и поправимо ли е? Отделно имам странна чувствителност на зъбите, докога е нормално да е така? Благодаря предварително за отговорите.
Виж целия пост
# 131
Здравейте,д-р Маринов,бих искала да попитам може ли да се лекува пулпит под пьлна упойка с едно посещение? Четох,че лечението на пулпита включва няколко етапа...вьзможно ли е тогава да се излекува зьбьт с едно посещение и как става това
Виж целия пост
# 132
Здравейте д-р Маринов,
Имам следното питане и моля за вашия съвет. Преди няколко дни ме заболя зъб, нищо особено като болка, но предвид, че реагираше на студено реших, че трябва да посетя зъболекаря, при който ходя. Той ми откри дълбок кариес и отстрани зъбен камък, спомена че болката е от възпалени венци и кариеса. Същият ден обаче започна една нетърпима болка в този участък, леко пулсираща като рана и сякаш сърби отврътре, като също така се излъчва към ухото и синуса, не повлияваща се от Аналгин, Аулин и т.н. На следващия ден отново отидох при  него, направи ми няколко снимки почисти ми отново венците и след панорамната снимка ми препоръча да посетя УНГ /видя някакво засенчване/, но според него нямам проблем, но за всеки случай ме пренасочи към стоматолог-парадонтолог. Резулатите от прегледите са - при УНГ имам полип в този синус точно над правения зъб, нищо притеснително. Парадонтоложката обаче веднага видя периодонтит, почисти и ми изписа АБ. Прилагам и снимки. Вече след прием на 2 дози АБ се усеща подобрение, предполагам ще се повлияя, но мен ме тревожи следното как при все че нямах такава силна болка след манипулацията ми се появи, дали не е от немарлива работа на стоматолога и как така той не вижда възпаление в костта. Имам още зъби за правене и мъдрец за вадене и малко ме притеснява този факт. Започнах да се съмнявам с неговата компетентност, още повече, че болката при периодонтита е меко казано ужасна и нямам намерение да си го причинявам отново. Въпросът ми е дали такъв периодонтит може да се получи при поставяне на пломба, аз нямам там вадени нерви и т.н. Благодаря Ви предварително.
Виж целия пост
# 133
Здравейте, Д-р Маринов.
Имам подут венец между два зъба, при натиск ме боли, но нямам болка в зъб.
Виж целия пост
# 134
До abrakadabra9. Първо се извинявам за късният отговор. Не се притеснявайте, фасетите няма как да се оцветят от кафе и цигари. Ако са добре направени няма да има никакви проблеми. Чувствителност можете да имате няколко дни но тя ще отшуми. Надявам се да съм бил полезен с уважение д-р Маринов.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия