За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 167
  • 747
# 645
Имам черен шоколад 90%.
Как да направя млечен ?

Купих си махлеб и сумак.
Къде и по колко се ползва ?

За шоколада може би да се направи течен млечен, като се добави сухо мляко, течна сметана, нещо такова.
Не съм пробвала, специалистите да кажат.
Включих се по-скоро за махлеба, който обожавам. Слагам го в домашни козунаци, става невероятно и ухае като в гръцка сладкарница. Самият махлеб е смлени костилки на някакъв сорт череши, но ароматът му не е черешов, а нещо средно между канела, ванилия, краве масло и какао. Направо е невероятен.
Има и други приложения в сладкиши, но засега само това съм правила. Ето това е рецептата, която ползвам вече поредна година: http://ve-gea.blogspot.com/2015/04/kozunak-na-kontsi.html

Сумак не съм ползвала, ще ми е интересно някой да се включи за тази подправка.
Виж целия пост
# 646
Сушените домати (тези в пликове) трябва ли да се хидратират преди употреба?
Ако са от Лидл (от италианската седмица), не е нужно. Те са полусушени. Ако ти се сторят много сухи, може да ги полееш с вряла вода, да постоят 10-15 минути.

Донатела, сумакът се ползва умерено, че е доста кисел. Зависи за какво ще го ползваш все пак.
Ако го прехвърлиш в бурканче, сложи под капачката едно парче найлон, иначе рискуваш да ти ръждяса капачката. Grinning
Аз го ползвам доста. Ето ти няколко предложения от мен.
Питки манакиш,


баба Гануш,


Фатуш,


Адана кебап,


ориенталски кюфтенца,


Турски пилешки шиш кебап
Виж целия пост
# 647
Купих си махлеб и сумак.
Къде и по колко се ползва ?
Махлеб ползвам в сладкиши - харесвам с микс подправки.
Сумак е основна подправка в салата Фатуш и по примера може  и в други салати,  участва и в микса Заатар, отива на меса.
Виж целия пост
# 648
jasmin tea, чак ми зауха на топъл козунак Innocent !
Mikkey , от теб си харесах питчиците Hamburger , салатата Flowers Leaves и ориенталските кюфтенца Meat On Bone !
Благодаря !
Виж целия пост
# 649
.............
Купих си махлеб и сумак.
Къде и по колко се ползва ?
.........
Включих се по-скоро за махлеба, който обожавам. Слагам го в домашни козунаци, става невероятно и ухае като в гръцка сладкарница. Самият махлеб е смлени костилки на някакъв сорт череши, но ароматът му не е черешов, а нещо средно между канела, ванилия, краве масло и какао. Направо е невероятен.
..............
Сумак не съм ползвала, ще ми е интересно някой да се включи за тази подправка.
[/quote]
Ползвам махлеб, но не от всеки се приема, доста силен аромат, а е аромат на дива череша, може да се добави освен в козунаци и при някои маслени бисквити, добре стои. Сумак ползвам малко, не е моята подправка.
Виж целия пост
# 650
Ще правя бисквитена торта довечера, че имаме повод. Моля за рецепта за хубав крем и не много претенциозен крем?
Виж целия пост
# 651
Ще правя бисквитена торта довечера, че имаме повод. Моля за рецепта за хубав крем и не много претенциозен крем?
Този например - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_3878.html
Виж целия пост
# 652
Ще правя бисквитена торта довечера, че имаме повод. Моля за рецепта за хубав крем и не много претенциозен крем?

Ето ти три бисквитени торти с много лесни и бързи кремове.

С крем капучино

С цедено мляко(заквасена сметана) и течен шоколад

С карамелов крем
Виж целия пост
# 653
Ще правя бисквитена торта довечера, че имаме повод. Моля за рецепта за хубав крем и не много претенциозен крем?
ШОКОЛАДОВО БИСКВИТЕНА МОКА - МУС ТОРТА БЕЗ ПЕЧЕНЕ - NO-BAKE CHOCOLATE BISCUIT MOCHA MOUSSE CAKE

с много хубав крем с маскарпоне
БИСКВИТЕНА ТОРТА С КАФЕ И ШОКОЛАДОВ МУС

АНГЛИЙСКА БИСКВИТЕНО - ШОКОЛАДОВА ТОРТА

избрала съм само бисквитените торти и всеки крем и много добър
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%82%D0%BE% … =46&by-date=false
Виж целия пост
# 654
Сумак най-много у дома се ползва  в чесновия сос (майонеза, гъсто кисело мляко, сумак, сол, черен пипер и чесън на прах).
И на пилешки шишчета слагам понякога, зависи с каква марината ги правя
Виж целия пост
# 655
най-добрата бисквитена торта за мен - много различна и уникално вкусна. другите като цяло са ми по-скучни. също и щастливеца бива, но там аз я правя с друг крем - бял шоколад, маскарпоне и заквасена сметана. а,да, и рафаелото с бисквити също бива. въобще този блог ми е топ - всичко, което съм опитала, е добро.

http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_27.html
Виж целия пост
# 656
последната действително е много интересна.
Виж целия пост
# 657
Хора, с какво да напълня чушки, но да няма ориз или булгур в плънката, пък да не е и постна. Тоест, към кайма/кълцано месо какво бих могла да добавя, че онова злоядото (ММ) да хапне някоя пълнена чушка? Мерси съм!
Виж целия пост
# 658
С гъби става добре.
Виж целия пост
# 659
Ама кайма и гъби или само гъби имаш предвид? Почват да ми минават идеи за кайма с гъби и боб Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия