За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 151
  • 747
# 660
Цитат
MM ги прави така сармите - слага понякога и тиквички, моркови, гъби...каквото ти душа иска. прдполагам ще стане и с фалшив ориз от кафиол, но е само догадка.
Виж целия пост
# 661
Тони,както вече Сорос ти е предложила гъби. Освен това може картофи, моркови,киноа-различни комбинации
Виж целия пост
# 662
Кайма и гъби. Както си правиш пълнените чушки с ориз, вместо ориза - гъби.
Виж целия пост
# 663
Скрит текст:
Хора, с какво да напълня чушки, но да няма ориз или булгур в плънката, пък да не е и постна. Тоест, към кайма/кълцано месо какво бих могла да добавя, че онова злоядото (ММ) да хапне някоя пълнена чушка? Мерси съм!

С тази смес можеш да напълниш чушките. Вместо колбас - кайма. Също сварени картофи със зеленчуци и кайма.
Виж целия пост
# 664
Тони, освен изброениете варианти, аз бих добавила към каймата ябълка, стафиди и орехи например.... както спомена zenata, каквото ти хрумне и ви харесва.
Не разбрах обаче ...  арабски кускус или киноа не стават ли.
Тези за с киноа, ябълка, круша, стафиди и орехи  и панирани. Simple Smile

Скрит текст:
Виж целия пост
# 665
Слагала съм към каймата гречка или ядрица, но също и не сгрис ами зърната Buchweizen, Grünkorn и др, които не се разлигавят при варене. Иначе не го искат моите. Но според мен ако пълни само кайма със зеленчуци и без зърнени е по-добре да пече, а не да вари ...
Виж целия пост
# 666
Хора, с какво да напълня чушки, но да няма ориз или булгур в плънката, пък да не е и постна. Тоест, към кайма/кълцано месо какво бих могла да добавя, че онова злоядото (ММ) да хапне някоя пълнена чушка? Мерси съм!
Други зърнени не са ли опция? Просо, киноа, кус-кус (марокански)?
Иначе ако се търси нисковъглехидратен вариант пълнила съм с конопено семе (то е по-скоро с вкус на ядки) и става доста приятно. Слагам и други зеленчуци - морков, грах, царевица, гъбки.
Виж целия пост
# 667
Как да направя кисело зеле, но само листата? Вече ги отделих от кочана (браво на този, който е измислил да ползва микровълновата), но не знам как да направя саламурата. Zелевите листа са около 1,5 кг. Буркана е 3 литров.
Саламурата е 3,5 - 4% сол. Всъщност, искаш сега да сложиш зеле да втасва или да запазиш листата от кисело зеле?
Виж целия пост
# 668
Боже, вие сте неизчерпаеми! Бели и червени бъдете, от здраве да не се отървете!

Кус-кус и каротфи ще му харесат. Аз харесах много идеята за ябълки и стафиди, но познайте кой такива вариации не търпи Simple Smile Всъщност аз чушките и с ориз си ги харесвам; купих си и булгур, че искам да пробвам пилаф да правя или да сменя ориза за разнообразие (от тук видях)... Засега обаче се псирам на кус-куса, защото ми беше хрумнало и преди да кажете, че става. Няма нужда да го варя предварително, нали? Както ориза си слагам, така и кус-куса?
А на Пейч идеята много ми хареса като за вечерно хапване, мисля, че ще се пробва и тя Simple Smile
Виж целия пост
# 669
Арабският кускус се кисне, не се вари. Аз го добавям накиснат към плънката.
Обичайната паста кускус не съм ползвала в такъв случай.
Благодаря и да ти се връщат пожеланията! Simple Smile
Виж целия пост
# 670
А, добре Simple Smile Даже видях и къде би следвало да има, ще пратя ММ да го купува, щом не ще да яде ориз Simple Smile
Виж целия пост
# 671
Не е въпрос Simple Smile
Успях, но само на форма Simple Smile
Следващия път ще гоня и вкуса вече.
Пекох 40мин на 180 Simple Smile
Виж целия пост
# 672
Не е въпрос Simple Smile
Успях, но само на форма Simple Smile
Следващия път ще гоня и вкуса вече.
Пекох 40мин на 180 Simple Smile
..................
Защо не ти хареса на вкус, на вид е добре,  чуден, за мен 180  градуса са повечко, но всеки си знае фурната, баница пека на 180
Виж целия пост
# 673
Изглежда ми така примамливо, че само си мисля да сложа пудра захар отгоре Simple Smile
Виж целия пост
# 674
Чудесно изглежда. И аз пека на 180 /150с вентилатор/, зависи от печката.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия