За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 122
  • 747
# 690
Момичета и рецепта може,  но по скоро питането ми е за тайната на маслената текстура на крем- карамел..
Висока температура и кратко печене или ...
Колко вода слагате да водната баня..
И т.н.
Виж целия пост
# 691
Момичета и рецепта може,  но по скоро питането ми е за тайната на маслената текстура на крем- карамел..
Висока температура и кратко печене или ...
Колко вода слагате да водната баня..
И т.н.
Точно висока температура - не. Печеш на 180С, с топла вода. Не трябва да завира водата. Вода слагам 1/3 от обема на съда.
Виж целия пост
# 692
Скрит текст:
Момичета и рецепта може,  но по скоро питането ми е за тайната на маслената текстура на крем- карамел..
Висока температура и кратко печене или ...
Колко вода слагате да водната баня..
И т.н.

180 градуса според мен също е висока температура за печене на крем карамел.
  Тук всичко е обяснено.

Виж целия пост
# 693
Момичета и рецепта може,  но по скоро питането ми е за тайната на маслената текстура на крем- карамел..
За маслена текстура ти трябва повече масло ¯\_(ツ)_/¯ високомаслена сметана, повече яйца и т.н. в смисъл икономичния вариянт няма да е с маслена текстура, а ще е желе, зависи най-вече от съставките.
Виж целия пост
# 694
Верми сложи тиксо, напълно те разбирам, имам същата кутия и си е изпитание да пренесеш торта с нея. После ще се трябва с дълъг нож да отлепиш подложката от кутията.
Виж целия пост
# 695
Не знам каква е тортата, но не може ли да се пренесе в ринг в кутията и да се измаже бордът там на място? Имам предвид откопчаващ се ринг.
Виж целия пост
# 696
Момичета трябва да правя торта за подарък и да я транспортирам с кола някак си, разполагам с кутия и картонена подложка, но имайки предвид предишни злополучни опити с кутията, в които тортата се разпадна, понеже има много пространство се чудя как да избегна този момент. Обмислям да залепя подложката с двойно залепящо, но, ако имате и други идеи ще се радвам да ги чуя. Кутията и подложката са ми такива:
...........
С подобна подложка и подобна кутия ги пренасям, като на основата на подложката слагам 2 ч.л. от крема, отгоре блат, така чудесно  ги задържам, не ми се местят, след това слагам тортата на  пода на колата и сама си ги закарвам където трябва, не са се размествали никога.
Виж целия пост
# 697
Чукча да попита, крем брюле и крем карамел едно и също ли са? Поразгледах няколко рецепти в чужбински сайтове и 99% от продуктите и приготвянето съвпадат. Имам пресни домашни яйца и се чудя как да ги уползотворя.
Виж целия пост
# 698
Странен въпрос- може ли да направя " основа" за чийзкейк с някои от следните продукти( без да използвам масло) или комбинации от тях: овесени ядки, фурми, кондензирано мляко, фъстъчено масло, бисквитен крем, бисквити?
Виж целия пост
# 699
Чукча да попита, крем брюле и крем карамел едно и също ли са? Поразгледах няколко рецепти в чужбински сайтове и 99% от продуктите и приготвянето съвпадат. Имам пресни домашни яйца и се чудя как да ги уползотворя.
Макар и доста близки все пак не са едно също.
Единият е с цели яйца, другият само с жълтъци, а и карамелът ги прави различни...
Яйцата на хладно издържат дълго.
Виж целия пост
# 700
Крем брюле се прави от жълтъци и сметана, крем карамел от цели яйца и прясно мляко.
Аз не обичам крем карамел, но крем брюле да. По-хубавият е от двата десерта.
Виж целия пост
# 701
Странен въпрос- може ли да направя " основа" за чийзкейк с някои от следните продукти( без да използвам масло) или комбинации от тях: овесени ядки, фурми, кондензирано мляко, фъстъчено масло, бисквитен крем, бисквити?
Може би от тези - блендирани.
Виж целия пост
# 702
Чукча да попита, крем брюле и крем карамел едно и също ли са?
Най-съществената разлика е, че при брюлето карамелът е отгоре и е твърд, а при кремкарамела е отдолу и е стопен.
Виж целия пост
# 703
Не знам каква е тортата, но не може ли да се пренесе в ринг в кутията и да се измаже бордът там на място? Имам предвид откопчаващ се ринг.

Обичайно така транспортирам торти. Даже и по фериботи съм джуркала, хаха
Виж целия пост
# 704
Предложете ми моля подходящ сос за руло стефани.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия