За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 136
  • 747
# 675
Аз пък имам питане за блат или торта с орехи.
Тъй като имам много, ми се иска да опека нещо с тях. Може да има крем по средата или отгоре, но по възможност предпочитам без прясно мляко. Купила съм си крема сирене без лактоза, мога да го ползвам за крем с някоя сметана за разбиване.
Ще се радвам да ми предложите нещо Hug
Виж целия пост
# 676
Скрит текст:
Аз пък имам питане за блат или торта с орехи.
Тъй като имам много, ми се иска да опека нещо с тях. Може да има крем по средата или отгоре, но по възможност предпочитам без прясно мляко. Купила съм си крема сирене без лактоза, мога да го ползвам за крем с някоя сметана за разбиване.
Ще се радвам да ми предложите нещо Hug

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/01/blog-post_8.html
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_9.html
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2921.html
Скрит текст:
Виж целия пост
# 677
Аз пък имам питане за блат или торта с орехи.
Тъй като имам много, ми се иска да опека нещо с тях. Може да има крем по средата или отгоре, но по възможност предпочитам без прясно мляко. Купила съм си крема сирене без лактоза, мога да го ползвам за крем с някоя сметана за разбиване.
Ще се радвам да ми предложите нещо Hug
Много ме ограничаваш, но ти пускам това, няма мляко
СЕМПЛА ШОКОЛАДОВА ТОРТА

ШОКОЛАДОВО - КАРАМЕЛЕНА ТОРТА, може и в кръгла форма

или това и ти си направи крем какъвто си искаш
КЛАСИЧЕСКИ ПАНДИШПАН

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8
Виж целия пост
# 678
Maрчева, коя от тях е Семплата шоколадова торта? Изглежда много изкушаващо Simple Smile
Виж целия пост
# 679
Благодаря ви!
Аз я видях тортата, в сайта е. Вижда ми се лесна, а и много вкусна.
Е, няма орехи в блата, но пък е много мой тип Heart
Виж целия пост
# 680
Аз пък имам питане за блат или торта с орехи.
............................

Орехова торта с ябълкова сметана

Ябълково орехова торта с крем от маскарпоне и карамел
Виж целия пост
# 681
Maрчева, коя от тях е Семплата шоколадова торта? Изглежда много изкушаващо Simple Smile


много лесна и много приятна на вкус, може и в кръгла форма,  d 20 см , или както съм я показала
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/06/blog-post_7.html
Виж целия пост
# 682
Е, няма орехи в блата, но пък е много мой тип Heart
Този сладкиш напоследък ползвам за торти, като намалям брашното на 40г, а лешниците (ползвай орехите) увеличавам на 120г  и за блатове ползвам доза и половина.
Виж целия пост
# 683
Аз пък имам питане за блат или торта с орехи.
Тъй като имам много, ми се иска да опека нещо с тях. Може да има крем по средата или отгоре, но по възможност предпочитам без прясно мляко. Купила съм си крема сирене без лактоза, мога да го ползвам за крем с някоя сметана за разбиване.
Ще се радвам да ми предложите нещо Hug

Торта *Ден и нощ*
Виж целия пост
# 684
Hushpuppy, едно предложение и от мен. Блат изцяло от смлени ядки, яйца и захар. https://www.mycookingcreations.com/2022/12/torta-piemontese.html
Може да го намажеш отгоре с крем или да го срежеш през средата и да стане истинска торта. Самият сладкиш е много вкусен.
Виж целия пост
# 685
Hushpuppy, едно предложение и от мен. Блат изцяло от смлени ядки, яйца и захар. https://www.mycookingcreations.com/2022/12/torta-piemontese.html
Може да го намажеш отгоре с крем или да го срежеш през средата и да стане истинска торта. Самият сладкиш е много вкусен.

отлично предложение!
Виж целия пост
# 686
Момичета трябва да правя торта за подарък и да я транспортирам с кола някак си, разполагам с кутия и картонена подложка, но имайки предвид предишни злополучни опити с кутията, в които тортата се разпадна, понеже има много пространство се чудя как да избегна този момент. Обмислям да залепя подложката с двойно залепящо, но, ако имате и други идеи ще се радвам да ги чуя. Кутията и подложката са ми такива:

Виж целия пост
# 687
Честно казано не мога да си представя торта да се разпадне,заради подложка и кутия.Да не би да е била много сиропирана?
Виж целия пост
# 688
Не, не е била сиропирана и тя не се разпадна по-скоро при движението се опря в стената на кутията на няколко пъти и вече не приличаше на нищо.
Виж целия пост
# 689
Разтопи малко шоколад и го сложи в центъра на подложката. Отгоре като сложиш блата, да залепне. Така тортата няма да мърда от подложката. Може и с крем, но с шоколад ми се вижда по-здраво да стане.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия