Как да се гримираме като професионалисти у дома? Попитайте Галина Иванова!

  • 35 681
  • 144
# 135
Здравейте, Галина! Благодаря предварително за насоките!
Какъв цвят и нюанс червило подхожда на много няма кожа тип скандинавска, зелено-жълти пъстри очи и боядисана в червено коса? Моля ви за съвет и относно цвят на сенките за очи. Лицето е слабо и сравнително продълговато.

Здравейте!

Дамите, носещи тази аристократична красота, лесно се припознават в масленозелените тонове в грима на очите, керемидените нюанси или всички вариации на виното.
За устните може винаги да се съобразите с подтона на цвета на косата си - ако е по-жълто оранжев, то заложете на доматени цветове; ако е по-червен/винен - нека червилото да е в бургунди подтон.

Добър ориентир е гримът на Джесика Частейн, Айла Фишър, Ейми Адамс и всички червенокоси и зеленооки красавици на Холивуд!

Поздрави,
Гал
Виж целия пост
# 136
отново здравей прекрасна любима  и очарователна Гал харесах тези цветове сенки защото не мога да се възприема с тъмни цветове има ли значение за тези цветове които искам да купя какво червило като цвят да взема защото харесах на мейбълин червилата в гилза поздрави от Враца 🥰 очаквам те да дойдеш на направиш една презентация за всички който те харесваме обичаме много

Здравей!

Изключително добре си подбрала цветовете като избор на палитра! А и тази серия на бранда ми е една от любимите в дрогерията!

Мисли за червилото си като за средните три цвята от палитрата! Там е “твоето”. Wink

Поздрави на Враца!
ХОХО,
Гал
Виж целия пост
# 137
Въпрос кир ефект от какво се получава?

Здравейте!

Кратък въпрос, но с много и все дълги отговори…!
Накратко, набирането на текстури най-често се получава, когато те не са попили в кожата и остават на повърхността ѝ. Окисляват се до по-твърд филм там и след това започват да се отделят от нея на парченца.
Това се получава в много случаи…
Ето няколко от тях, за да се опитате да ги избегнете:
- Ако не сте избрали правилната текстура на крема си за лице например, той няма да “влезе” достатъчно добре в кожата Ви и би останал на повърхността… Ако кожата Ви е суха, нека кремът да е по-богат и маслен като текстура. Ако кожата е по-плътна и има склонност към омазняване, то нека кремът за лице е лек гел крем или стапящ се такъв, който да попие веднага и достатъчно дълбоко в кожата.
- Ако използвате по-плътна слънчева защита или тя е в гел текстура, която не сте втрили достатъчно добре в кожата. Слънцезащитните продукти са физически щит за кожата ни и голяма част от работата им е точно да останат върху нея. И все пак някои кожи не успяват да се спогодят с определени текстури. Слава богу, на пазара вече има страхотни леки и млечни текстури, които попиват добре, защитават добре и не се разместват с носенето.
- Ако продуктите, които ползвате в грижата и грима, са с несъвместими текстури… Ох..как да посъветвам сега?.. Тук вече всичко е проба-грешка! Не робувайте на схващането, че продукти на силиконова основа не се спогаждат с такива на водна основа! Това хииич не е вярно! Просто трябва да знаете кога някой продукт може да е “обели”, ако сложите друг върху него. Това става с опити…

Леле, дано съм помогнала…, но темата е наистина важна, често срещана и дори за мен е предизвикателство в работата ми!

Поздрави,
Гал
Виж целия пост
# 138
Здравейте, Галя! От известно време преглеждам темите за професионални гримьори, защото ми изникнаха някои въпроси, но не намирам необходимата информация, а и повечето не са активни.
По принцип не обичам да нося грим, не се харесвам и ми дразни очите. Преди празниците обаче имах събитие, на което говорих пред публика, и приятелки ми подариха ваучър за "професионален грим", да съм си излязла от зоната на комфорта. Прегледах инстаграма на жената, видях че наред със сватбарския и хелоуинския, има и по-лек грим, затова реших да се възползвам. Самият грим не ми допадна особено. Помолих за лек вечерен, с лек акцент на очите и устните. Получих по-скоро тежичък ориенталски грим, клепачите ми направо тежаха, твърде много контур, не хидратира кожата ми добре, трябваше да напомня да сложи матиращ праймър на Т-зоната. Червилото, което сложи се биеше с тена на лицето ми, но при мисълта отново да ме маже 15 минути с четката, се отказах да я моля да коригира. Поизтрих го в колата и си сложих едно мое. Самият грим на петия час вече се ронеше.
Това с визията, разбира се, са индивидуални предпочитания и на много хора може би моят грим щеше да им допадне, а самата жена беше любезна, внимателна и чуруликаща. Замислих се обаче за няколко неща. Първо, що е то професионален гримьор в България? Какви сертификати трябва да притежава? Има ли някакъв ценз? Колко опит трябва да има? Чиракува ли се? Това, което забелязвам е, че има няколкодневни курсове и щом си ги платиш, вече си професионален гримьор. Самата жена е фризьорка, която от няколко години се "занимава професионално с грим", каквото и да означава това. Въпросът ми е, как да знаем дали си даваме парите на професионалист, ако не става дума за известно име? Принципът проба-грешка не е никак изгоден за клиентите.
Вторият ми въпрос е има ли някакви хигиенни стандарти при професионалния грим? Потресох се, че гримьорката не използваше нито палитра (ако не броя опакото на ръката й за основата), нито индивидуално спуули. Сложи ми спирала направо с четчицата, с която е мазала един Бог знае колко клиенти. За червилото бъркаше с една проскубана четка в почти изхабена гилза. Съмнявам се и дали четките й са били особено чисти, понеже ми излезе ситен обрив по челюстта, който упорито не се махна цели две седмици. Но дори и да са били, тя обясняваше, как често гримира по-няколко клиентки наведнъж. В такива случаи практика ли е с едни и същи четки да се гримират по няколко лица наведнъж??ScreamScreamScream
Ще се радвам, ако успеете да разясните някои от питанията ми. Определено се вкарах във филм с такива мисли, но скоро няма да повторя подобно излизане от зоната на комфорта.

Здравейте!

Прекрасен въпрос (въпроси) и е добре да “вкарваме такива мисли в главата си” от време на време!
Откъде да започна?…
Първо, излизайте от зоната си на комфорт…, но по възможно най-комфортния за Вас начин! Т.е. следващия път посетете не грим, а индивидуална консултация. Аз точно заради дами с Вашия казус стартирах с моите и смея да твърдя, че са едно от най-хубавите неща, с които съм се захващала! Там говорим за представите на дамите за себе си, за нуждите на кожата им, за техните прекрасни черти на лицето, за подходящи текстури и цветове и как да ги нанасят според собствените си форми, как да подчертават определени зони и прикриват/разсейват вниманието от други, как да се справят сутрин за 5 мин и как да се поглезят за специален повод, как дори с щипка грим (почти без грим) да подсилят самочувствието си и как да се ориентират в гората от препоръки и продукти кое точно би работило за тях според ежедневието и желанията им… И още, и още…
Много колеги правят подобни или “курс самогримиране”, а Вие трябва да изберете “Вашия си човек” според това какво показва като стил и отношение той!
Радвам се, че гримьорът Ви е била жизнерадостна и приятна дама, така би трябвало да бъде! Понякога клиентът има различни очаквания и не се случва да се синхронизират желанията му с направата на грима… Съжалявам, че не се случило и при Вас!
Хигиената… пфффф! Казвам го с цялата яснота, че ще си навлека думи зад гърба! Недопустимо е да се работи без дезинфекция на продуктите и без еднократни апликатори и шпатули! Непочистените четки са другата индикация, че нещата не са, както трябва да бъдат!
Опакото на ръката се ползва от гримьорите за поставяне на продукта, преди да се нанесе на лицето, защото е без потни жлези, не се докосва до предмети и може да се дезинфекцира трайно. Но всичко друго… не!

Сертификатите и дипломите…
Само ще кажа така… Отскоро поднових курсовете за гримьори при мен. Те няма да имат хорариум или срок. Няма да има “дисциплини” и дни само за теория. Няма да има завършване на курса, преди гримьорът да е готов да сложи името ми зад гърба си! Затова и отказвах да правя такива курсове в последните години! Хората бързат! Но как се учи занаят за 3-5-10 дни? Как се държи изпит по дисциплина, като всяко лице на този свят е различна дисциплина!
И още нещо, сертификатът не прави майсторът. Страхотни мои колеги са талантливи, интуитивни и любопитни, но са абсолютно самоуки!
Всеки може да се научи да гримира, то е като с готвенето (както се казва във филмчето “Рататуй”), но не всеки може да се превърне в добър гримьор!

Искрено съжалявам за неприятния опит, с който сте се сдобили и се надявам някой ден да надникнете в света на грима, подходящ за Вашето лице и Рой да Ви хареса!
И дано се срещнем!

Поздрави,
Гал
Виж целия пост
# 139
Здравей, Гал,
Моля те да споделиш какъв молив и червило използваш тук, стоят уникално:

https://youtube.com/shorts/-KSDXYX-XxI?si=dBLDevKYMPtaWa8Y

Здравей,
Устните са в любима комбинация от молив за устни в цвят Lip Cheat на Freya Beauty и гланц в цвят Hot Chocolate на Fenty Beauty
Виж целия пост
# 140
Честит рожден ден, Гал! Бъди здрава, весела, с много късмет и вдъхновения!
Продължи да радваш и заразяваш хората с ентусиазъм, знания и успешни начинания!
Поздрави!:hibiscus:

Мноооого благодаря ☀
Виж целия пост
# 141
Честит рожден ден и от мен Heart
Страхотна зодия, страхотна дата Simple Smile
Скоро гледах в Инста обръщението ти към половинката ти - прекрасно е, ако всеки може да го почувства така към партньора си Hug Възхищавам ви се Simple Smile

Много благодаря ❤
Виж целия пост
# 142
Честит рожден ден вдъхновяваща и Прекрасна Гал бъди здрава и винаги ни радвай с новите си видеа
Виж целия пост
# 143
Честит рожден ден вдъхновяваща и Прекрасна Гал бъди здрава и винаги ни радвай с новите си видеа

Много благодаря 🥰🥂
Виж целия пост
# 144
Честит рожден ден вдъхновяваща и Прекрасна Гал бъди здрава и винаги ни радвай с новите си видеа

Много благодаря 🥰🥂
трябва ми бюджетна слънцезащота за дъщеря ми на Година и шест става на 30 нещо бюджетно да е и да върши работа за нея и за мен
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия