Козунаци 2023

  • 45 070
  • 758
# 60
Точно за брашната исках да поговорим.
Миналата година ги правих със София Мел за баници, сега имам на Родна стряха, ще го пробвам него.

Преди 2г. това на Родна стряха беше супер, миналата година забелязах, че със София Мел, стават по-добре. Тази година ще меся със София Мел, не смея да пробвам с някое по-хубаво, че точно съм си нагласила перфектната пропорция Mr. Green
Виж целия пост
# 61
И аз меся само със София Мел и козунаци и погачи. Не вярвам на другите марки , защото са ми се проваляли тестени изделиля заради друга марка брашно.
Виж целия пост
# 62
Кой вид брашно ползвате на София мел?
Виж целия пост
# 63
За баница.
Виж целия пост
# 64
Кой вид брашно ползвате на София мел?
СМ баница  - за по напреднали в месенето изобщо,  за начинаещи - СМ Екстра.
Виж целия пост
# 65
И аз меся само със София Мел и козунаци и погачи. Не вярвам на другите марки , защото са ми се проваляли тестени изделиля заради друга марка брашно.

Пробвайте това за баница, много по-добро е за козунак от това за козунаци.
Виж целия пост
# 66
И аз меся само със София Мел и козунаци и погачи. Не вярвам на другите марки , защото са ми се проваляли тестени изделиля заради друга марка брашно.

Пробвайте това за баница, много по-добро е за козунак от това за козунаци.
Тя не е уточнила кое СМ ползва. Simple Smile
Виж целия пост
# 67
Мой пропуск... видях козунаци и погрешно заключих, че е това за козунаци.
Никак не е лошо и то, просто не е за козунаци...

Препоръчайте друго хубаво брашно, нещо италианско ми се пробва, да пробвам нещо ново преди празника.
Виж целия пост
# 68
Мой пропуск... видях козунаци и погрешно заключих, че е това за козунаци.
Никак не е лошо и то, просто не е за козунаци...

Препоръчайте друго хубаво брашно, нещо италианско ми се пробва, да пробвам нещо ново преди празника.

ако си в софия - в италианския има чудни брашна. за пица става за козунак например
Виж целия пост
# 69
Поръчах си брашно, както всяка година - брашно Манитоба - 4 кг, но го ползвам наполовина, т.е. половината универсално брашно, моето е италианско, половината Манитоба и съм много доволна от това  от крайния резултат.
Виж целия пост
# 70
И аз като Марчева действам. Манитоба с обикновено 00 или само с брашно за пица италианско. Няма грешка.
Виж целия пост
# 71
И аз меся само със София Мел и козунаци и погачи. Не вярвам на другите марки , защото са ми се проваляли тестени изделиля заради друга марка брашно.

Пробвайте това за баница, много по-добро е за козунак от това за козунаци.
Тя не е уточнила кое СМ ползва. Simple Smile


Всъщност nad_tab позна без да иска Joy Наистина миналата година използвах това за козунаци, защото като начинаеща предположих, че то трябва да е най-доброто за тази цел. Скоро ще пробвам и с това за баници.
Виж целия пост
# 72
Кое италианско брашно ползвате, момичета?
Аз от Метро си купувам на Дивела тип 00 или за пица, но ми се ще и нещо различно да пробвам.
И като смесвате с Манитоба, обикновеното брашно за сладкиши или за пица е?
Виж целия пост
# 73
Аз използвам за козунаците само силни брашна. Пробвала съм най - различни марки и не съм имала провали. От няколко години купувам италиански брашна и с тях нямам провали, струва ми се една идея по-добре, но може и да си внушавам.
Та от италианските ползвам предимно капуто.



По някога ако се сетя прибавам към брашното и около 150гр брашно манитоба на същата фирма.
Според мен всичко е въпрос на техника и спазване на технологията.

Виж целия пост
# 74
Реших да пробвам брашно от съседите - Сърбия - и не съжалявам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия