Козунаци 2023

  • 45 051
  • 758
# 705
Morena, Джемма , благодаря ви момичета Simple Smile Ще го измисля моя квас.
Запазвам си вашия жокер от приятел все пак 🫶
Виж целия пост
# 706
Момичета, казвайте ги навреме тези неща. Stuck Out Tongue Winking Eye Значи да купувам за пица вече, а не за баница.
Виж целия пост
# 707
Малко по-различни козуначени кифлички с боровинки:
Рецептата е с квас.


Скрит текст:
[


Виж целия пост
# 708
Уауууу! Изглежда страшно апетитно!😍
Виж целия пост
# 709
Малко по-различни козуначени кифлички с боровинки:
Рецептата е с квас.
..........
Каква е рецептата за тези кифлички, благодаря. Няма да ги работя с квас, защото не харесвам печива с квас, може би аз си въобразявам, но е така, но това съм си аз, ще ги направя с мая.
Виж целия пост
# 710
Малко по-различни козуначени кифлички с боровинки:
Рецептата е с квас.
..........
Каква е рецептата за тези кифлички, благодаря. Няма да ги работя с квас, защото не харесвам печива с квас, може би аз си въобразявам, но е така, но това съм си аз, ще ги направя с мая.

В този случай си ползвай рецепта за козуначено тесто с мая, което харесваш. Разликата е само във формата. Simple Smile
Рецептата с квас:
Скрит текст:
Сладък твърд стартер:
60 гр. квас
60 гр.  брашно
15 гр.  вода
15 гр. захар

Тесто:
200 гр. брашно
Целият сладък твърд стартер
45 гр. захар
2 гр. сол
95 г мляко
1 яйце
25 гр. масло
Ванилия
Лимонена кора.

Поръска:
15 гр. смлени бадеми
15 гр. захар
15 гр. брашно
10 гр. омекотено масло

Сладко от боровинки
Виж целия пост
# 711
Здравейте,
може ли някоя изпитана и успешна рецепта за козунак  с конци и замесен в хлебопекарна. Изпичането му ще е във фурната.
Виж целия пост
# 712
Здравейте,
може ли някоя изпитана и успешна рецепта за козунак  с конци и замесен в хлебопекарна. Изпичането му ще е във фурната.
Всяка рецепта става, само трябва да се съобрази капацитета на машината.
Аз съм правила по рецепта на Морена, Джемма, Мики, Кулинарен еликсир. Меся, втасва в хлебопекарната на програма тесто (изобщо не си играя да я спирам, пък да я пускам отначало), ако не сгафя с печенето, се получава чудесен козунак.
Виж целия пост
# 713
Здравейте,
може ли някоя изпитана и успешна рецепта за козунак  с конци и замесен в хлебопекарна. Изпичането му ще е във фурната.
Заповядай - https://morrennaa.blogspot.com/2021/04/blog-post_29.html
Виж целия пост
# 714
Здравейте,
може ли някоя изпитана и успешна рецепта за козунак  с конци и замесен в хлебопекарна. Изпичането му ще е във фурната.
Хлебопекарната е колкото да не ти се изморяват ръцете от месенето, всичко друго няма отношение към нея и всяка рецепта за козунак става да се замеси там. Единствено пречка може да е ако количеството тесто е прекалено голямо или пък прекалено малко за да го измеси в казанчето.
Щом няма да го печеш в машината, друго не те бърка, пекла съм но за там трябва да е доста по-малък грамаж отколкото е капацитетът на машаната като за хляб.
Виж целия пост
# 715
Търся рецепта за козунак, който след печене остава влажен и мек.
Примерно на "Харна пекарна" козунаците са влажни, а на "Зиа" са сухи.
Виж целия пост
# 716
Този на Морена е точно такъв
https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html?m=1
Виж целия пост
# 717
И аз съм за рецептата на Морена. Всяка година такъв правя. Simple Smile
Виж целия пост
# 718
Търся рецепта за козунак, който след печене остава влажен и мек.
Примерно на "Харна пекарна" козунаците са влажни, а на "Зиа" са сухи.

До голяма степен зависи от печенето, не от рецептата(влияние в рецептурата оказват само яйцата,с жълтъци е по-влажен, отколкото с цели яйца). Но пак зависи колко се пече. Съветвам да си купите термометър. 93-95 градуса вътрешна температура са влажни. 98-99 са сухи.
Виж целия пост
# 719
Търся рецепта за козунак, който след печене остава влажен и мек.
Примерно на "Харна пекарна" козунаците са влажни, а на "Зиа" са сухи.
От ... не помня колко години правя козунака със сметана на Кулинарен еликсир, използвам термометър при печенето и козунака е перфектен.
Рецептата е на първа страница.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия