Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...5

  • 33 849
  • 774
# 510
,,Започнах да приемам по 5-6 капки Вигантол 20 000 IU/ml, защото...?,,

6капки*500 единици са 3000 единици.

Това е количеството, което предписаха на колежката ми, а нейният резултат беше 13, 2.
Значи е много и да ги намаля, така ли?
Нясно съм, че съм поредния питащ за едно и също нещо, така че се извинявам. Simple Smile
Виж целия пост
# 511
Искаш да кажеш 20000 седмично ли? Че не се разбира от поста ти? Затова ти написах, че приемаш 2500-3000 дневно
Виж целия пост
# 512
,,Започнах да приемам по 5-6 капки Вигантол 20 000 IU/ml, защото...?,,

6капки*500 единици са 3000 единици.

Това е надписа на кутийката на Вигантола, не казва че 6 капки са 20000 IU жената.
Виж целия пост
# 513
Искаш да кажеш 20000 седмично ли? Че не се разбира от поста ти? Затова ти написах, че приемаш 2500-3000 дневно
Това е надписа на кутийката, предполагам концентрацията на Вигантола.
Виж целия пост
# 514
Концентрацията на Вигантол е 500iu на капка.
Виж целия пост
# 515

Вит Б12 ще започна около средата на март, защото поръчах Б12 комплекс + фолиева киселина, които бяхте препоръчали в другата тема. Вероятно ще се правят и други изследвания, но нямам възможност за всичко наведнъж.
кой е препоръчваният Б12
Виж целия пост
# 516
Скрит текст:
Години наред правих инвитро опити и това, което установих от личния ми опит и го твърдя е, че при повишаването на нивата на витамин Д в организма, АМХ също се повишава. Дали се повлиява и качеството на яйцеклетките, не знам. На 48 г. възраст достигнах нива на АМХ-2 при убийствено ниски преди това. За съжаление няма лекари, на които да имам доверие и да разчитам и затова"експериментирам" малко със себе си, може би и повече.. Чета и правя някакви изводи изцяло на моя отговорност. Както се казва-"Не правете това вкъщи!"
Да, това е вярно - установихме го още преди повече от 15 год. - когато си в дефицит на вит. Д и се попълни, това повлиява добре  АМХ ( но, не винаги - да не подвеждаме с напразни обещания, че и без това тези момичета са отчаяни)  Ако се попълнят и другите дефицити, много често се повлиява дори и Инхибин В, който по принцип трудно се повлиява. Или, при опити за зачеване, едно от първите неща, които всеки може да направи е да попълни дефицитите на базовите хормони - това важи както за жените, така и за мъжете ( за СГ).
Малко трудно, но с упорство от наша страна и БГ лекарите повярваха, че при прием на определени витамини, минерали, ЕМК, антиоксиданти и т.н. може да се повлияе поне малко ЯР (образно казано, защото не е точно така) дотолкова, че да се образуват по-хубави и годни за оплождане яйцеклетки и респ. здрави и силни ембриони ( визирам и ЗЕТ). Точно  в тази връзка споменах и за приема на по-високи дози вит. Е - като ползи и вреди. Открили сме и доста други ползи, но винаги е било със знанието и позволението на лекарите. Моите наблюдения през годините са, че когато се използват правилно - могат да помогнат, но когато не се прилагат с разбиране и просто така, защото еди кой си така ги приема - могат много да навредят, вкл. да причинят или да усложнят съществуващ хормонален дисбаланс.
И във връзка с вит. Д - точно високи дози вит. Д не е желателно да се приемат по време на опитите за зачеване, ... защото отделения калций се отлага и върху яйчниците ( наблюдават се като калцификати по АФ а това затруднява тяхното предназначение). Една подробност, която не на всички е известна.
Да, на теория вит. К2 може и да предпазва от подобно отлагане, но в такива ситуации по-разумно е да не се рискува, след като има решение това да се избегне.
denis,  аз съм от визираните от теб отчаяни момичета. С тази разлика, че вече не съм в групата на момичетата, а вече ще се впиша в баби. Не исках с поста си да давам напразни надежди, просто изказах мнение от моя опит. 18 опита инвитро, изобщо не броя пункциите и другите процедури. И не, не съм успяла. И витамин Д не ми е помогнал явно. Няма панацея. Но след всичките тези процедури и запълвайки дефицита на Д забременях естествено на 52г. След двайсет и кусур години опити. За кратко. Ковид се погрижи да вдигна 40 градуса Т и беше до там. Имам си за спомен кръвните тестове, но приключих. Правих изследване на калций, към горна граница е в момента, но не я надвишава. Д, както казах е над 100. Притеснявам се, че въпреки нивата на калция ноктите ми се трошат ужасно. Започнах да се чудя дали не се вкарах във филм с този витамин.
Hug
Помня твоя случай и изобщо не съм се съмнявала в добрите ти намерения... просто продължих твоето мнение... с мое Simple Smile ... защото се налага едно мнение, че само вит. Д е важен за ЯР, което не е точно така, но той е в една особено взаимовръзка и с други витамини и минерали и важното е, да се попълни единия дефицит за да може да започнат да се попълват и другите дефицити ( по-простичко казано).По-силна връзка/ зависимост има между вит. Д и Желязо напр. Както и да е че пак ще се отклоня Simple Smile
Ако има предозиране на  вит.Д - приемай повече вода, не приемай известно време храни богати на калций... увеличи протеина  ( излишния протеин  изхвърля калция ) и т.н.
Полуживотът на вит. Д (от добавка) е 2-3 седмици, така че за месец-два би трябвало да влезеш в по-разумни нива... все пак е пролет, идва  и лято.... депата на вит. Д не трябва да са толкова пълни.... за да може и твоето тяло да свърши някаква полезна работа, да може да се стимулира да синтезира вит.Д . Simple Smile
Ако си в много тежък дефицит на вит.Д, тялото също не може да синтезира вит. Д ( друг парадокс на вит.Д)
За ноктите - има много и различни причини  да не са в добър, здравословен вид - от дефицити на витамини и минерали, както и до по-високи нива на някои от тях...  до заболявания - напр. РА, Хипофункция на ЩЖ и т.н.
Виж целия пост
# 517
Изследванията са на сестра ми - на 51 г. Миналата година е ходила на ендокринолог и той й е казал да взима Вигантол два пъти в седмицата по 15 капки. Тя го е пила от дъжд на вятър, но не го е спирала и сега се е изследвала и това са резултатите. Ходила е при ЛЛ и той е казал да не го пие заедно с Вит Д. Да продължи да пие Вит Д още един месец, а след това да почне Б12 и да го пие три месеца.
Ходила е и на зъболекар със същите изследвания, и той й е казал да пие Милгама Н (тъй като според него щом има дефицит на Б12 има дефицити и на другите витамини от групата Б) три месеца заедно с Витамин Д, но тъй като се е пообъркала след часа при ЛЛ, не е много наясно, какво да прави.
Оплакванията са й - болки в ребрата, кости, безсъние и изпотяване (според нея е от менопаузата), нервност.
Ще съм благодарна за съвети!

Виж целия пост
# 518
Такъв голям дефицит с 15 капки вигантол не може да се оправи. Не е адекватно това.
Виж целия пост
# 519
Всичките симптоми + още е възможно да има от този нисък витамин Д.
Да го навакса, докато не са пострадали и зъбите, че там няма възстановяване.
Дозата, която взима е малка, може само да го поддържа на това ниво с нея.
Б12 и Д аз съм пила заедно с години. Милгама Н не е идеалният вариант, защото Б12 в нея е цианокобаламин. Ако има неусвояване на Б витамините по-добре да пие метилираните форми. Натурал факторс имат хубав продукт с всички Б-та в метилирана форма.
Виж целия пост
# 520
Днес ходих на ендо. Вие забелязахте разликата в "мерните единици" между двете ми изследвания, нарочно замълчах пред нея, не забеляза. Каза да спирам витамин Д, защото ще се предозирам 😀 и да стоя на слънце малко, било достатъчно..
Отчайващо е положението. А трябва да ходя редовно за електронни рецепти.. Май ще я сменя.
Виж целия пост
# 521
Неприятно.. макар че аз нямам подобни очаквания към ендокринолозите, досега поне  не съм срещнала такъв, който се трогва особено много от витамини и добавки. Най-добри насоки за витамин D съм получавала от имунолог и от АГ. Ако имаш възможност, консултирай се с имунолог.
Така че ако с другите неща едното е адекватна, не е чак толкова фрапантно.
Виж целия пост
# 522
2500 е по-скоро поддържаща доза. Разбира се, като има заболявания трябва да се търси лекарско мнение. Проблемът е, че едно и също се повтаря от лекарите. Писах преди, но сигурно е изтрито. При резултат от 145 nmol, ендокринолог ми каза да спирам да приемам витамин д, много ми бил…

Преди това са ми изписвали вигантол, без к2, с дози, които никога няма да подобрят дефицит, а тогава бях под долна граница.
Моя резултат от последното изследване вит.Д е 49,9(30-100) и ендокринолога ми намали дозата наполовина....Няма да го послушам!!!
Виж целия пост
# 523
Моят резултат е 47,60 и ендокринолога ми каза,че трябва още да се вдигне. Пия Вигантол по 20 капки два пъти седмично. Явно всеки лекар си защитава своята гледна точка.
Виж целия пост
# 524
Пишете и мерните единици и/или референтните стойности че само така число не казва много. В едните мерни единици е дефицит това, а в другите не съвсем.
А това с 20 капки 2 пъти седмично всичките го "баят" наизуст май...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия