Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 8

  • 36 707
  • 296
# 165
Момичета много ви благодаря за отзивите   bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug. Истината е без да се правя на интересна, че това, което постигам с тортите е в основата си по ваша вина  Mr. Green. Аз до преди по-малко от година не можех дори да мечтая да правя такива неща, но благодарение на споделения от вас опит, онлайн книжки и .... абе ако не бяхте вие нямаше въобще да се справя  Blush. Вярно е, че аз се увличам от рисуване и моделиране и професията ми е свързана с творене, но техниките за тортите ми бяха напълно непознати докато не се присъединих във тази страхотна тема. Благодаря ви на всички  Hug. То малко стана като реч след връчване на Оскар  Joy Joy, но повярвайте ми аз също съм много доволна и благодарна наистина за постигнатото. Колкото до тортичката ще напиша подробно обянение за всички части, но ще го оставя за утре, че стана много късно и вече ужасно ми се спи. Благодаря отново   bouquet  bouquet  bouquet.
Емси и аз искам разрез на Рафаелото. Предполагам е била толкова вкусна , колкото и красива тортичката.  Heart Eyes
Виж целия пост
# 166

asyalein, къде беше рецептата за този кейк, че май съм чела между редовете? Искам да направя нещо такова тези дни.

На предната страница е рецептата за кекса. Аз я поисках, а още не съм го спретнала Срам! Embarassed

мерси Лабрекс, аз от толкова красиви торти, не съм видяла рецептата. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 167
Емси, ти пак си дай разреза на Рафаелото, искам да го видя Wink

Ето го разреза http://www.snimka.bg/album.php?album_id=80622&photo=58

Само, че модифицирах крема, защото първо само от кондензираното мляко и маслото ми стана ужасно сладък крема. Прибавих и неподсладеното мляко, пак ми се стори малко като количество и тогава добавих и сметаната. Но пък се пресече страшно. Прецедих го и сложих кокосовите стърготини. За жалост сигурно не съм уцелила хубави и не ми допаднаха на вкус. Имаха особен мирис и бяха твърди. Затова прибавих млени орехи около 2 ч.ч. и стана перфектно за нашия вкус!
Виж целия пост
# 168
Корнишонка тортата е супер, аз отначало си помислих, че я даваш като модел - да питаш за разяснени как се прави. Нямам думи  #Crazy Личи си таланта ти  Hug Май е време да почнем да снимаме етапите по време на работа и да си направим отделна тема с инструкции.
Моя мъж има рожден ден другата седмица и сега се чудя каква торта да правя и за украсата съм в голяма дилема  newsm78 Искам да го впечатля  Whistling
 Praynig Дайте идеи моля. На мен ми въртеше нещо с пари, или кола, или инструменти. Обаче от толкова идеи зациклих.
Емси и аз се чудех за рафаелото да го правя, ама като написа че е толкова сладко се чудя ... След твоите модификации намаля ли сладостта?
Виж целия пост
# 169

Емси и аз се чудех за рафаелото да го правя, ама като написа че е толкова сладко се чудя ... След твоите модификации намаля ли сладостта?


Да, напълно приемлив сладък вкус. Но ако правиш модификации ти препоръчвам да добавиш само неподсладена сметана (ако и тя става за разбиване, де, нека по-опитните да кажат).
 
Аз слагах и от неподсладеното кондензирано мляко, защото го бях объркала и взела първо него вместо подсладеното и реших да го използвам, но беше грешка.

Но с орехи страшно ми хареса. Вероятно не съм случила на кокосови стърготини. А блатовете ги бях напоила с мляко, но се оказа недостатъчно, според мен. Аз обичам по-сочни торти.
Виж целия пост
# 170
КорНиШонка, невероятна торта си направила newsm20. Възхищавам ти се истински   bouquet.
Виж целия пост
# 171
wel , ако е рибарче, вкарай рибен мотив  Mr. Green , примерно риба с няква шоко-мрежа, ако обича сърф/кайт- давай в тая насока (пък и ще е актуално посред лято Sunglasses ), ако е телеман- спретни му един телевизор (идея нямам как може да стане, но... Blush ). Аз бих те посъветвала да използваш някоя негова симпатична манийка (всички мъже си ги имат Wink ) Peace .
Виж целия пост
# 172
[Моя мъж има рожден ден другата седмица и сега се чудя каква торта да правя и за украсата съм в голяма дилема  newsm78 Искам да го впечатля  Whistling
 Praynig Дайте идеи моля. На мен ми въртеше нещо с пари, или кола, или инструменти. Обаче от толкова идеи зациклих.

Ето идеи за коли.  А тук са малко по-необичайни.

Виж целия пост
# 173
Hot mama току що направих кейка, за който си дала рецепта.

стана супер  Hug благодаря много за споделената рецепта.
снимки няма да показвам, защото не стана на външен вид кой знае какво, само го залях с ганаша...
обаче на вкус е нещо невероятно   bouquet

Радвам се, че ти е харесала тортата. И аз мисля, че е доста сполучлива рецепта.
Корнишонка и Меги, факири сте!!! Само може да се учи човек от вас!
На останалите мами - възхищавам се на всяка тортичка, която виждам тук и всяка една ме вдъхновява да се хвана за миксера и да пробвам нещо ново. Благодарна съм за всяка споделена красота!!!
wel , ето ти още няколко идейки:
http://i58.photobucket.com/albums/g244/Petya72/Dart.jpg
http://i58.photobucket.com/albums/g244/Petya72/Chess.jpg
http://i58.photobucket.com/albums/g244/Petya72/Chest.jpg
http://i58.photobucket.com/albums/g244/Petya72/Tent.jpg
Виж целия пост
# 174
КорНиШонка, прелестно произведение! А каляската е просто невероятна! smile3501 smile3501 smile3501

wel, една идея и от мен:
Виж целия пост
# 175
Здравейте, опитах се да направя торта, с глазура за рождения ден на сина ми, реших глазурата да е тази с вода, брашно и масло и след като изстине да се добави пудра захар. Само че не може да се обработва, защото става много меко и лепкаво тесто. Ще съм ви благодарна ако кажете къде бъркам  newsm78
Иначе тортата стана някак
Виж целия пост
# 176
Абе, мацки, не мога да намеря линка към пандишпановите блатове Embarassed (беше от друг сайт). Хелп Sad! Ще правя тортичка за една погача утре и ... Rolling Eyes . Срам, а онзи ден я правих... ooooh!
Виж целия пост
# 177
Абе, мацки, не мога да намеря линка към пандишпановите блатове Embarassed (беше от друг сайт). Хелп Sad! Ще правя тортичка за една погача утре и ... Rolling Eyes . Срам, а онзи ден я правих... ooooh!

Имам тази рецепта на Наталина.

6 яйца, 180 гр захар, 160 гр брашно, като съответно се бият до побеляване жълтъците със захарта, отделно белтъците, смесваме, прибавяме пресятото брашно като бъркаме с дървена лъжица. Формата, която използвам е тортена и ми е по-удобно да я намасля и да я поръся с брашно.
Ако открия линка, ще го пейстна.

Ето го, при торта Рафаело. Grinning
Виж целия пост
# 178
Поли ето:
 http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2879.html
Виж целия пост
# 179
Зечов, labrexа ,много  благодаря  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия