Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 8

  • 36 713
  • 296
# 150
Ех, М е г и, как ще те стигнем ooooh!.... Разреза е много апетитен. Това тъмнокафявото не рабрах какво е Embarassed . Блат ли е newsm78 ?
И срам- несрам след вашите красоти да покажа и мойта семпла тортичка:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=81418&photo=42
Направих я за мойто майче (имаше РД). Щеше ми се нещо по- шик, ама снощи  не успях да я направя и трябваше днес експедитивно да се действа. Та... Блатовете са пандишпанови (бели), сиропирани с ябълков сок, а крема е този, който ми препоръча labrex в предната тема (  bouquet ). Сладка хапка, твоя крем ми се стори много сложен Embarassed, а не исках да се провалям (най-малкото нямах време за експерименти). Благодаря ти, все пак Hug . Между блатовете добавих освен крема и нарязан банан, а в средата- кокосови стърготини. За замаска не открих рецептата на масления крем и за това си спретнах един по мое усмотрение: течен шоколад+маргарин+захар. Стана екстра. Снимката на разреза е ужасно размазана, но нещо не сполучих да го снимам, незнам защо.
Сега да питам: като се пече с хартия за печене в кръгла тава, как слагате хартията? При мен при свивките на ъглите хартията ми назъби отстрани блата Rolling Eyes . Как става номера? И още нещо: някой "сиропирал" ли е с мляко с какао? Днес ми хрумна (за съжаление късно) и мисля, че за тази торта щеше да е много подходящо като вкус newsm78
Виж целия пост
# 151
Благодаря ви Hug

Тъмнокафявото са блатове - долния е бял, пандишпанен; после сложих в сместа какао и опекох и другите блатове. Крема е бял.

За кръглата тава - слагам тавата върху хартията, очертавам дъното, изрязвам и тогава слагам вътре и изливам тестото. Пека блатовете по един, когато се отдели от страните, значи е готово (т.е. там вече е отделено от тавата, нали е тънко, само един блат), на дъното има хартия - лесно излиза от тавата.

За прясното мляко - аз не съм използвала, но моя колежка редовно напоява с мляко блатовете и става много хубаво.
Виж целия пост
# 152
Polly-Wolly, чудесно си се справила!  bouquet И твоят разрез /на тортата, де! Grinning / изглежда много вкусно. Можеш да сиропираш блатовете с мляко с какао, щом се връзва с вкуса на другите продукти. Надявам се, че майчето е останала много приятно изненадана! Grinning
Виж целия пост
# 153
Здравейте момичета, много тортички сте правили последните няколко дни, а аз като не се разписвам и не съм ги видяла.
ilang-ilang Диното е супер а рожденника вероятно е бил във възторг  Peace
Емси, много нежна тортичка душа и много добре изпълнена. Целувки на Бобко от нас  Heart Eyes
Pisha колата е страхотна много добро изпълнение.
Hot momma ама ти с цели 2 тортички си се отчела. Браво! Барбо е станало мнго добре, а първата тортчиа наистина изглежда много вкусна - благодаря ти за рецептата   bouquet
Kangel-страхотен трансфер. Аз ското пробвах с бял шоколад, но беше провал от кудето и да го погледнеш. май ще взема да се пробвам с маслен крем пък дано се получи.
Роси невероятно нежно творение - много много добро изпълнение Браво! И ти доста си тортоправила тия дни. Страхотни тортички.   bouquet  bouquet  bouquet
Меги, както винаги супер.   bouquet
Поли Воли стия с тоя срам бе мила. Тортичката е супер. Всяк следваща става по-добра и това е супер  Hug
Сега и аз да се отчета. Бях споменала, че за РД на моята Еми искам да направя торта ама доста висока цел си бях поставила и не смеех да кажа каво ще правя та да не се изложа накрая с прекалени големия си интосиазъм. Правих каляската няколко дни, но докато стегне и докато измисля как да я събера в едно ми се разказа играта. Взех модела от едно списание, там си имаше и шаблон на стените и на колелата. До тук добре ама не помислих, че списанието май е на испански и йщо не разбирам от обясненията та като направих отделните части и не ми стига акъла как да ги свържа. Абе стана накрая ама имаше едни клечки извътре дето не могат да се ядат  Joy. както и да е накрая тортичката стана повече от добре за мен, Еми беше страшно доволна от външния вид, а останалите празнуващи с нас доволни и от вътрешността. Незнам каква точно торта стана като вид, но на вкус беше супер. Значи ползвах рецептата за блатовете на Алказарената торта (орехови) но крема вместо със сурови желтъци направих по едан рецепта на pep-4о за млечно маслен крем. Между всички блатове върху крема наръсих  карамелизирани и натрошени орехи (крокант). Тортата стана огромна с 32 яйца и крема съответно с 32 желтъка  Joy  hahaha. ама трябваше да се консумират тия желтъци все пак и ги метнах в крема макар да бяха доста повечко от дадената рецепта. Цял ден пекох блатове и накрая станаха толкова много, че направих и една малка торта за дегустация преди празника.
Ето това е тортичката аз надявам се да хареса и на вас. За мен резултата беше повече от очакваното и съм много доволна  bowuu
Пепеляшката ми стана малко по-височката от каляската ама неможах да намеря по-малка кукла Барби от тая за да ползвам за основа.  Joy Joy

Ето тук има още снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=78463&photo=52
Виж целия пост
# 154
Корни, взе ми акъла бре жена! Прекрасна е тортата! Браво!
Виж целия пост
# 155
Корнишонка, ПРЕКРАСНА ТОРТА, даже нямам думи с които да изразя възхищението си. Просто чудесно си се справила.

Каляската от марципан ли е? А борчетата вътре с какво са? Не мога и да мечтая за момента да те настигна, с твоите умения. БРАВО  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 156
КорНиШонка, страхотна е, супер е станала. Изобщо не си личи, че си имала такива притеснения. Като от каталог е.

Момичета и другите торти са много хубави - поздравления. Просто не мога да се включвам толкова често колкото преди, тъй като от началото на юли съм на работа и само на работа имам интернет - неудобно е да кисна непрекъснато във форума. И не мога да коментирам толкова често. Още веднъж поздравления.  Hug
Виж целия пост
# 157
Корнишонка събра ми очите  #Crazy #Crazy моля и аз да обясниш каляската как я изработи!!!!
Виж целия пост
# 158
Корни, дъщеря ми току-що видя тортата ти и каза само това: "Мамо, искам павиш такава. Аз такава обичам".

Но понеже мама не се наема да "пави" каляски, си добре дошла в Стара Загора ти да я направиш. От мен - яйцата!
Виж целия пост
# 159
Корнелия  Shocked Shocked Shocked :Страхотна торта!

И аз като Зечката искам обяснения за тортата Praynig PraynigНещо като стъпка по стъпка!
Виж целия пост
# 160
Hot mama току що направих кейка, за който си дала рецепта.

стана супер  Hug благодаря много за споделената рецепта.
снимки няма да показвам, защото не стана на външен вид кой знае какво, само го залях с ганаша...
обаче на вкус е нещо невероятно   bouquet
Виж целия пост
# 161
корнишонке, това ме зашемети тотално.  #Crazy мнооого голямо браво.   chef
бих си хапнала таква торта с 32 яйца пък ако ще и жлъ4на криза да докарам Simple Smile
Виж целия пост
# 162
Е... аз просто без думи...  ooooh! Страшна красота, бе Корни! Имаш си вече втора професия, гладни няма да останете! Laughing
Вярвам, че Еми е останала страшно доволна! Заслужава си детето, старанието, което си проявила!

Щях да слагам разрез на Рафаелото, но останах зашеметена! Joy
Виж целия пост
# 163
Емси, ти пак си дай разреза на Рафаелото, искам да го видя Wink

asyalein, къде беше рецептата за този кейк, че май съм чела между редовете? Искам да направя нещо такова тези дни.
Виж целия пост
# 164

asyalein, къде беше рецептата за този кейк, че май съм чела между редовете? Искам да направя нещо такова тези дни.

На предната страница е рецептата за кекса. Аз я поисках, а още не съм го спретнала Срам! Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия