Помогнете за мекици

  • 6 649
  • 41
# 15
Ето ги и моите мекички. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=61
Станаха много вкусни, мекички от вътре и хрупкави от вън.Само че не можах да се справя с тестото на ръка и си го сипвах с лъжица. Другия път ще го направя малко по-гъсто. Peace Вкуса е точно, като на тези от едно време.
Виж целия пост
# 16
















2 яйца
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.чаша прясно мляко или вода
1 бурканче кисело мляко+ 1 ч.л. сода бикарбонат
кубче мая
около 1 кг. брашно





И аз ги правя с това тесто,като на qaby s,но понеже ми идва много го разделям на две.С едната част правя мекици,а с другата пици.Получава се много добре.  chef
Виж целия пост
# 17
Тук има интересни рецепти  Peace.
Виж целия пост
# 18
Пробвай с тези Мекици на Tanita, няма  да съжаляваш (онези до болницата наистина бяха страхотни)
Благодаря и аз,откога търся точно тази рецепта.  bouquetУтре за закуска ще ги направя.  chef
а какво ще стане,ако оставя тестото малко повече време в хладилника? сутринта няма да имам време за пържене...
Виж целия пост
# 19
Ето моите мекици. Много уважавани в къщи, но рядко правя.
По принцип меся огромно количество тесто и каквото остане замразявам във фризера. Ако реша да ползвам го вадя от фризера предната вечер и слагам в хладилника.

Ползвам тази рецепта за мекици, кифлички .
1 ч.л.  сол
1 ч.л. захар
1 пакет суха мая
1/2 чаена чаша олио (или друга мазнина по желание)
0.500 мл вода
брашно около килограм

Меси се като питка. Втасва и тн...
Виж целия пост
# 20
а какво ще стане,ако оставя тестото малко повече време в хладилника? сутринта няма да имам време за пържене...

Разбъркай на сутринта тестото и пак прибери в хладилника. Като се прибереш - тогава пържи.
Виж целия пост
# 21
а какво ще стане,ако оставя тестото малко повече време в хладилника? сутринта няма да имам време за пържене...

Разбъркай на сутринта тестото и пак прибери в хладилника. Като се прибереш - тогава пържи.
ами аз вече го разбърках,сутринта няма да имам време за нищо,вече се е надигнало точно като на снимката,май ще се получи дано не стане само като със сместта за катмите ми ooooh! Laughing
Виж целия пост
# 22
Направих Уличните мекици...Станаха супер...мекички .И изобщо не станават мазни...направих ги по-малки и ги изпържих в много мазнина .


Виж целия пост
# 23
Страхотна е рецептата за тия мекици,само,че на мене ми станаха мазнички,иначе са точно такива каквито ги продават-супер бяха! Пак ще правя  chef
Виж целия пост
# 24
Много хубави мекички сте направили, изглеждат много добре....
Виж целия пост
# 25
Много хубави мекички сте направили, изглеждат много добре....
пробвай рецептата-наистина е много сполучлива
Виж целия пост
# 26
Еха! Изглеждат точно като едно времешните. Като малка ми купуваха от една мекичарница на бул. Дондуков. В най-скоро време ще ги направя. Мерси за рецептата!  bouquet
Виж целия пост
# 27
Нещо не мога да вляза, затова влизам като гост.
На мен това брашно ми дойде малко. След втасването добавих още може би половин чаша, за да мога криво-ляво да ги дръпна с ръце. Станаха фантастични, 1:1 с купешките. Доста са мазнички. Но пък вкусни - с хрупкава коричка и в същото време пухкави. Ето ги:
Благодаря за рецептата на Танита и посредника Пепчо  Laughing
Имам въпрос:
1. Чаените чаши с връх ли са?
2. След втасването тестото разбърква ли се или директно се къса парченце за мекичка?

Виж целия пост
# 28
Нещо не мога да вляза, затова влизам като гост.
На мен това брашно ми дойде малко. След втасването добавих още може би половин чаша, за да мога криво-ляво да ги дръпна с ръце. Станаха фантастични, 1:1 с купешките. Доста са мазнички. Но пък вкусни - с хрупкава коричка и в същото време пухкави. Ето ги:
Благодаря за рецептата на Танита и посредника Пепчо  Laughing
Имам въпрос:
1. Чаените чаши с връх ли са?
2. След втасването тестото разбърква ли се или директно се къса парченце за мекичка?


аз след втасването не съм го бъркала,но забравих да кажа,че също като теб добавих още брашно на око,ако се изцедят в/у хартия малко стават идеални,иначе и на мен като за 1-ви път ми дойдоха мазнички
Виж целия пост
# 29
Радвам се че са ви харесали Simple Smile

1чаена чаша е 240мл. Колко брашно ще поеме, много зависи и от самота брашно.

Не се разбърква тестото, взима се по малко от него.

Да мазни са, те и купените бяха такива, затова ги правя веднъж на две години Simple Smile За да не поемат толкова много мазнина, трябва да се пържат в много силно сгорещено олио, аз ги пържа във фритюрника, на най-високите градуси.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия