Помогнете за мекици

  • 6 645
  • 41
Моля дайте ми рецепта за мекици, които обаче да стават много крехки и хрупкави. Преди време в нашия град-СЗ до болницата продаваха най-разкошните мекици, но вече ги няма, ако някой знае такава рецепта-споделете  bouquet
Виж целия пост
# 1
Пробвай с тези Мекици на Tanita, няма  да съжаляваш (онези до болницата наистина бяха страхотни)
Виж целия пост
# 2
Пробвай с тези Мекици на Tanita, няма  да съжаляваш (онези до болницата наистина бяха страхотни)
Мерси, ще пробвам, виждат ми се доста подобни  bouquet
Виж целия пост
# 3
Пробвай с тези Мекици на Tanita, няма  да съжаляваш (онези до болницата наистина бяха страхотни)
Благодаря и аз,откога търся точно тази рецепта.  bouquetУтре за закуска ще ги направя.  chef
Виж целия пост
# 4
Благодаря и аз,откога търся точно тази рецепта.  bouquetУтре за закуска ще ги направя.  chef

МОля, от форума на гответе.. вече доста момичета ги направиха и останаха доволни (то и наче не може и да бъде, като се знае на кого е рецептата)  Grinning
Моята рецепта е същата, но не ги разбърквам от вечерта, а сутринта. ОСтавям тестото  и като втаса е готово за работа.
Виж целия пост
# 5
Да попитам, колко мекички излизат от тези продукти(приблизително). Rolling Eyes
Виж целия пост
# 6
С тази доза при мен се нахранват доволно 4-ма възрастни. И нищо не остава  Laughing
Виж целия пост
# 7
Тази сутрин правих на децата...

От години правя мекици по тази рецепта и винаги стават вкусни
  Heart Eyes



Тесто в хладилник

2 яйца
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.чаша прясно мляко или вода
1 бурканче кисело мляко+ 1 ч.л. сода бикарбонат
кубче мая
около 1 кг. брашно

От посочените продукти се омесва тесто от вечерта и се слага в хладилника в покрит съд.Издържа до една седмица.

Мисля обаче да пробвам и горната рецепта ,за която говорите ....отдавна се каня да ги направя така...Благодаря за рецептата ,pep-4o
   bouquet

Виж целия пост
# 8
Побъркахте ме с тези мекици,довечеря май ще забъркам тестото ми се струва Wink Само не разбрах меси ли се или само се бърка Thinking
Виж целия пост
# 9
Бъркай с миксера или тел за разбиване.  Това е доста меко тесто - малко по-гъсто от кашата за кекс
Виж целия пост
# 10
Бъркай с миксера или тел за разбиване.  Това е доста меко тесто - малко по-гъсто от кашата за кекс
Е как ще може да се разтегля после? Аз определено кексовото тесто,че и по-гъсто едва ли ще успея да го разтегля....
Виж целия пост
# 11
Бъркай с миксера или тел за разбиване.  Това е доста меко тесто - малко по-гъсто от кашата за кекс
Е как ще може да се разтегля после? Аз определено кексовото тесто,че и по-гъсто едва ли ще успея да го разтегля....

Полутечно е преди втасването, след като е втасало става плътно и може да се оформя с намаслени ръце  Peace.
Виж целия пост
# 12
Бъркай с миксера или тел за разбиване.  Това е доста меко тесто - малко по-гъсто от кашата за кекс
Е как ще може да се разтегля после? Аз определено кексовото тесто,че и по-гъсто едва ли ще успея да го разтегля....

Полутечно е преди втасването, след като е втасало става плътно и може да се оформя с намаслени ръце  Peace.
мерси-ще пробвам задължително!
Виж целия пост
# 13
Пробвах мекиците от линка на Пеп-чо сутринта, докато бяха топли бяха много хубави...обаче са ми леко блажни на мен.
Виж целия пост
# 14
Поемането на мазнина зависи от t* и вида на мазнината в която се пържат - колкото е по-голяма, толкова по-бързо се пържат и по-малко мазнина поемат. Това е вече преценка на око - май става като рутина, като я схванеш. Някои слагат лъжица алкохол в тестото, за да не се напива с мазнина при пържене, но аз лично не съм пробвала. 
И колкото са по-дребни мекиците, толкова по-бързо се пържат, по-големите искат повече време, от което и поемат повече мазнина.
Виж целия пост
# 15
Ето ги и моите мекички. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=61
Станаха много вкусни, мекички от вътре и хрупкави от вън.Само че не можах да се справя с тестото на ръка и си го сипвах с лъжица. Другия път ще го направя малко по-гъсто. Peace Вкуса е точно, като на тези от едно време.
Виж целия пост
# 16
















2 яйца
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.чаша прясно мляко или вода
1 бурканче кисело мляко+ 1 ч.л. сода бикарбонат
кубче мая
около 1 кг. брашно





И аз ги правя с това тесто,като на qaby s,но понеже ми идва много го разделям на две.С едната част правя мекици,а с другата пици.Получава се много добре.  chef
Виж целия пост
# 17
Тук има интересни рецепти  Peace.
Виж целия пост
# 18
Пробвай с тези Мекици на Tanita, няма  да съжаляваш (онези до болницата наистина бяха страхотни)
Благодаря и аз,откога търся точно тази рецепта.  bouquetУтре за закуска ще ги направя.  chef
а какво ще стане,ако оставя тестото малко повече време в хладилника? сутринта няма да имам време за пържене...
Виж целия пост
# 19
Ето моите мекици. Много уважавани в къщи, но рядко правя.
По принцип меся огромно количество тесто и каквото остане замразявам във фризера. Ако реша да ползвам го вадя от фризера предната вечер и слагам в хладилника.

Ползвам тази рецепта за мекици, кифлички .
1 ч.л.  сол
1 ч.л. захар
1 пакет суха мая
1/2 чаена чаша олио (или друга мазнина по желание)
0.500 мл вода
брашно около килограм

Меси се като питка. Втасва и тн...
Виж целия пост
# 20
а какво ще стане,ако оставя тестото малко повече време в хладилника? сутринта няма да имам време за пържене...

Разбъркай на сутринта тестото и пак прибери в хладилника. Като се прибереш - тогава пържи.
Виж целия пост
# 21
а какво ще стане,ако оставя тестото малко повече време в хладилника? сутринта няма да имам време за пържене...

Разбъркай на сутринта тестото и пак прибери в хладилника. Като се прибереш - тогава пържи.
ами аз вече го разбърках,сутринта няма да имам време за нищо,вече се е надигнало точно като на снимката,май ще се получи дано не стане само като със сместта за катмите ми ooooh! Laughing
Виж целия пост
# 22
Направих Уличните мекици...Станаха супер...мекички .И изобщо не станават мазни...направих ги по-малки и ги изпържих в много мазнина .


Виж целия пост
# 23
Страхотна е рецептата за тия мекици,само,че на мене ми станаха мазнички,иначе са точно такива каквито ги продават-супер бяха! Пак ще правя  chef
Виж целия пост
# 24
Много хубави мекички сте направили, изглеждат много добре....
Виж целия пост
# 25
Много хубави мекички сте направили, изглеждат много добре....
пробвай рецептата-наистина е много сполучлива
Виж целия пост
# 26
Еха! Изглеждат точно като едно времешните. Като малка ми купуваха от една мекичарница на бул. Дондуков. В най-скоро време ще ги направя. Мерси за рецептата!  bouquet
Виж целия пост
# 27
Нещо не мога да вляза, затова влизам като гост.
На мен това брашно ми дойде малко. След втасването добавих още може би половин чаша, за да мога криво-ляво да ги дръпна с ръце. Станаха фантастични, 1:1 с купешките. Доста са мазнички. Но пък вкусни - с хрупкава коричка и в същото време пухкави. Ето ги:
Благодаря за рецептата на Танита и посредника Пепчо  Laughing
Имам въпрос:
1. Чаените чаши с връх ли са?
2. След втасването тестото разбърква ли се или директно се къса парченце за мекичка?

Виж целия пост
# 28
Нещо не мога да вляза, затова влизам като гост.
На мен това брашно ми дойде малко. След втасването добавих още може би половин чаша, за да мога криво-ляво да ги дръпна с ръце. Станаха фантастични, 1:1 с купешките. Доста са мазнички. Но пък вкусни - с хрупкава коричка и в същото време пухкави. Ето ги:
Благодаря за рецептата на Танита и посредника Пепчо  Laughing
Имам въпрос:
1. Чаените чаши с връх ли са?
2. След втасването тестото разбърква ли се или директно се къса парченце за мекичка?


аз след втасването не съм го бъркала,но забравих да кажа,че също като теб добавих още брашно на око,ако се изцедят в/у хартия малко стават идеални,иначе и на мен като за 1-ви път ми дойдоха мазнички
Виж целия пост
# 29
Радвам се че са ви харесали Simple Smile

1чаена чаша е 240мл. Колко брашно ще поеме, много зависи и от самота брашно.

Не се разбърква тестото, взима се по малко от него.

Да мазни са, те и купените бяха такива, затова ги правя веднъж на две години Simple Smile За да не поемат толкова много мазнина, трябва да се пържат в много силно сгорещено олио, аз ги пържа във фритюрника, на най-високите градуси.
Виж целия пост
# 30
Днес слетобед мисля да ги направя, че вече неиздържам като гледам снимките ви....  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 31
Днес слетобед мисля да ги направя, че вече неиздържам като гледам снимките ви....  Rolling Eyes

и аз  Whistling ами да като се поразхлади и се почва с тежката храна  Mr. Green
Виж целия пост
# 32
Ама ако ще ги правите следобед, трябва да сте направили тестото, че отлежава. Аз не го чаках много, но все пак...

Колко брашно ще поеме, много зависи и от самота брашно.
Танита, благодаря за оговорите. Аз го размесих, защото трябваше да прибавя още брашно. Но вече ми е ясна гъстотата   bouquet
затова ги правя веднъж на две години Simple Smile
Това няма как да стане  Laughing
Беше ми заявено, че вече искали само от тези мекици. Останаха малко и за днес. Все още са мЕкички, но не с такава хрупкава коричка.
Виж целия пост
# 33
И аз не се сдържах и ги направих. Както повечето ми беше малко брашното, но другият път ще си  знам! Танита искрено ти благодаря. Това са точно "онези" мекици! Laughing Върнах се в детството си!
Виж целия пост
# 34
Ето го и моето пройзведение....по рецептата за Уличните мекици. Та да кажа само че вместо суха мая, слохих мая на кубче и то половин кубче- около 1ч.л. и го оставих да престои 4 часа. Въпреки всичко се получиха много вкусни и хрупкави. Рецептата е страхотна.
Виж целия пост
# 35
Сладко и Солено, с лъжица ли ги сипва? И на теб ли ти глътна повече брашно?
Виж целия пост
# 36
Сладко и Солено, с лъжица ли ги сипва? И на теб ли ти глътна повече брашно?
Неее....с никаква лъжица ....с моите две ръце, намазах си ръцете с олио и ги почнах, а брашно сложих както пише в рецептата. Станаха невероятни.
Виж целия пост
# 37
Без да добавяш?  newsm78
Чашите с връх ли бяха?
На мен ми беше невъзможно да ги "дръпна" с 4 чаши брашно. Та добавих още около чаша може би.
Виж целия пост
# 38
Без да добавяш?  newsm78
Чашите с връх ли бяха?
На мен ми беше невъзможно да ги "дръпна" с 4 чаши брашно. Та добавих още около чаша може би.
Не, не съм добавяла нищо...чашете си бяха до ръба пълни...
Виж целия пост
# 39
Да кажа и аз- направих, но брашното е малко, не можаха да се обработват с ръце, за следващия опит ще добавя още брашно и ще пържа в много горещо олио, че иначе са много мазни. Пак ще се отчитам...
Виж целия пост
# 40
Ето и вторият ми опит с мекичките, този път сложих малко повече брашно. Страхотни са!  мекички
Виж целия пост
# 41
Аз ползвам тази смес, която оставям да втасва цяла нощ:

1 яйце
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 пакетче мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат, разбита в киселото мляко
брашно колкото поеме, да стане меко тесто
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия