Как приготвяте супа-топчета?

  • 10 927
  • 41
# 30
Към каймата добавям малко галета и чубрица.Никога не ми се разпадат каквато и да е каймата.
Виж целия пост
# 31
Аз използвам всякаква кайма-дори домашна, но най- обичам за принцеси, защото е ситно смляна.Добавям малко ориз. Преди това в тенджерата съм сложила малко лук,морков,картоф,доматки,сол и вода.Като поври малко започвам да слагам топчетата /омесила съм каймата с малко ориз и съм ги оваляла в брашно/.Проверявам периодично дали са се сварили топчетата.Малко преди да сваля огъня слагам малко фиде. Застройвам с жълтък и кисело мляко.Подправям с черен пипер, чубрица и магданоз
Виж целия пост
# 32
Аз приготвям супата както обикновена зеленчукова супа и накрая пускам само топчетата. Оризът, който слагам е около 1с.л. за 1/4кг кайма. оризът го полусварявам предварително и го омесвам с каймата и подправките. Яйце не слагам, но овалвам топчетата добре в брашно. Винаги ми се е получавала супата и топчетата са оставали цели.  newsm10
Виж целия пост
# 33
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1868.msg41473.html#msg41473

Препоръчвам ти тази рецепта за супа топчета. Страхотна е, а топчетата няма как да се разпаднат Peace.

Току-що я направих за вечеря, стана страхотна, най-сполучливата от всички рецепти по които съм я правила досега. Как ухаее Grinning
Напоследък нещо само супи готвя.. Thinking
Виж целия пост
# 34
И за мен това е най-сполучливата супа топчета, но 300 мл. домати са ужасно много (поне според моя вкус), затова аз слагам по-малко.
Виж целия пост
# 35
И за мен това е най-сполучливата супа топчета, но 300 мл. домати са ужасно много (поне според моя вкус), затова аз слагам по-малко.

Аз сложих към 250 гр. домати на литър вода, вместо литър и половина, без картофената смес и не я застроих, и пак стана хубава. Днес ще я довършим  Peace
Мерси за линка, разгледах кухнята на Жоро и си записах още доста рецепти :peace
Виж целия пост
# 36
И аз от там черпя доста идеи Peace. Днес направих зеления фасул с яйца, много вкусно стана! А на супата-топчета аз слагам настърган картоф, вместо картофен гранулат Peace.
Виж целия пост
# 37
Ето и рецептата по която правя супа топчета взех я от друг готварски форум, моят съпруг е страшно капризен и много я хареса  Peace
 Супа топчета
250 гр.  свинска кайма
1/2 голяма глава лук
1 яйце
2 с.л. галета
1 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. смлян кимион
1/3 ч.л. смлян черен пипер
брашно за паниране
за супата
1/2 голяма глава лук
2 с.л. зехтин
150 мл. смлени домати
2 кубчета телешки или зеленчуков бульон
един средно голям настърга картоф
един морков
300 мл пресно мляко
1 яйце и магданоз
за топчетата
Лукът се нарязва на ситно и заедно с всички предвидени продуккти се омесва каймата, която се оставя да се стегне за 15 мин.Като се мокрят с вода ръцете се оформят топчетата ,който след това се панират в брашното.Останалият лук се нарязва на ситно и се
 запържва със зехтина и доматите ,добавя се настъргания моркова, настъргания картоф, стритите кубчета бульон и 1500мл вода.Супата се оставя да заври и да къкри около 15 мин, сега е момента за направа на топчетата.Добавят се топчетата и супата ври още около 20 мин.Отстранява се от огъня , и се застройва с разбитото яйце в прясното мляко , поръсва се настъргания магданоз
и е готова .
Виж целия пост
# 38
Слагам в блендера моркови ,чушка ,лук ,нарязвам и след това в тенджерата леко да се запържат /почти до златисто,но не толкова/,след това си наливам водата и ...останалото е като при вас .Някой тук беше дал идеята за това и аз съм му много благодарна!Опитайте някой път.
Виж целия пост
# 39
Ще ви напиша и моята рецепта за супа топчета Simple Smile
Правя така заради децата, а те я обожават.
Тенджерата със студена вода слагам на котлона. Пускам във водата корени за супа (каквито имам- обикновено целина, пащърнак, магданоз, морков); една глава лук, 1/2 чушка. По желание овкусявам с две кубчета зеленчуков бульон или сол на вкус. Докато зеленчуците увират си приготвям каймата и направо топчетата в една чиния (по стечение на обстоятелствата, заради алергии, каймата я правя само от свинско месо); 2 картофа обелени и нарязани на ситно (малко по-едро от за мусака); 1/2 пресен домат (обелен и накълцан на много ситно) или един обелен от консерва, пак нарязан на много ситно; стрък пресен лук (перата нарязани на тънички зелени пръстенчета), магданоз( също на много ситно) След като уврят добре зеленчуците, ги пасирам съвсем гладко. Във врящата вода слагам малки топчета от каймата (овкусена, но без ориз, не овалвам в нищо, просто пускам във врящия бульон) По принцип топчетата са готови, когато изплуват на повърхността, но аз все пак си нагласявам таймера на печката за 15мин. Изсипвам нарязаните на ситно картофи, слагам една шепа фиде, добавям домата, лука и магданоза. След последния добавен продукт оставям супата да ври още десетина минути и това е.  Получава се много колоритна и ароматна супа
Добър апетит! Simple Smile
Виж целия пост
# 40
И аз от там черпя доста идеи Peace. Днес направих зеления фасул с яйца, много вкусно стана! А на супата-топчета аз слагам настърган картоф, вместо картофен гранулат Peace.

отивам да видя рецептата...
 Peaceняма да спамим повече...соррии
Виж целия пост
# 41
Ето как изглежда моята супа топчета
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия