Коледа идва!

  • 115 701
  • 1 001
# 345
Зори, може би си я пускала тук ,но аз не успях никъде да открия рецептата ти за питката за Бъдни вечер /видях я на снимка  в суров вид и много ми хареса /
Виж целия пост
# 346

Разбира се, само кажи какво те интересува, нещо от сладките, които аз ще правя или друго?

Благодаря ти за доброто желание да помогнеш!  bouquet Понеже всичко изглежда много привлекателно, нека да е по твой избор, т.е. нещо, което си превела или направила или което няма много да те затрудни и да ти отнема време за превод и писане.
Виж целия пост
# 347

Разбира се, само кажи какво те интересува, нещо от сладките, които аз ще правя или друго?

Благодаря ти за доброто желание да помогнеш!  bouquet Понеже всичко изглежда много привлекателно, нека да е по твой избор, т.е. нещо, което си превела или направила или което няма много да те затрудни и да ти отнема време за превод и писане.

Добре, аз съм направила засега ето тези неща:

http://www.joyofbaking.com/ChocolateTruffles.html

http://www.joyofbaking.com/candy/SimpleChocolateFudge.html

http://www.joyofbaking.com/barsandsquares/TurtleBrownies.html

Ако искаш, да ги почна наред (когато имам време, че тук нещо огладняха хората и трябва да се погрижа за тях Simple Smile)

Виж целия пост
# 348

..............Ако искаш, да ги почна наред (когато имам време, че тук нещо огладняха хората и трябва да се погрижа за тях Simple Smile)

Всичките изглеждат чудесно! Разбира се, че когато ти е възможно, даже се чудех дали на лични да помоля да пишеш, но ми се струва, че няма да съм единствената, на която харесват. Така че, по-добре във форума, според мен, да има рецептите. Още веднъж благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 349
Зори, може би си я пускала тук ,но аз не успях никъде да открия рецептата ти за питката за Бъдни вечер /видях я на снимка  в суров вид и много ми хареса /

Содената питка я правя (пак) по рецептата на tedi_b две години под ред, благодаря отново Теди   bouquet (а и не само на Бъдни вечер). Ето я тук :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=12569.msg223582#msg223582

Не съм от строго постещите и спазващи стриктно правилата за трапезата на Бъдни вечер, затова си харесах тази рецепта и ползвам нея  Peace.
Виж целия пост
# 350
Зори Hug Hug Hug Hug / следващия път като си отида във Видин непременно ще ти пиша ЛС  Joy Joy Joy/
Виж целия пост
# 351
Ама то е голямо безобразие ако си идвала до сега и си оставала инкогнито  box.
Хайде, ще опържа едни мекици по видински, ти само свиркай че си тук  Wink
Виж целия пост
# 352
Лятото ,лятото ...ууу чак ми се приядоха
Да кажа тук пред всички ,нищо че използвам Коледната темичка ...видинските мекици са най- вкусните на света  Joy Joy
Виж целия пост
# 353
Ми дайте ни рецептата де! Направо се ослюнчихме  hahaha Joy Joy
Виж целия пост
# 354
Момичета, влизам само да кажа на всички решили да правят меденки тази година, че сега е точно времето, за да омекнат до Коледа!

Аз правих днес по нова рецепта и съм много доволна от нея .

Ето рецептата:

Меденките на Джули
Джули е една страхотна майсторка на меденки, която е мулатка - това обаче не и пречи да е една от най-добрите майсторки на меденки в Чехия, където приготвянето и украсата им е издигнато в изкуство!

Продукти:
800г брашно
280г пудра захар
120г твърд маргарин или масло(но имайте предвид, че с масло стават по-твърди)
5 с.л разтопен мед
2 яйца
2 жълтъка (белтъците запазваме за глазурата)
2 ч.л сода за хляб
2 ч.л подправка за меденки, ако не намерите - смес от смлени джинджифил, канела, щипка кардамом, звездовиден анасон.

Приготвяне:
Размесваме добре сухите продукти, правим кладенче и чукаме яйцата, меда(не трябва да е горещ, само леко топъл) и накрая нарязваме на късчета мекото масло(маргарин). Месим до образуването на меко и гладко тесто ( В началото може да ви се струва, че има нужда от още течност, но н еправете грешка да слагате - след известно време, брашното усвоява мазнината и става чудесно тесто, което не лепи. Хубавото на това тесто е, че веднага може да се работи с него!. Разточвате кора тънка около 5-7 мм и изрязвате фигурки. Пекат се около 10-15 мин. на 150-160 ˚С Изваждайте веднака след като забележите, че краищата започват да почервеняват. За да се получи хубава кафява глазура отгоре, е нужно да се намажат още топлите меденки с разбито яйце + 1ч.л вода и 1-2 ч.л какао (непременно прецедете сместа). После леко с четка се намазват топлите меденки, като внимаваме да не оставяме следи. Осавят се да изсъхат и се украсяват по желание - най-добре с гллазура от останалите 2 белтъка!

За глазурата съм писала много пъти, но пак да кажа. Ако искате глазурата ви да е гладка и с с нея да се правят многхо тънки линии, трябва да пресеете пудрата захар 2 пъти. Освен това може да прецедите белтъка през парче дамски чорапогащник, за да е гладък. На един белтък слагаме няколко капки лимон и около 150-200г пудра захар (според големината и гъстотата му). Ако ви се стори рядко, прибавяте захар, ако е гъсто още няколко капки лимон. Най-добре се прави глазурата на ръка, защото с миксер влиза въздух в глазурата и после стават балончета и неравности. Ако обаче не ви се играе ръчно, направете я с миксерра. Започнете да разбивате белтъците с лим. сок на най-ниската степен до образуването на пяна. После увеличете оборотите, като прибавяте захарта на няколко пъти. Глазурата трябва да е гладка и като я сложите във фунийка и отрежете около 1 мм отвор, трябва да оставя тънка, дълга, непрекъсваща линия, която да не се разлива.

Успях и да украся няколко:



ПС. Камбанката я прави големия ми син! Simple Smile
Виж целия пост
# 355
Е ,иска ли питане ,с нетърпение чакам да напишеш рецептата Hug.
Тази седмица мисля да отделя време за коледни изкушения.
Виж целия пост
# 356
Искаме рецептатаааааааа PraynigАз още се мотая  и не намирам време да ги направя тези меденки. ooooh!
Виж целия пост
# 357
Ми дайте ни рецептата де! Направо се ослюнчихме  hahaha Joy Joy
ето я
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=123936.0
Сори за отклонението  Hug
наталина- и аз ще чакам рецептата
Виж целия пост
# 358
и аз на опашката за рецептата за меденките  Grinning моите отпреди 2 седмици нещо намаляха много заплашително и май ще се пече втора порция  newsm78 също направих джинджифиловите сладки на Зори и станаха много хубави, само малко ги попрепекох отгоре, но пак са вкусни и благодаря за рецептата   bouquet а първият щолен по рецептата на Джемма е вече наполовина и е направо страхотен!!! заслужаваше си труда, не съм вярвала, че ще мога да направя такова нещо у дома, така че - много благодаря Джемма  Hug
Виж целия пост
# 359
natalyna, страхотни са   bouquet коя глазура използва и с какъв уред успяваш да я нанесеш толкова тънко и финно  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия