Какво с кори за баница?

  • 2 447
  • 15
Имам кори за баница и се чудя какво да направя с тях (без баница и баклава).! newsm78. Моля за помощ!
Виж целия пост
# 1
Крем-пита?
Виж целия пост
# 2
Празеник.
Виж целия пост
# 3
Тиквеник, щрудел...

Или виж тук:
http://www.bonapeti.tv/search.php?q=%F2%EE%F7%E5%ED%E8+%EA%EE%F0%E8
Виж целия пост
# 4
Ето две рецепти взети от форума, които съм правила и са много сполучливи

3 в 1 - Баница, тиквеник и щрудел в една рецепта 

Продукти :кори Белла,маргарин линко или калиакра

за баница:5 яйца ,250-300 гр. кисело мляко ,около 200 гр. ,сирене

за тиквеник: 600 гр настъргани тиква,150 гр захар,50 гр орехи - нарязани на дребно ,1 ч.л. канелa

за щрудел:Пропорциите са като за тиквеник, но вместо тиква ябълки.

Приготвяне: Намазва се с нож тавата с маргарин, все едно е филия. Прави се смес от продуктите на избраната плънка.На една кора се маже маргарин пак като на филия и се наръсва от сместа кората се навива по дължина, по-рехаво за да може да "диша". Втора кора се маже с маргарин и се наръсва от сместа, но се навива
около първата. Следващите по същия начин.
Обикновено корите в пакета са 14, затова се получават 7 рула и се слагат навивайки в кръгла тава. Запича се леко за 10 минути след което се намазва пак с маргарин. Пече около 15-20 мин в умерено загрята фурна /200-250 градуса


Баница с кисело зеле и свинско

едни кори
500-600 гр. свинско (мисля, че и с пилешко ще стане)
една малка кисела зелка
един стрък праз лук
подправки

Ситно нарязвате месото и го запърждате .
Ситно нарязания лук се задушава в масло , след което прибавяте ситно нарязаното зеле и добавяте вода. Задушавате до пълна готовност на зелето и извиране на водата, ако трябва доливате вода. Можете да добавите подправки по желание към зелето (червен пипер или кой каквото обича).
В намаслена тава редите  ред кори, ред месо, ред кори , ред зеле , като намаслявате и корите с разтопено масло или олио.
Пече се на 200 градуса .

Baklava

1 пакет кори за баница
1 пак. масло (125 г)
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
4 яйца
1 бакпулвер
1 ч. ч. счукани орехи
кората на 1 лимон
   Маслото се разтопява, половината кори се редят в тава, като между тях се ръси по малко масло. Слага се плънката, приготвена от разбитите яйца, захарта, брашното, бакпулвера, орехите. Отново - кори, поръсени с масло ( половината масло трябва да остане). Нарязва се на парчета и се залива с останалота масло. Пече се.
Сварява се сироп от 2 ч. ч. захар и 2 ч. ч. вода, прибавя се настърганата кора от лимон и малко от сока му. Изстиналата баклава се залива с горещия сироп и се остава да престои 1 нощ.





Виж целия пост
# 5
Зелник, празник, клин, баницата с картофи и кайма на TheNMaster, може и нещо като лазаня да спретнеш  Thinking
Виж целия пост
# 6
Бързо, лесно, вкусно Wink - Гаридакя
Виж целия пост
# 7
Можеш да направиш пържени банички Simple Smile
Аз много ги обичам и лесно се приготвят. Забъркваш си яйца и сирене като за сандвичи и слагаш на кората,сгъваш и пържиш. Калорично, но мноого вкусно ! smile3521
Виж целия пост
# 8
Сладка баница с локум-страхотна е.
Виж целия пост
# 9
Ето и някои идеи от мен:
Продукти:
1 пакет точени  кори,
200 гр. сирене,
3 домата,
1 връзка пресен лук,
1 скилидка чесън,
олио чубрица

Измийте доматите и ги нарежете на ситно. Изсипете ги в дълбок съд, добавете натрошеното сирене, на ситно нарязаният лук, счуканата скилидка чесън, малко чубрица и олио. Смесете до получаване на хомогенна смес.
Поставете по средата на корите 2-3 лъжици от сместа и сгънете страничните краища, така че да се получи нещо като пакетче. Поставeте с краищата на долу върху подмазана тава. Продължете така с всички листи от баницата. От един пакет кори излизат около 8 банички. Накрая намажете баничките леко с олио и печете при 180 градуса около 30 мин. Сервирайте веднага горещи към различни салати.

Виж целия пост
# 10
Това изглежда хем лесно хем доста сладко.Ще го направя.  thumbsup
Пък ако сложа и локум   Yum
Виж целия пост
# 11
Малко късно се включвам, но е то ти една идея и от мен: Торта "Наполеон"
Корите се мажат с разтопено краве масло /маргарин/, лепят се три по три и се пекат на силна фурна. Натрошените са оставят за отгоре. Прави се крем "Ванилия" /яйца, мляко, брашно, краве масло/ и се мажат блатовете. Отгоре се поръсва с натрошените блатове. Престоява една нощ в хладилник.
Виж целия пост
# 12
Саралии
Виж целия пост
# 13
Това изглежда хем лесно хем доста сладко.Ще го направя.  thumbsup
Пък ако сложа и локум   Yum
Тeopr благодаря за вкусната и лесна рецепта   bouquet

Виж целия пост
# 14
Много се радвам, че са ти харесали Hug!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия