Френска селска торта?

  • 179 089
  • 616
# 270
Снежка, в кой точно "Щастливец" я има?
Виж целия пост
# 271
Снежееееееееее....в кой Щастливец има вероятност да ме ощастливят по французки...аа????
Давай го насам....Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Виж целия пост
# 272
Направо да му се отще човек да прави каквото и да е. Докато прочета темата и ми се изпари желанието.

Намерих и тази тема. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309509.0 Със сигурност повечето са я видели отдавна.
Мила съфорумка от тортената тема ми прати неин вариант на рецептата и разни съвети. Селма преди година също ми даде съвети,   bouquet само дето едва сега ще се възползвам. Една година събирам смелост за първата торта в живота ми (като не броим известната на всички Торта Мюсли  Wink)
Ако я докарам поне наполовина хубава колкото тази на windy ele (на линка има снимки), ще я снимам и моята.  Flutter
Виж целия пост
# 273
Започвам да си мисля че трябва да направим среща на френската торта и да сравним резултатите.Така ще мога да  преям на аванта Laughing
Аз ще донеса тая, която смятам за истинска и така ще премерим на коя и е най-точна рецептата.След това на победителката може да и се падне честта да и ходим на гости една петилетка за да хапваме от тортичката.
Виж целия пост
# 274
Ами в този който е по главната, към Царевец като тръгнеш. Пише го във дневното меню което е направено като вестник.
Виж целия пост
# 275
Кюбит, мерси за линка. Тортата изглежда вкусна и мисля да я направя за рождения си ден.
Виж целия пост
# 276
Снежка , благодаря!
Виж целия пост
# 277
Такааа, някои тук ме обявиха за не наред с мозъка, като се замисля, може и да са прави Mr. Green Mr. Green
Днес сме в Търново и хапнахме в Щастливеца и специално поръчах въпросната торта. Бях като прасе сред люцерна Wink
Хапвах,мласках и прочие...
Та накратко. Тортата която ми донесоха бе невероятно вкусна. Няма нищо общо с вкуса на тортата, която направих по рецепта на Кенея. Това са съвсем различни торти.
Не съм 199 % сигурна, но тортата която хапнах бе с 3 кори, като корите на Наполеон, който аз правя. Крема бе по мое мнение - млечно - маслен варен крем със сметана сладкарска и малко желатин. Крема съм го правила за друга торта. Трябва да опитам и да докладвам какво е станало.
В момента не съм у дома. Като се завърна ако някой проявява интерес мога да наяиша рецептата според моч трактовка на това което сервират в Търново!
Виж целия пост
# 278
Хммммм, това което описваш не е тортата която ядох във Щастливеца  newsm78
Виж целия пост
# 279
Здравейте,поздрави на всички, тортите ви са станали страхотни. Утре ще правя тортата, обаче имам въпроси  Rolling Eyes Отправям ги към вас МАМИ и към КАНЕЯ:
Може ли да заместя захарта в блатовете и в крема с мед, тъи като когато правя меденки по подобна рецепта, някак си не ни е достатъчно меда който е даден по рецепта newsm03, та и сега за тортата най-вече се двуомя за крема дали сметаната ще поеме меда?  newsm12
Виж целия пост
# 280
Четох само началните страници на темата, а те са от доста отдавна. Както и последната страница. ))
В началото се говори за  Френска селска торта, но по описанието това е същата торта, която в едно заведение по път за Рибарица предлагат като Домашна торта. )))
Същата торта (както искате я наречете) прави баба ми в голямо количество по Коледа и Нова година. )))
Много тънки блатове - 5-6може и повече и крем. Трябва да престои 1денонощие в хладилника, за да попие крема в блатовете.
Ще поискам рецептата и ще я запиша тук, нищо че вече има доста рецепти изписани за различни торти. )
Виж целия пост
# 281
Четох само началните страници на темата, а те са от доста отдавна. Както и последната страница. ))
В началото се говори за  Френска селска торта, но по описанието това е същата торта, която в едно заведение по път за Рибарица предлагат като Домашна торта. )))
Същата торта (както искате я наречете) прави баба ми в голямо количество по Коледа и Нова година. )))
Много тънки блатове - 5-6може и повече и крем. Трябва да престои 1денонощие в хладилника, за да попие крема в блатовете.
Ще поискам рецептата и ще я запиша тук, нищо че вече има доста рецепти изписани за различни торти. )
Тая торта дето прави баба ти е Добуш торта. За нея всеки знае рецептата, опитваме се да открием рецептата за селската торта.
Виж целия пост
# 282
Снежка, определено не е торта Добуш, защото нейната рецепта знам и я правя. Но тортата на баба ми не е това.
Както казах ще се обадя, запиша рецептата и ще ви я пусна. А пък ако на някой му хареса може да си я направи.

Ето това е тортата, която тя прави.

650гр брашно
500 гр захар
90 гр мед
70 гр маргарин
3 бр. яйца
2 ч.л. сода бикарбонат
500 мл сметана течна
400 гр сметана квасена
1 пак. ванилия

1.В тенджера се слагат яйцата, меда, 1 ч.ч. захар и маргарина
2.Съставките се бъркат на водна баня, докато обемът на сместа се увеличи 2-3 пъти
3.Тогава се добавят содата и брашното и се оттегля от котлона
4.Полученото твърдо тесто се оставя на хладно за 30 мин
5.От тестото се разточват 5-6 тънки кори, които се набождат с вилица и се изпичат върху хартия за печене до златисто оцветяване (за 5-7 мин)
6.Приготвя се крем: разбива се на пяна течната сметана с ванилията и останалата захар(ако използвате подсладена сметана, намалете захарта)
7.Отделно се разбива заквасената сметана
8.Смесват се двата вида сметана и кремът е готов
9.Върху първия блат се намазва дебел слой от крема (поне 1.5 см), отгоре се слага следващия блат, върху него пак крем и така, докато свършат блатовете
10.Блатовете не се сиропират
11.Най-отгоре и отстрани се намазва с крем и се наръсва с трохи от блатовете или с кокосови стърготини
Виж целия пост
# 283
Снежка, определено не е торта Добуш, защото нейната рецепта знам и я правя. Но тортата на баба ми не е това.
Както казах ще се обадя, запиша рецептата и ще ви я пусна. А пък ако на някой му хареса може да си я направи.

Ето това е тортата, която тя прави....................


Това всъщност е рецептата, която е дала и windy ele -   на dilu.  Резултатът ( на windy ele) наистина изглежда превъзходно!   chef  bouquet
Виж целия пост
# 284


Вчера правих Френската Селска торта по рецептата на Канея. 
Много вкусна се получи и различна от традиционните пандишпанови блатове които все ползвах до сега.
Направих следните промени:
Разточих 4 блата , а не 5.
За крем разбих 450 гр заквасена сметана и към 250 мл течна сметана със захар на вкус.
Орехите ги изпекох преди да ги смеля.

Голяма вкуснотия, препоръчвам ви да опитате!
Благодарим Канея за хубавата рецепта!
 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия