jaklins, не е толкова страшно!
Значи то обема си удвоява и на височина и на ширина, та с черта май няма да стане! Спазвай инструкциите, които са ти дадени, ако нямаш много опит, не се отклонявай.
Всъщност тестото не превтасва чак толкова лесно, но има момент в който може да се остави да втасва още или да се пече. Ако човек иска да му втаса още малко и още малко и там границата става много тънка с превтасването.
Ако се погленде на втасването (ферментацията) от страна на биохимичните процеси, които протичат, вижда се че няма как да бъде спасено превтасалото тесто. Просто глутеновия му скелет е съборен - все едно на една сграда ако някой бавно и по-малко кърти и рони от носещите колони и арматурата, докато съвсем изтънеят и накрая се срутва. Колкото и да премесваш, сградата няма да се вдигне пак.