Козуначна тема 2008- II част

  • 72 505
  • 750
# 285
И аз съм готова с пробата на козунака! Доволна съм от резултата. Давам снимки преди да втаса, но оплетен и изпечен!
Чакам компетентното ви мнение  Embarassed
  http://www.bgphoto.net/photos/21055/o633445005658571250.jpg
  http://www.bgphoto.net/photos/21055/o633445005275446250.jpg
Върхът е    bouquet Утре да покажеш конците   bouquet
Виж целия пост
# 286
 Аз понеже не следя редовно темата,сигурно е станало въпрос,но по какво се познава втасването на маята в млякото по рецептата на Скарлет О'Хара/ Тандури?Надига ли се ?
 А,и в рецептата се слагат 4 чаени лъжички суха мая.Ще ползвам пакетчетата на Йоткер.На колко пакетчета да го приравня,като те са по 7 грама?
Виж целия пост
# 287
Аз понеже не следя редовно темата,сигурно е станало въпрос,но по какво се познава втасването на маята в млякото по рецептата на Скарлет О'Хара/ Тандури?Надига ли се ?
 А,и в рецептата се слагат 4 чаени лъжички суха мая.Ще ползвам пакетчетата на Йоткер.На колко пакетчета да го приравня,като те са по 7 грама?


Аз не съм от майсторките, те предполагам също ще се включат. Но понеже и аз се чудих точно това, като правих тестовия козунак миналата седмица: втасването в млякото не го познах по нищо  Rolling Eyes Не се промени, но изчаках към 30 мин. И аз ползвам сухата мая на д-р Йоткер (не знам от къде да си купя прясна  Embarassed ), та според мен за цялата доза трябват 2 пакетчета от нея (аз правих половин доза и сложих 1 пакетче мая).
Виж целия пост
# 288
Мама Цоцоланка мале колко вкусно изглеждат.
Ma4o супер ти е козунака.
Виж целия пост
# 289
Аз понеже не следя редовно темата,сигурно е станало въпрос,но по какво се познава втасването на маята в млякото по рецептата на Скарлет О'Хара/ Тандури?Надига ли се ?
 А,и в рецептата се слагат 4 чаени лъжички суха мая.Ще ползвам пакетчетата на Йоткер.На колко пакетчета да го приравня,като те са по 7 грама?

На д-р Йоткер маята е за половин кг. брашно.
Виж целия пост
# 290
Преди време правих кифлички по рецептата за Мързеливо“  тесто  за козунаци и козуначени кифлички

  на di_ani и Чешкия козунак на Наталина. И двете рецепти са много сполучливи и ги препоръчвам горещо Peace

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … ttach=18854;image
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … ttach=20798;image
Виж целия пост
# 291
Втасването на маята винаги се познава  Peace  Тя се надига като гъба  Peace  Аз правя закваската с топло мляко, малко захар 2 или 3 лъжици брашно и маята  Peace  Сигурна съм в успеха на закваската   bouquet
Виж целия пост
# 292
Втасването на маята винаги се познава  Peace  Тя се надига като гъба  Peace  Аз правя закваската с топло мляко, малко захар 2 или 3 лъжици брашно и маята  Peace  Сигурна съм в успеха на закваската   bouquet

Да, като се сложи и брашно в млякото с маята, се познава втасването (аз така го гоних моето веднъж, че взе даже да прелива  Mr. Green ), но в рецептата на Тандури в млякото се слага само маята и за това не се надува.
Виж целия пост
# 293
Колко време долу-горе би трябвало да се пече един средноголям козунак на 160градуса с вентилатор?
Сигурно сте писали мнооого за печенето, но нямам много време да се ровя. Embarassed
Пуснах го да се пече уж на слабо, но отгоре доста бързо се запече и сега се чудя още колко да го държа вътре newsm78
По какво си личи, че е готов?
За първи път ми е Embarassed затова правя и генерална репетиция, за да не се изложа баш за Великден Wink
Виж целия пост
# 294
Според мен, щом се е запекло отгоре, и ако са минали 20 минути, покрий го леко с алуминиево фолио, за да не стане изгоряла и твърда горната кора. Аз лично пека на по-ниски градуси и без вентилатор, защото с него сякаш по-бързо изгаря отгоре. На мен печенето ми отнема около 40 минути, но всяка фурна е различна, а и зависи от големината на самия козунак. Може да провериш с дървено шишче дали козунакът е готов.
Виж целия пост
# 295
Момичета, един бърз съвет, в момента ми втасва тестото за козуначени кифлички на Джемма, гледам че си е поудвоило обема, но не съвсем, и е станало на мехури, втасало ли е?
Виж целия пост
# 296
Мерси Веси, покрих го веднага щом забелязах, че е покафявенял. Сега са точно 40 мин. и ще взема да го извадя пък каквото ще да става ooooh! за другия път ще знам дали повече или по-малко Laughing
Виж целия пост
# 297
Мисля че е превтасало, защото като го натисна с пръст, не се вдига и хлътва дупка, какво да го правя?
Виж целия пост
# 298
Здравейте,майсторки Hug

Дали ще има проблем,ако използвам тръстикова захар вместо рафинираната за козунаците?
Виж целия пост
# 299
Мисля че е превтасало, защото като го натисна с пръст, не се вдига и хлътва дупка, какво да го правя?

Ами печи ги....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия