Козуначна тема 2008- II част

  • 72 451
  • 750
# 720
Да се отчета - топли, топли.... - ПРЕДИ и СЛЕДи ТУК


Не исках да са големи, направих ги малки, станали са на конци, но не мога да ги снимам!
Виж целия пост
# 721
Мама Цоцоланка -БРАВО много са ти хубави козунаците Peace
Утре ще замесвам и аз,вкъщи много  харесаха пърият ми опит и искат пак да направя. Peace
Дано да се получат,ти на ръка ли ги меси?
Момичета и да попитам на някой му се беше разтекло тестото в пералната,дали се повреди нещо,че ми се иска да пусна и аз една доза в центрофугата newsm78
Виж целия пост
# 722
Tandoori, nani m много ви благодаря за разяснението!  Grinning Тестото го правим на ръка, като в месенето по дейно участие взима половинката, че мен ме болят ръцете и не мога много да меся. Надявам се при следващото правене резултата да е добър и задължително ще се похваля.  Grinning
Виж целия пост
# 723
Ето и днешния ми козунак:



И кифлички:

Виж целия пост
# 724
Не исках да са големи, направих ги малки, станали са на конци, но не мога да ги снимам!

Много се радвам, че се получиха!

Стаси, и твоите са чудесни!!! Peace
Виж целия пост
# 725
Мамче, страхотни. Бе как ги омеси в такова огромно количество? И то наведнъж?

Гери, една от грешките, които виждам че си допуснала е да сложиш повечето мазнина при замесването. Затова се получава така! Мазнината се използва само като намазняваш ръцете си и месиш след това! Ако го правиш в машина- след като тестото е оформено, тогава се слага мазнината. Не е важно, че "всичката мазнина отива", а къде отива.

Още млада хлебарка постъпих по този начин, да слагам мазнината след като топката се е оформила. Настана голямо мазало. Мазнината почна да пръска и опелска цялата машинка, капаци, по реотаните...
Но тогава благодарение на Зори и Пина установих, че тестото си се получава и без това условие. Аз слагам мазнината наред с течностите и яйцата, разбърквам и не съм имала проблем.
Та си мисля, че проблемът на Гери е просто в повечето мазнина, в неспазените пропорции, а не в прибавянето на мазнината в неправилното време.
Виж целия пост
# 726
Още млада хлебарка постъпих по този начин, да слагам мазнината след като топката се е оформила. Настана голямо мазало. Мазнината почна да пръска и опелска цялата машинка, капаци, по реотаните...
Но тогава благодарение на Зори и Пина установих, че тестото си се получава и без това условие. Аз слагам мазнината наред с течностите и яйцата, разбърквам и не съм имала проблем.
Та си мисля, че проблемът на Гери е просто в повечето мазнина, в неспазените пропорции, а не в прибавянето на мазнината в неправилното време.

А като стана на топка тестото мазнината наведнъж ли я изсипа Simple Smile ? Защото ако си слагала малко по малко, точно както ако се меси на ръка няма никакво мазало, нито машината ти може да се оплеска. Аз затова няколко пъти съм споменавала това.
По въпроса дали става или не като се слага мазнината с останалите продукти, предполагам че става след като пишеш, че си пробвала, лично за мен има отражение в качеството на крайния продукт, но всеки сам си преценява. Тук само си обсъждаме и даваме непрофесионални съвети, който иска ги взема под внимание, който не иска не. Далеч съм от мисълта, че мнението ми е меродавно по повод всякакви въпроси за козунаците, коментарите ми се базират само на личен опит и четене Simple Smile Peace.
Виж целия пост
# 727
Ето ги и мойте козуначета този път по рецептата на Джемма
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=243222
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=5763344
Малко не ги докарах на форма но тавите не ми бяха подходящи ,но пък имат конци и са много вкусни  HugБлагодаря за хубавата рецепта  bouquet
Виж целия пост
# 728
totomaniak, не се виждат. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 729
Извинявам се ,дано сега да се отварят
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=243222
Виж целия пост
# 730
Вчера тръгнах да правя кифлички, но поизмених малко рецептата, сложих повече брашно, защото  с 210/250 г масло/брашно стана доста мазно и течно тесто. Меси го машината за половин час. Не го изчаках да втаса, а го оформих на руло ( усуках 2 фитила и ги сплетох , като "Анджелика", която даде Lois..) Вътре сложих стафиди, захар и канела. Оставих го да втаса 50 мин. Е няма такива конци на света. Стана невероятно руло, толкова вкусно  Grinning. Обяснявам си го, че всичко е от маслото, a не е от месенето. В рецептата пишеше  да се стрият маслото и брашното на трохи и да се прибавят към останалите продукти. Следващия път ще сложа и повече аромати - лим. и портокалова кора..

Козунаците ми за Великден не станаха толкова хубави   hahaha
 
Който се интересува ще напиша рецептата.
Виж целия пост
# 731
Който се интересува ще напиша рецептата.

Я сподели си рецептата, че лигите ми потекоха
Виж целия пост
# 732


Козунаците ми за Великден не станаха толкова хубави   hahaha
 
Който се интересува ще напиша рецептата.

Я сподели си рецептата, че лигите ми потекоха
    Joy
Виж целия пост
# 733
Здравейте момичета, докато не замре темата, а и за следващата година да ви напиша рецептата за мотите козунаци:

Каварненски козунак:
1л прясно мляко
10 яйца
2 чаени чаши захар
30 захарина (аз ползвах Huxol, пиша защото различните марки са различно сладки)- разтварят се в малко топла вода
2 чаени чаши олио (слагат се при омесването)
две кубчета мая
3-4 ванилии
около 3 кг брашно (на мен тази година ми пое точно 2,800 кг)

Яйцата и захарта се разбиват с миксер, прибавят се захарините. После се добават Млякото и маята (нея предварително сме я разтворили в част от млакото - затоплено). Към тази течност  почва да се прибавя брашното, олиото се ползва за измесването.

От тази смес ми станаха 6 козунака. За справка ето тук
Виж целия пост
# 734
Момичета  Hug козунаци ли месите  Whistling или вече не се интересувате от темата  ooooh!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия