Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 46

  • 36 470
  • 293
# 75
pina, кажи моля те, как ги къдриш тези карамфили от варната? Аз с жилибонките, които са като дъвка не успях, а камо ли за друго покритие.
Виж целия пост
# 76
Най-после, след голям зор ми се отвори Мултиплая и видях! Заслужаваше си, защото найстина е много ефектна тази балерина!! Поличката е ефектна, никога не ми е хрумвало да комбинирам така - рисувано с релефно, не че някога съм правила нещо рисувано... Всъщност как рисувате по тези торти? Много е ефектно, но аз представа си нямам!
Другата торта е също много хубава - лилиума ми е мечта да го направя, особено толкова жив!
Хем се ядосвам с тортите, хем и мерак имам!  Laughing

petia_tag , не знам как да го обясня това за карамфилите!  Thinking Ще взема да се опитам да снимам клип, амакр че сама няма май да мога... Размазвам марципана да стане на тънко. После взимам листенцето и с едната ръка надиплям. Те стават 2-3-4 гънки - не повече! Просто като се съединят 5-6 листенца и се получава пищно.
Виж целия пост
# 77
Пина, благодаря ти за отговора, ще си направя справка с това, което си писала в другата тема:)

laskova, точно това си мислех, че се крие зад "Run sugar", мисля, че се нарича и Runout, използва се рядък Royal Icing, или както Пина беше казала, на бълкарски е Крем Роял - белтък и пудра. Това никога не го бях пробвала, но за РД на мъжа ми реших да опитам нещо - предлагам ви резултата - не съм особоно доволна, но опитът го отчитам за ценен. Рожденикът беше много изненадан вчера и доволен...Това целях, защото много ми угажда с това мое хоби и точно на него да не му направя нещо, щеше да е неблагодарно, то затова и почти до рев стигнах с тези петифури, че това, което гледах за модел е на светлинни години от моите, а аз насмалко да ги съсипя напълно, тортата също си има прототип, но него не го снимах, че 1/забрави, 2/ поне отмалко да харесата моята версия:))) (ако някой иска да види оригинала, ще снимам от книгата, кача и пусна тук)


Още от тортата 1 2 3
Виж целия пост
# 78
laskova   bouquet  bouquet  bouquet  Всичко разбрах и пак да ти кажа, че балеринката е просто уникална....

Дими браво  bouquet  Успяла си въпреки всичко. Петифурката ми изглежда прекрасно, а за тортата трябваше малко да помисля, за да разбера, че всъщност са принадлежности за риболов...  Embarassed Така е, като не познавам никой, който да е запленен по риболова, съответно и такъмите са ми непознати  hahaha  Браво   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 79
dimitrina, супер е тортата, особено кошницата много ме впечатли  Simple Smile Би ли споделила, как я оплете? А и петифурите никак не са зле, как постигна седефения блясък?

pina, ами аз не съм се сещала, че може на ръка да се дипли  Simple Smile, защото другите способи изискват много еластично тесто и ръка да го направи.
Аз има мазоли на пръстите от опити да дипля желибонките, но явно трябва практика. Нито с малката точилка, нито с клечка за зъби се справям добре.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 80
Димитрина, петифурите са много ефектни!  Peace Тази синята е много ефирна, страхотни са!
Тортата е кошница с рибарски принадлежности, нали? Много е хубава! Поздравления!  Flutter
Виж целия пост
# 81
dimitrina, супер е тортата, особено кошницата много ме впечатли  Simple Smile Би ли споделила, как я оплете? А и петифурите никак не са зле, как постигна седефения блясък?

Седефеният блясък се е получил сам, сутринта, като ги извадих да ги подготвя да ги вземе за работата, снимах, видях и аз този блясък, пипнах, не беше конденз, то нямаше и време за такъв, беше все още хладно унас...
Кошницата - като това, което laskova е обяснила за балерината, само че си остава айсинга гъст, като за шприцоване. Аз нямам никакви накрайници, ползвах дебел найлонов плик, направих дупчица в единия ъгъл и започнах с капака върху една кутия, покрита с пекарка хартия и на нея нарисувана формата, той изсъхна до сутринта и го закрепих тогава, тогава му сложих и канта, но закрепянето нямаше да стане без да го подпра на някой от рибарските тъкъми...violetblue, и да беше рибар, пак някои неща нямаше да разпознаеш, защото бяха създадени в последния момент, за да подпрат капака:)))) Мъжът ми попита за зелената подпора - това кактус ли е? Оригиналът беше затрупан от джиджавки, моята кошница е бедна, нямах време  за дреболиите, а и там повечето бяха джели червейчета, аз не исках да купувам готови, мислех да желирам плодов сок, но...мислех само...

pina, благодаря!
Виж целия пост
# 82
аз снимах едно клипче, как правя карамфил, но само до 3 листа, че не знаех дали ще ми издържи фотоапарата - батериите. Не се вижда много добре, точно накрая, като оформям съм излязла от кадър, но поне се вижда как се дипли карамфила. Да го качвам ли? Има ли желаещи да гледат или да си спестя резила?  Laughing
Виж целия пост
# 83
pina, ти майтап ли си правиш? Разбира се, че ще качиш. Тука има учещи се хора на различно ниво работещи с различни маси и пособия. Чакам с нетърпение и ти благодаря, че си се заела да направиш клипче.  Hug
Виж целия пост
# 84
Момичета вие наистина не си губите времето - не съм влизала 8-9 дена вие сте изпълнили старата тема с торти че и новата- сват ми се зави  #Crazy
 Поименно и да искам не мога да ви изброя че все някой ще забравя а и ще се превърне на отчетна тема  Mr. Green Поздравления за всички трудолюбивки за сътворените красоти   bouquet
Димитрина аз пък веднага разпознах рибарската чанта и пособията - мъжа ми за риба не ще и да чуе ( само лов) но пък баща ми го водя за пъстърва всяка седмица тук , та е насъбрал цял куфар с тези силиконови неща Mr. Green. Та затова , опитното око веднага разпознава ( а и те си приличат де). Поздравления за тортата - съпруга  ти предполагам е останал доволен.
 Да ти е жив и здрав  newsm59  Gift  cook
 Пина отказване немя бре жена- от тази краста лек има ли  Mr. Green То понякога наистина " за пред хората " не се получава , но пък нали така се учим   bouquet. Аз тортата я харесах

Сега отивам да чета за тази двуцветна смес за която Дими даде сайт - видях нещо подобно последния път в хоби лоби за отливки , но малкия мрънкаше и нямах време да чета подробно. Но тези виниъри и разни молдове са адски скъпи ( като влязох в онзи специализиран магазин в Орландо получих сърцебиене ), ако може да си ги прави човек би било страхотно  Heart Eyes
Виж целия пост
# 85
Дими Хепи Бъртдей      ura Tada  на мъж ти, милионер в зелено и всички екстри  Grinning
На мен кошницата много ми хареса, аз много искам като порасна и аз да направя отворена кошница ама още се нахъсвам хехехе Joy
Виж целия пост
# 86
Аз се забатачих, защото vbox7 не ми хареса формата на видеото, сега пробвам в you tube. Ако и там не стане, трябва да търся как се променя формата. Все пак искам да успея, защото като се отъпче пътеката, така може по-често да видеосподеляме, че е много по-разбираемо отколкото само обяснения.

Димитрина, аз съм малко разсеяна и чета на парче, но това синьото със седефения блясък на петифурата е бадемовия марципан, нали? Рецептата от първа страница ли е?
Аз имам мисля, че 2 рецепти за бадемов марципан, но не съм правила никога. Трябва да сравня дали са същите, като от първа страница.
Виж целия пост
# 87
Момичета, благодаря ви за окуражителните думи за тортичката ми  Hug  Такъв ентусиазъм ме е обхванал, ако знаете  Grinning Искам да ви питам какво правите, когато "чаршафът" се скъса при покриването, или когато не стига и остане непокрит край, как се махат ръбове или гънки? Гледах това филмче например - остава непокрита дупка, а не показват как я оправят...
Pina, много нежна е тортата, а карамфилите са чудни, ще се радвам да покажеш как се правят.
Аталанта, страхотна торта! Висш пилотаж е за мен.
Димитрина, за мен тортата и петифурите ти са чудесни, аз само мога да мечтая да ги направя.
Виж целия пост
# 88
Димитрина, аз съм малко разсеяна и чета на парче, но това синьото със седефения блясък на петифурата е бадемовия марципан, нали? Рецептата от първа страница ли е?
Аз имам мисля, че 2 рецепти за бадемов марципан, но не съм правила никога. Трябва да сравня дали са същите, като от първа страница.

Не, не, това не е бадемов марципан, той не ми се получи, рецептата беше от едната от 3-те английски книги, (за които говорих тук или в предизвикателната тема, не помня) затова и не я споделям - това седефеното е течен фондан, което напрактика е вода, пудра захар и глюкоза, които се затоплят до определена Т, аз не мерех този път Т, а само гледах да стане удобна и хомогенна консистенция, то се претопля периодично, защото се стяга бързо...

Рая, laskova благодаря за пожеланията!

Слънчогледка, благодаря! Често ми остават непокрити краища, поради недобро полагане или недостатъчно тесто...аз импровизирам при декорацията, наслагвам уж преднамерено и т.н. За дупка от скъсване...Ванчето беше писала нещо за разтопено тесто в МВ до степен на супа, после залива пукнатините и скъсванията, но предполагам, че това върши работа само за по-малки дефекти...
Виж целия пост
# 89
Аа, фондан! Ако рецептата я няма в темата, би ли я дала с грамажите, че ми харесва ефекта! Peace

Ето ми клипа на карамфила. Той доста смотан се вижда тук, но нали ще си го представите с повече листа - 6-7 такива се слагат, а не само 3! Дано е полезен, че доста лошо съм го снимала!  Peace
http://de.youtube.com/watch?v=xhDcTV7uhIU
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия