Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 63

  • 55 906
  • 294
# 180
Благодаря на всички.

Рая, за елхата...не знам как се прави по принцип, аз отгоре на долу почнах да я кълцам  Mr. Green

За подаръците- втория вид ми харесва повече, но доста по-сложно ми се вижда  Thinking

Кажете моля ви какви блатове печете обикновено. Сигурно 3 дена прекарах в чуденка какви блатове да направя, рових, четох, нищо не си избрах, накрая ползвах готови-последната опаковка, която имам и смятам да не взимам повече. Първо ми излизат скъпичко, второ- много ниска ми става тортата и като за капак май не ме кефят като качество, Вярно, че се пести време, ама друго е да знаеш какво си сложил вътре. Та въпроса ми е  какви универсални блатове печете- да не са някои много сложни или префърцунени, просто за всеки ден. Дано ми разбрахте питанката, че нещо не можах да се обясня добре.

Ванче, аз елхата си я представях другояче- мислех че ще ги редиш звездите без да ги разминаваш, напаснати - просто със смаляващи се размери...дано ме разбра  Peace
Виж целия пост
# 181
лелеееее момичета какви красоти сте сътворили smile3501
ВАНЧЕ , за пореден път доказа, че фантазията ти е безкрайна, всеки път с нетърпение очаквам тортите ти, защото винаги са придружени със стъпка по стъпка, невероятни са всичките smile3501
ПЕПИ, всичките ти торти са прекрасни, но на тази кукла немога да и се нагледам, цветовата гама страшно ми хареса smile3501
АЛБЕНКА, благодаря ти за клипчето,много си сръчна, чудесни торти smile3501
SILRAI, ти за мен си царицата на 3D тортите, мики е превъзходен smile3501
ДИМИ, елегантния ти стил на работа от далече се познава, фигурките са супер реални, шейната страхотна smile3501
ДУХИ, страхотна торта smile3501
НЕЛИ, колата е супер изпипана smile3501
КЛЕЪРЕТ, нежна и красива обсатановка си пресъздала smile3501
да ви покажа и моята набързо направена елха, има много какво да се желае в нея, но не разполагах с доста време, а пък и детенцето, на което я подарих остана много доволно



Виж целия пост
# 182
Здрасти мацки,
Направо се пукам от завист - Wink такава производителност ,че повече няма накъде. Излишно  е да казвам smile3501 на Пепи и Ванчето, също така на Димитрина за истинската приказка , то това не е торта......, то да те е страх да я ядеш - аз бих си я държала във витрината да си я гледкам newsm51.Нели -супер ти е колата , за майка на три момченца си е направо геройство.
Краси- я кажи с тази торта .. Heart Eyes нямаше ли после "заспали чувства ти недей събужда"
Шемет -браво и на теб . И аз имам подобна торта със сини цветенца. Май имаме един и същи вкус. Иначе блатовете ми са предимно пандишпанови и понякога с орехи и бадеми - но те самного скъпи особено орехите тук в Монреал.Иначе за кремовете ги правя според настроението ми -аз точни рецепти никога не гледам.http://picasaweb.google.com/ninaniksan/TortiNina#5279797023925945890 ето го и маккуина , който ми взе здравето Twisted Evil
Виж целия пост
# 183
Здравейте всички,
Много отдавна не съм писала, но редовно преглеждам какво става при вас.
Представям ви последната ми торта, за която очаквам коментари било то добри или лоши Grinning
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=310810&pid=9482584
Виж целия пост
# 184
Марина, много стилна шапка!Чудесно заглаждане!Розите са нпарвени прецизно!Нямам забележки!Чудесна торта.  Hug


psichokuk, добре е станал Маккуйна!

Светлане, много весела елхичка е станала!И стъблото много ми харесва, как си го изразила!

Рая, на мен втората ми допада повече, обаче ако ще я носиш на много километри по добре е първата!

Пепи, ....ти си знаеш!   bouquet Питам само цвета на долната част-квадрата какъв се води, защото за първи януари имам едно Барби, което трябва да е горе долу в същият цвят!

Ей, ви на сега малко материал за критика.





Повече снимки в албума ми http://s144.photobucket.com/albums/r196/silrai/

Имам и една обувка, мъничка я правих, покрита със златен прах-7 см., обаче нея ще я снимам после, щото нали ми е проблемно фотото...  ooooh!
Виж целия пост
# 185
SILRAI отново с тортени шедьоври smile3501  елхичката не съм я изрязвала, изпекох я в силиконова форма. миналата седмица в списание   “secretos de cocina“  ги имаше тези  форми за 1.5 евро + цената на списанието. ако ти е необходима потърси го , все още не са издали новия брой.
Виж целия пост
# 186
raya_usa, и мен 2рата кутия ме грабна по-силно, особено онази с кьдрите отдолу е мн.интересна.А на пьрвата картинка, не ми харесаха тези дебели ленти за панделки.Но ти ако слагаш някакво бижу, можеш да направиш и една мн.малка кутийка(вьрху голямата) специално за него.Повече играчка е, но ми се струва ефектно.

Аз пьк искам да попитам защо понякога блатовете стават с дупки отвьтре?Предполагам от самото им приготвяне, когато се разбиват по-дьлго с миксера и по този начин влиза вьздух...Незнам.Последната ми торта, която опитах днес беше вкусна, но на места имаше дупки на блатовете.Но интересно, че предишния пьт сьщата рецепта ми се получи гладка, а този пьт с дупки newsm78

Марина, много елегантна торта  bouquet.Единственото, което не ми харесва е тази бледо розова лента.С каква цел си я сложила?
Виж целия пост
# 187
А, Пепи, точно същите форми и аз си ги купих от Кауфланд, но досега съм ползвала само кръглата и квадратната за коледни кейкове:)))

Рая, аз бих се опитала да направя от тези с капака, по им върви да имат още една кутия отгоре си, отколкото тези с панделката. Кутийката за бижу само фигурка ли ще бъде или етаж? Simple Smile))

Клер, Пепи и Албена пекат пандишпан - давам тях за пример, защото пекат по няколко торти на седмица, явно това е най-класическо и универсално...

Оранжево небето, мисля, че това е въпрос по-скоро на Т на печене...не съм сигурна и аз съм се чудила...

Силрай, ами много момчешки торти са това, за един и същ рожденик ли са? Хубави са! Елипсата е много добре загладена.

Психокук, какво те измъчи в тази кола? Аз не съм правила и покривала такива форми и ми се ще да зная подводните камъни:)

Марина Хисар, розите ме впечатлиха. Разкажи малко повече за направата им, моля:))

Светлане, много ми хареса заглаждането на тортата. Вероятно си искала повече в декорацията да постигнеш, но изработката на това, което си успяла е много на ниво:)))
Виж целия пост
# 188
оранжево небе- не мисля че дупките са някакъв голям проблем,-това значи ,че добре са разбити яйцата  и брашното. (мое мнение , от печенето на мноого блатове)
Димитрина- кофти е количката - първо да я  докараш формата , а после и да я замажеш и накрая не издържах и я дадох на мъжа ми да я прави - той нали това е учил Mr. Green та не е лесно. Мисля Тандури да сподели повече - тя е майстор на колите Sunglasses Трудно се покрива не много равна повърхност и правенето на малките орнаменти. Пък и аз  съм технически неграмотна Crossing Arms
Виж целия пост
# 189
Етаж бре Дими как така ще  те разочаровам и направя едноетажна торта. И за да е пълна кашата- едната кутия на основата е Династия , другата Трюфел а тази отгоре ще е карамелената . ( очаквай и от мен пресечен крем  Wink )
 И аз си мисля за тези с капаците -да видим. Втория етаж там ще го сложа , обаче основата как ще я замъкна  Rolling Eyes - ще я измисля.
Изчезвам имам още да пека и кремове да варя
Виж целия пост
# 190
Момичета,аз да попитам пак за оня фондан за който говорихме преди обяд....та...колко време му трябва за да се втвърди!? Thinking
Виж целия пост
# 191
Момичета,аз да попитам пак за оня фондан за който говорихме преди обяд....та...колко време му трябва за да се втвърди!? Thinking

В моята книга пише да се остави на стайна температура 24 часа преди употреба, добре увит.
Виж целия пост
# 192
Добре увит?Ми аз съм го оставила така,не съм го увивала с нищо! ooooh!Ужасно!Мерси оранжево небето!отивам да го "оправя"  bouquet
Виж целия пост
# 193
е, няма страшно, просто да е покрит, например с домакинско фолио(от това лепкащото, прозрачно).
Последния пьт като правих само с бял шоколад и глюкоза, го оставих да се втвьрди в хладилника за около 20-30 минути, но тестото ставаше за работа и на момента след приготвянето му.Ако вече е стегнало добре, може и да не чакаш 24 часа, вьпреки,че в книгата пише така.Когато опитах за 1ви пьт да го приготвя, заедно с вода и захар ми стана на трици и трябваше да го стегна с престоя му в хладилника(поне по описанията на van444eto).Всьщност може и ефекта да е един и сьщ, ако се остави за 24 часа на стайна Т или за 30 минути в хладилника, незнам.Но според книгата пише да не се слага в хладилника.
Виж целия пост
# 194
там е проблема че все още лепка.Аз точно с такова фолио съм го увила.Ще изчакам до утре,освен ако не ми щукне нещо посред нощите и да стана да си сглобя тортата Crazy.А как се точи?върху фолио ли пак или се слага пудра захар на маста и точиш? newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия