Ястия, приготвени в плик /рецепти, тънкости и снимки, разбира се/

  • 155 937
  • 318
# 60
Аз съм приготвяла пиле и пържоли в плик Peace
Наистина става вкусно и е чисто Laughing.тук видях хубави предложеня,сматам да пробвам някои от тях Peace

Искам и аз да помоля за  рецептата за пилешките дробчета Hug
Виж целия пост
# 61
Аз имам въпрос... Добре де, тавата не изгаря ли, като се пече пълнения плик вътре? А пържолите на един ред ли трябва да са подредени или могат едно върху друго? Никога не съм използвала пликове за печене и мисля, че вече е крайно време да пробвам !
Виж целия пост
# 62
Тавата няма причина за загори-напротив даже, можеш да сложиш плика във всяка тава, дори и в стара Peace. Пържолките е хубаво да са наредени една до друга.
Виж целия пост
# 63
Голям фен съм на ястията приготвени в плик - бързо, лесно, вкусно и чисто  Simple Smile .Наскоро приготвих свински ребърца в плик. Предварително ги мариновах за 2- 3 часа в чаша червно вино, малко соев сос , подправки за скара и 2 глава лук нарязан на ситно.След това ребърцата заедно с маринатата в плика .Пекох около 1 час. Получиха се много сочни и ароматни ребърца.
Виж целия пост
# 64
Добре, че ме подсетихте за пликовете.  Hug Вчера направих пилешко месо - само го омазах със сол, черен и червен пипер, малко магданоз и в плика. Стана страшно.  Hug
Виж целия пост
# 65
Вчера правих бяла риба в плик. Става винаги невероятно ( патент на майка ми е  Wink , за първи път я правих аз ). Не знаех за темата иначе щях да направя снимки  Sad . Тази риба винаги е гвоздеят на програмата  Grinning

Слагате плика в тавичка, на дъното на плика разстилате нарязани на колелца моркови и лук ( него разделята на пръстенчета ) . Слагате докато се покрие дъното. Осолявате леко. Върху зеленчуците поставяте напълно размразени и осолени филета от бяла риба ( обезкостени) . Поръсвате със следните подправки: майорана ( не много), мащерка, риган и тарос ( естрагон), слагате една канела на клечка, ако имате под ръка дюля непременно добавете няколко парченца  Wink , добавете и 10-ина зрънца чер пипер.Застелете с нов слой моркови и лук, добавете няколко скилидки чесън. Залейте с една водна чаша бяло вино и добавете малко вода и зехтин. Продупчете плика и оставете във фурна загрята до 200-220 градуса докато започне да ври, след това намалете до 180 градуса и оставете около40 минути.
Невероятно вкусно, леко и нестандартно ястие  Hug
Виж целия пост
# 66
вчера правих пилешко с меродии, вино и гъби в плик стана страхотно. Трябваше да добавя и картоф ама .....
Виж целия пост
# 67
Не съм готвила в плик, но съм хапвала преди доста време.
В рецептите на Габи имаше картофки в плик. Доста апетитно изглеждаха.  Crazy
Виж целия пост
# 68
Направих опит с пилешко и плик за печене...Опита беше успешен.Тавата остана чиста  Laughing Laughing Laughing
(друг въпрос е,че не останахме доволни от вкуса,защото пробвахме Маги малки тайни - Сочно пиле....Отврат!)

Сегаааа....имам следващ проблем  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Докато се печеше доста силно миришеше на загрят найлон...Така ли трябва да е?
Защото когато си готвя в тава или йена или тенджера в цялата кухня ухае много апетитно на това ,което се готви и даже огладняваш от аромата на готвещото се ястие....А сега миришеше на този загрят плик и на нищо апетитно.... newsm78 newsm78 newsm78
Виж целия пост
# 69
Мастер, имаш ли МВ? Незнам защо...но аз там готвя с пликовете......В обикновена фурна само 2 или 3 пъти....И то отдавна и не си спомням как беше. Нямала съм усещане да ми мирише на загрят плик в МВ.....Мирише на пиленце......

Да не би да ти е бил близо плика до стените на фурната, да е била висока Т, да си попаднала на стара партида микс newsm78или да не е била правилно съхранявана...Учудвам се, да ти кажа.....При мен винаги се получава добре - тук също важи принципа - става супер яденето, когато е на бавен огън. Не ми е на макс. мащност МВ, оставям го бавничко да се сготви......При висока Т и ако съм била препълнила, плика ми се е пукал......

Ти си кулинарка жена, помисли си къде може да е причината, да не ти убягва някакъв дребен детайл от печенето в плик????
Виж целия пост
# 70
С плика не става ли по-скоро като варено, задушено...?  newsm78
Преди доста време майка ми беше готвила, но нямам спомен от вкуса.
Виж целия пост
# 71
Сега се сетих, че правя и фазан в плик. Въпреки, че дивечовото месо е по-сухо, в плика става много сочно и вкусно  Peace .
Разбивам лютеница ("Лютко") с лимонов сок и подправки на вкус, но да са повечеко  Laughing . Намзвам от всички страни фазана. В плика слагам 2 с.л. брашно и хубаво го разтръсквам, за да се полепи по стените. Слагам фазана, дупча плика и пека. Мнооого е вкусно и аромата е невероятно силен.

Само веднъж ми се е случвало да изтече сока, но не бях видяла, че ъгълчето на плика е скъсано  Blush .


Мастер, имаш ли МВ? Незнам защо...но аз там готвя с пликовете......В обикновена фурна само 2 или 3 пъти....И то отдавна и не си спомням как беше. Нямала съм усещане да ми мирише на загрят плик в МВ.....Мирише на пиленце......
...
Колко минути печеш в МВ?
Виж целия пост
# 72
Снощи опекох скумрия, разцепих три риби през средата, оволях ги в подправки за риба, подредих ги в плика, като ползвах от по-големите пликове. После нарязах една глава лук на кръгчета и залях с една кутия пасирани домати-0.5л. Това го пекох около 35-40 минути, като през цялото време си миришеше на рибка и на вкусно. Почти бях забравила да направя снимки, но все пак имам малко материал :

http://prikachi.com/files/555304O.jpg

http://prikachi.com/files/555305L.jpg
Виж целия пост
# 73
Аз в неделя правих цяло пиле и цели картофи в плик, като пилето намазах с майонеза разбъркана с готова подправка за пиле , а на картофите освен сол сипах и малко бира в плика. Стана много добре, а пилето имаше вкус, като печено на грил.
Малки тайни не съм пробвала, но чувам много различни мнения за това се чудя дали да пробвам.
Виж целия пост
# 74
Като минути......Различно - от 40 до 60 мин., зависи от това колко е дебело месото, понякога съм бързала и съм форсирала печенето на макс., но като правило съм го избягвала. Обичам на 650В да пека.....Въпрос на навик е......А и когато е било на макс. пилето ми е загорявало в плика, защото върша и нещо друго, изпускам го и......
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия