Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 4-та тема

  • 87 325
  • 365
# 180
Краси.мира,моите пити си ги виждала.Аз нямам голямо разнообразие от тави,но имам две еднакви и пека в тях.Значи те са с диаметър 30 см,и височина около 7-8см.В тях правя питите-тестото е много относително.1.5кг брашно,4 яйца,450мл прясно мляко,мая,сол захар.-горе долу по тази рецепта в тази тава става около 12 см висока питката.И на мен в началото моите ми се струваха сплескани,но то не е било от самото тесто,а от малката тава.Защото все пак тестото втасва и настрани и нагоре.Сега му набарах цаката и оставям по-малко разстояние да втасва настрани,за да има за нагоре.Но пак зависи и колко ще ти е тестото.Моите тави са от онези поцинкованите/незнам дали се изразявам правилно/,които масово се използваха едно време.Дано съм ти помогнала.Ако някой има и други мнения да ги каже,може да науча и нещо ново.Да добавя ,че в такава тава става голяма и висока пита,трябва да е за повечко народ. Wink
Виж целия пост
# 181
dodyniki ,   bouquet   !

Ето по тази рецепта я правих:Андреева пита
1 кг брашно,450 мл вода /пр. мляко/,3 яйца,1 мая,5 с л олио,1 с л захар,1 ч л сол.
Видя ми се много като количество,защото съм правила и питка с около 600 гр брашно и затова я сложих в голямата тава - диаметър=30 см,височина -8 см.Е,не успя да я изпълни.Ако я бях сложила в малката д-28 см,сигурно щеше да се надигне повече нагоре...Нищо,другия път.
Виж целия пост
# 182
Краси,сега има толкова много тави,че ... просто налучкваш и ще уцелиш.Аз вече нали ти казах-на голямата и набарах цаката,но на малката още не съм.Тя ми е 25 см някъде и тесто замесено с 1.200брашно и идва множко/казвам го ,защото веднъж се разля извън тавата и я хвърлих. Cry Ти ще си прецениш все пак,но нека и другите да кажат какво мислят.Погледни в галерията млечната пита-тя е с 1.500кг брашно и съм я пекла в голямата тава-30/8
Виж целия пост
# 183
dodyniki ,   bouquet   !

Ето по тази рецепта я правих:Андреева пита
1 кг брашно,450 мл вода /пр. мляко/,3 яйца,1 мая,5 с л олио,1 с л захар,1 ч л сол.
Видя ми се много като количество,защото съм правила и питка с около 600 гр брашно и затова я сложих в голямата тава - диаметър=30 см,височина -8 см.Е,не успя да я изпълни.Ако я бях сложила в малката д-28 см,сигурно щеше да се надигне повече нагоре...Нищо,другия път.


краси.мира   bouquet питката ти е хубава, само че трябваше лентичките да ти са по-тънки, за да стоят нагоре, иначе се изкривяват. Смайли беше правила тази питка, но не я намирам в нейните любими да ти я покажа. Иван Звездев я беше направил в малка тавичка ето виж Hug
Виж целия пост
# 184
Пепика ,намерих я...като съм преписвала ,не съм записала ,че е в по-малка тава...а иначе е вкусна,като се има предвид ,че сме трима в къщи...2+1 дете,тази сутрин е останала около 1/3, дори по-малко.   
И наистина не я разточвах точно на лентички...има още за учене!
Виж целия пост
# 185
Пепика ,намерих я...като съм преписвала ,не съм записала ,че е в по-малка тава...а иначе е вкусна,като се има предвид ,че сме трима в къщи...2+1 дете,тази сутрин е останала около 1/3, дори по-малко.   
И наистина не я разточвах точно на лентички...има още за учене!
WinkПредлагам бартер, ти ще ме учиш на торти, че в тая тема съм все едно с вързани очи и с две леви ръце, отделно, че едни мастики Crazy ми се въртят, а аз си мисля само за Узо и лек полъх на средиземноморски въздух и сиртаки. Питките от мен с хайдушки мезета Party
Виж целия пост
# 186
Пепика ,намерих я...като съм преписвала ,не съм записала ,че е в по-малка тава...а иначе е вкусна,като се има предвид ,че сме трима в къщи...2+1 дете,тази сутрин е останала около 1/3, дори по-малко.   
И наистина не я разточвах точно на лентички...има още за учене!
WinkПредлагам бартер, ти ще ме учиш на торти, че в тая тема съм все едно с вързани очи и с две леви ръце, отделно, че едни мастики Crazy ми се въртят, а аз си мисля само за Узо и лек полъх на средиземноморски въздух и сиртаки. Питките от мен с хайдушки мезета Party

А аз къде съм в този бартер? А? Без мене сделки сключват..... Crossing Arms Crossing Arms Crossing ArmsИскам и аз такъв бартер...Най-малкото мога да предложа гърла за изяждането и на тортите, и на питките....Ще държа гладни и жадни децата 3 дни и 3 нощи, и после можете да викнете Закрила на детето как боси, голи и гладни деца от малодетно семейство(за съжаление българско, не ромско, ако бяхме роми щяхме да се котираме по-напред в новините, а така ще сме на опашката) нападат чужди софри.......Пътьом ще взема Гица и Пена...Така че от сега се уговаряйте колко питки и торти ще си размените, и мезета.......И ако обичате - поканите да са написани със златен химикал на пергаментова хартия........

Виж целия пост
# 187

[/quote]

А аз къде съм в този бартер? А? Без мене сделки сключват..... Crossing Arms Crossing Arms Crossing ArmsИскам и аз такъв бартер...Най-малкото мога да предложа гърла за изяждането и на тортите, и на питките....Ще държа гладни и жадни децата 3 дни и 3 нощи, и после можете да викнете Закрила на детето как боси, голи и гладни деца от малодетно семейство(за съжаление българско, не ромско, ако бяхме роми щяхме да се котираме по-напред в новините, а така ще сме на опашката) нападат чужди софри.......Пътьом ще взема Гица и Пена...Така че от сега се уговаряйте колко питки и торти ще си размените, и мезета.......И ако обичате - поканите да са написани със златен химикал на пергаментова хартия........


[/quote]
 moresmile Големи скици сте,ей!  Joy
Виж целия пост
# 188
Пепика , никакъв проблем!    Peace   

Като се подредим добре с мастика, /истинска/ и питки,после тортената мастика ...ще пеем и ще я бъркаме.
Мамо Цоце,не си казала,не сме ги изхранили...  Joy      и без това в къщи вече само торти ядем. Намирам си и най-малкия повод за такава...и вече май взе да им поомръзва.
Та днес им правих шоколадова тарта,без покрития,без кремове...   
Химикала ще го осигурим,ама за хартията...ако ме пуснат до Египет на разходка.../ще взема да остана там и да не се върна/   
Виж целия пост
# 189
Девойки, я вижте тук една баба какви чудесии прави - първия линк......

Ето едно филмче как се прави такава баница!
http://www.vbox7.com/play:02eaaeb6

а тук и още едно филмче с повече информация за продуктите.
http://www.vbox7.com/play:2cc6e664

Да Ви е сладко!

Гледайте и после показвайте! Пепика, ако искаш го сложи първия линк на първа страница.

Ако слушате довечера ще покажа вариации върху темата......

Линка е пуснат в темата на дърпаната баница на Мариета, но смятам,че поради важността и полезността му - трябва да се разпространи......
Виж целия пост
# 190
Оф, меся, торти правя, готвя, но това с точенето ми е мъка. Единственото нещо, което не мога да правя е точенето, въпреки, че мама точеше перфектно и страшно бързо, но аз не се и научих. Бабата си я гледам, но едва ли бих постигнала ефекта  Blush
Виж целия пост
# 191
Благодаря ви момичета, много се гордея от вашите похвали. Сега се пече втората ми питка. Пак е Болярска, не посмях друга да пробвам че е за гости. Щом казвате че тестата са почти еднакви ще почна наред. Моята тава е малка, така че замесвам 2/3 доза.

А тази баба с баницата е страхотна. Ама колко и е еластично тестото. Моето се накъсва доста повечко. Ще има доста да подърпам още за този резултат.
Виж целия пост
# 192
Оф, меся, торти правя, готвя, но това с точенето ми е мъка. Единственото нещо, което не мога да правя е точенето, въпреки, че мама точеше перфектно и страшно бързо, но аз не се и научих. Бабата си я гледам, но едва ли бих постигнала ефекта  Blush

Марулке, не гледай следващите снимки,че съдържат кадри, заради които можеш да ми дойдеш на гости......Ама аз не те искам, защото нищо не мога да ти предложа - ти всичко си можеш Sad, с теб бартер не може да се прави....Добре,че не са всички такива оправни като теб и добре,че вече съм излъгала мъж си,че току-виж ми казал - Докато не станеш толкова добра в куФнята като Марулка, не те зимам! newsm78

Марулке, не си опитала, не е станало...На мен днес ми бе 3-я опит......Нали нямах работа и си я търсих,че имах и търпение, което е най-важното.....Та.....запрятай ръкави и спрятай баницата.....С най-добри чувства, вярвам ще приемеш с чувство за хумор горенаписаното..... Hug
И друго....Бабата казва, че брашното трябва да е добро, за да не се къса....И Пина каза,че за дърпане брашното трябва да е силно - напр. тип 450 и си бях купила един пакет на София мел за баници и имах едно пак на тях за козунаци обаче. Та с това за баници го правих, ами...разкош, стига да имаш нерви.......

И стига съм бърборила, ами взимам си копи-пействам отговора от темата за дърпана баница:

Хм......

Бабата от първия клип ми хвърли днес ръкавицата.....Направо гледах и преглъщах......Да има нещо в корема ми - уж няма(знае ли се newsm78) - оправдана съм, ама едни слюнки, едно чудо.......Уплаших се от себе си......И виках, виках и Мариета, и Къдрокоса, и Пина, и всички останали знайни героини от форума тук...ама кой запразнил от сега за 8-ми, кой на диета и ...запретнах аз ръкави и моля, гледайте, за бременните не отговарям!

Наредена преди печене

Да си похваля мехурите на баницата

Опечена

Запознайте се отблизо, моля и тук bowuu

Аз се отчетох! Чакам сега милото да дойде,че да седнем да ядем и да обера овациите......
Виж целия пост
# 193
Селска постна питка/с градски аксесоари  smile3503 / Пепика,за конците си права за навиването-точно така я правих и станаха страхотни конци-в питата няма нито яйца нито мляко нито масло-изцяло постна е.

и ето тук се опитах да снимам конците,но не е много сполучлива снимката,защото батерията на апарата ми се изтощи и сложих от дистанционното,та изглежда малко размазано.

Направете това,което каза Пепика-става страхотно.Щом постната пита стана на конци,представям си каква ще стане,ако е с яйца и мляко....приказ!
Виж целия пост
# 194
Маме, бременна съм и като ми стане сега нещо ти си виновна! Стягай куфарите за Варна, аз имам 450 брашно и точилка, от теб точенето, от мен печенето и яденето.  Blush  bite
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия