Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 71

  • 36 893
  • 297
# 45
За тази ли става въпрос със заквасена сметана- на Лабрекс е или има друга newsm78
Благодаря! Hug

Продукти:
за тестото:

1/2  ч.ч. течен мед
1/2ч.ч. захар
1 ч.л. сода
2 яйца
2,5 – 3 ч.чаши брашно

за крема:

800-850 гр. сметана
1 ч.ч. захар
ванилия

Начин на приготвяне:

1.   1/2  ч.ч.мед /задължително трябва да е течен, иначе тестото става твърдо/ и 1/2  ч.ч. захар се изсипват в дълбока тенджера, поставят се на котлон, като се бърка постоянно, докато захарта се разтвори. Добавя се 1 ч.л. сода /изсипва се по мъничко/. Бърка се и се оставя да поизстине, но да е леко топло.

2.   Разбиват се двете яйца, добавят се към сместта, разбърква се и се добавя брашното, /постепенно се сипва, не наведнъж/. Тестото не трябва да е твърдо, но трябва да се отделя от ръцете, а не да залепва. Ако се наложи, добавя се още малко брашно , в зависимост от консистенцията на тестото.

3.   Тестото се поставя в тенджерка, захлупва се и се оставя в хладилника за през нощта. /може и да намалите времето 30-60 мин./

4.   На другия ден тестото се разделя на 6-7 части. Блатовете трябва да бъдат дебели не повече от 5 мм. Докато точите първия блат, останалото тесто се държи в хладилника. За да не залепва тестото, мястото, където точите, се посипва с брашно. Преди да сложите блата да се пече, набодете го с вилица, за да не се надува. Всеки блат се пече 5-8 мин.

5.   Прави се крем от 800 гр. сметана и 1 ч.ч. захар. Сметаната и захарта се разбиват с миксер, може да се добави и ванилията.

6.   Блатовете се мажат обилно с крема и тортата се поставя в хладилник минимум за 12 ч. Кремът трябва да попие в блатовете.

7.   Отгоре тортата се украсява с орехи, глазура или настърган шоколад. Много е вкусна!!!
Виж целия пост
# 46
Фиорче, за ТАЗИ. Писала съм не веднъж, че съм живяла 9 години в Русия и си нося рецептата от там. Все се каня да пробвам и други от книжката която имам, но нямам време (а тази още там си я правехме)
Виж целия пост
# 47
Пепи,благодаря мила  bouquet,предполагах,че ти я имаше,но.....не се сетих да се поразровя Embarassed
Сега си я записвам завинаги Peace
Виж целия пост
# 48
Запис здравейте
Абе вие женуря сте като отвързани нямате ли си къщи деца и работа gydi от един ден чета и няма свършване.
Но пък сте направо страхотни какви неща само...
Аталанта дай обяснение как постигна елхичката
Танита изтърсила си един пудел и изчезна а как какво ИСКАМ ПОДРОБНОСТИ МОЛЯ
Димитрина 73 този твой пандишпан може ли да се изрязва за 3D торти
И някой знае ли какво става с Наталина та нея даже я няма в тортеното предизвикателство на мен ми липсват нейните очарователни творения
Виж целия пост
# 49
снощи по нощите писах,писах и неискаше да ми се изпрати  newsm78
Та сега пак

Маме,благодаря ти,че си избрала моя рецепта  Hug Ти направо ми скриваш шапката,през ден по торта!!Браво!!!!Вкъщи много я обичаме,но кога ли ще я направя Rolling Eyes

Силрай,Пепи,Албенка,Maria Ilva,Иглика,kremi sisi,страхотни торти сте направили!!!  bouquet
Виж целия пост
# 50
Силрай,Пепи,Албенка,Maria Ilva,Иглика,kremi sisi , поздравления! Пак страхотни торти!Вече се повтарям,ама честно,не знам какви думи да използвам.
Ванче,а твоето сърце...направо ми взе сърцето.Аз нали съм си роматичка,а и розите са любимите ми цветя...умирам направо !
Сега отивам да творя тортата за 14.02.,но съм се разтърсила за ...   cream of tartar.Помня,че го коментирахме ,но не мога да намеря къде.Какво точно беше това чудо?   newsm78      
Виж целия пост
# 51
Абе хора аз защо тука http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365030.90 никаква торта не виждам става въпрос за тортите на Галето
Виж целия пост
# 52
Момичета , бърз въпрос , спешно ми е !!!!
На колко градуса се пекат блатовете за торта Гараш??
Виж целия пост
# 53
Момичета , бърз въпрос , спешно ми е !!!!
На колко градуса се пекат блатовете за торта Гараш??

СНощи ги пекох на 180 градуса, в друга рецепта видях 200 градуса - без вентилатор. Около 30 мин. някъде аз - между 180-200, докато ми се видят изпечени....
Виж целия пост
# 54
Фиор, аз използвам тази рецепта на Лабрекс.

Нанделче, Наталина се разписа в предната тема, явно не си стигнала до нея  Wink а за тортите на Галето - сигурно си е заключила албума  newsm78

Нелка,   bouquet за шоколадовите блатове, много ми харесаха /изрезките, които пробвах, самите платки изрязах във форма на сърца и чакат повод във фризера/.

Искам да те помоля за малко разяснения как приготвяш захарната маса, за която даде рецептата и прочетохме такива хубави отзиви! И ако не те натоварва много, да пуснеш всичко на Наталина, за да я включи в Библиотеката!

...
Употребявяам винаги една и съща захарна маса/тесто, което приготвям по тази рецепта:
1 сл желатин
3 сл вода
2 сл лимонов сок
(или киселина, разтворена в съответното к-во вода)
1 чл глюкоза
500 г пудра захар
(захарта може да е малко +/- , това се преценява при замесване)
В последно време съм експериментирала да разтопя и по 2_ 3 топчета маршмеллоу в горната смес . Може би се полУчава малко по_ голяма еластичност, но не съм сигурна, а и не мога да преценя дали от това тестото става по_ лесно за работа.

...
Виж целия пост
# 55
До момичетата правили Медовик!!!

С кой крем става по-хубава-с този само със сметана или с жълтъците,конд.мляко и сметана???
 Praynig Praynig Praynig

Аз правих с този от рецептата на Ванчето - течна сметана и захар плюс заквасена сметана и пудра захар - стана божествено.


И Ванче ако обичаш ... като си задръстиш шприца с моделираща маса и няма вадене от там ще го сложиш в микровелето без да се замислиш - аз щото задръстих една спринцовка така ... ама спринцовката заби кофата, а шприца е желателно да се ползва повече от веднъж.
Виж целия пост
# 56
Момичета , бърз въпрос , спешно ми е !!!!
На колко градуса се пекат блатовете за торта Гараш??

СНощи ги пекох на 180 градуса, в друга рецепта видях 200 градуса - без вентилатор. Около 30 мин. някъде аз - между 180-200, докато ми се видят изпечени....
  bouquet  bouquet Hug Hug
и още един въпрос , какво да направя 10 останали жълтъка?  newsm78
Виж целия пост
# 57
В рецептата, която правих аз - с тях се правеше крема......Може би точно затова я избрах - нищо не се губеше, а и нямаше 1 кг. шоколад.....
Виж целия пост
# 58
Зечова, може да направиш само крем Брюле или еклерова тората /с купени еклери/ с крем Брюле, или да направиш за вечеря омлет само от жълтъци и колбас  Hug
Поздравления  на  всички за показаните красиви торти   bouquet
Виж целия пост
# 59
досега изоб6то нямах представа на кое казват марШалов ,днес видях американски бели и купих 3 пакета х 350 гр.това са лиубимите бонбони на Щерката,ама тук им казват обла4ета и са цветни,но от къде да знаех 4е това са марШалов.Моля който работи с такива да помага как се работи с тях и за какво стават ,някъде 4етох 4е за 4арШав,но дали стават за оЩе неЩо и триковете за тях.благодаря.
пък да видя кога Ще ми дойде музата,4е пусти грип,като е влязъл в къЩи няма гонене.опитва се да ми довърШи силите ама няма да се дам.
дано да не съм ви заразила и вас.приятен ден
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия