Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

  • 35 877
  • 372
# 315
shemet_neveroiaten, за крема или варен или масло с кондензирано мляко Wink Аз цяла кошница оплетох с него Simple Smile
Виж целия пост
# 316
 Благодаря, момичета - за отзивите и съветите   bouquet
 Пепи, четох някъде за ганаша и пропорцията беше 400 сметана и 200 шоколад ( май за Трюфела). Следващия път няма да пестя шоколада.Като си почнала обаче, карай докрай- кога се слагаш маслото за ганаша ? ( предполагам е със стайна Т)
 Корнишонка, страхотни рози и цветове!
  little_sweet_didka, когато се омъжвах преди ...години, нямаше такива сватбени красоти. Отгоре на всичко еди подпийнал гост събори сватбената ни торта  #Cussing out и даже не я опитах... И сега почти като психотерапевт правя връзката, че сигурно затова обичам да правя и похапвам торти  Joy Off,но не се стърпях! Embarassed
Виж целия пост
# 317
Рая благодаря за разяснението - сега като го написа се сетих че и преди си го казвала за парата ама кой да помни  Embarassed  От дъста вече имам напазарувани няколко цвята последните две опаковки от Майкълс щото и него го посетих в петък  Wink изкарах 3 часа в Щатите от които час и половина в магазини за сладкарски принадлежности, един час по пътищата и половин час в Уолмарт - страшна програма беше. Ще разгледам и тебеширчетата - идеята е прекрасна.

Пепи благодаря за крема - като се престраша ще пробвам и точно за кошница ми трябва.
Виж целия пост
# 318
Благодаря, момичета - за отзивите и съветите   bouquet
 Пепи, четох някъде за ганаша и пропорцията беше 400 сметана и 200 шоколад ( май за Трюфела). Следващия път няма да пестя шоколада.Като си почнала обаче, карай докрай- кога се слагаш маслото за ганаша ? ( предполагам е със стайна Т)
 
Маслото го слагам преди да дръпна от котлона. Разбърквам добре да се разтопи и като изстине целият крем го оставям за 1 нощ в хладилника. Разбивам го на следващият ден, като след като го извадя от хладилника го оставям 5-10 мин да отпусне леко.
Утре ако не изключа ще снимам разбит ганаш Wink
Виж целия пост
# 319
 Още веднъж  благодаря, Пепи!
Виж целия пост
# 320
Момичета пускам ви един цитат на заблуден гост на форума, който го е публикувал в 44-та тема  ooooh!

Темата е невероятно направена, поздравления! толкова много информация поднесена на едно място се среща рядко. Бих искал да добавя също още един линк за професионално сладкарско оборудване и аксесоари - www.pirita.bg, фирмата е в София, като работят с немски и италиански доставчици, но има много интересни нещица в офиса - всякакви силиконови формички за кексове, саварини и др. като могат да се използват и за печене във фурна и за охлаждане във фризер. Има също така различни резачи за бисквити, курабии и всякакви тестени изделия с невероятни форми, има и много други неща, но е добре да се видят на място. Освен сладкарството видях чаши на Schot и немски порцелан. Поздрави
Виж целия пост
# 321
Момичета пускам ви един цитат на заблуден гост на форума, който го е публикувал в 44-та тема  ooooh!

Темата е невероятно направена, поздравления! толкова много информация поднесена на едно място се среща рядко. Бих искал да добавя също още един линк за професионално сладкарско оборудване и аксесоари - www.pirita.bg, фирмата е в София, като работят с немски и италиански доставчици, но има много интересни нещица в офиса - всякакви силиконови формички за кексове, саварини и др. като могат да се използват и за печене във фурна и за охлаждане във фризер. Има също така различни резачи за бисквити, курабии и всякакви тестени изделия с невероятни форми, има и много други неща, но е добре да се видят на място. Освен сладкарството видях чаши на Schot и немски порцелан. Поздрави

Ако не друго , то поне открихме адекватен превод на думата "кътър" , която е толкова любима на ванчето. Предлагам от днес нататък, всички да използваме резачи  Laughing .
Виж целия пост
# 322
Ако не друго , то поне открихме адекватен превод на думата "кътър" , която е толкова любима на ванчето.
Смей се ти..... К`во да направя, като всеки път като срещна таз` любима дума и си слагам ударението на второто "Ъ". /въпреки че май се пише с "а". Айде сега, открий разликата между ТОВА и ТОВА.  Приличат си като две капки вода, а???  Joy Joy Joy
smile3534
Виж целия пост
# 323
След работа минах през магазина на Кадемлия. Питах за геловите бои. Разфасовките са от 400мл и цената е от 19 до 22 лв. в зависимост от цвета.
Виж целия пост
# 324
Фотка, какво е работното време на магазина? И работят ли в събота? Искам да си взема моделираща маса, има ли желаещи за поделяне?  Hug
Виж целия пост
# 325
Ако не друго , то поне открихме адекватен превод на думата "кътър" , която е толкова любима на ванчето.
Смей се ти..... К`во да направя, като всеки път като срещна таз` любима дума и си слагам ударението на второто "Ъ". /въпреки че май се пише с "а". Айде сега, открий разликата между ТОВА и ТОВА.  Приличат си като две капки вода, а???  Joy Joy Joy
smile3534
Хехе , ама това е Муле не Катър  Mr. Green Mr. Green Mr. Green ( Катъра е от женски кон + мъжко магаре , а Мулето от женско магаре + мъжки кон  Joy Сори за офа , ама Ванчето си го изпроси  hahaha
Виж целия пост
# 326
Фотка, какво е работното време на магазина? И работят ли в събота? Искам да си взема моделираща маса, има ли желаещи за поделяне?  Hug
Аз искам моделираща маса, ако не ти е проблем че не съм от София.
Виж целия пост
# 327
Не ми е проблем, проблема ми е, че нямам време и възможност да отида почти до другия край на София...  Crossing Arms
Виж целия пост
# 328
Не ми е проблем, проблема ми е, че нямам време и възможност да отида почти до другия край на София...  Crossing Arms
Ок
Виж целия пост
# 329
........... ама Ванчето си го изпроси ..........
от самото начало /някъде преди месец/, въпроса беше gydi . Ама явно никой неще да го разбере.  closed

Отивам си!!!  newsm49 /фръц/  tongue
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия