Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 79

  • 44 155
  • 370
# 300
diangeli-Здравей!Аз подкрепям мнението на доня Коприва и те съветвам да направиш марципан за покриването на Спонджо Боб.Ще ти е по-лесно,защото фондана по-бързо се втвърдява и ако не го разточиш бързо,може и да се скъса.Аз всъщност съм малко объркана,защото фондана,който аз използвам и който твърдя,че засъхва буквално за минути и е идеален за фигури,се прави без глюкоза.Така,че да не те объркам за него повече.Но марципана ще ти свърши идеална работа!

Ето да покажа само цветя от марципан-в случая рози и бели  от фондана за който говоря.


Виж целия пост
# 301
Наминавам само да кажа че светилото Алън Дън е много земно утре като приключиме с уъркшоп-а ще наснимам каквото още мога и ще пусна някъде снимките - каквото се сетя че е по-генерално ще го напиша и споделя - иначе детайли по цветята които се правят няма смисъл да споделям защото дори не мога да запомня всички номера на тел, които ползваме. Наистина е много интересно да си част от такова упражнение пък сме и сравнително малко участници та може да обърне внимание на всеки.
Рая преди време беше писала че ще опиташ да качиш някъде негова книга - успя ли и ако да - коя е книгата и къде?
Виж целия пост
# 302
Ван444е и Бъни, благодаря и аз.  Hug

доня КОПРИВА , отговора може би е добре да го напиша в друг цвят, за да се вижда по_ лесно:
Листчетата желатин е вероятно да имат различен грамаж у различните производители, при мен
1 лист желатин е с тегло 1,7 г.
На опаковката пише, че 6 листа се ползват за макс. 0,5 л течност.

Или:
2 листа отговарят на 1 ч.л. желатин на прах
6 листа отговарят на 1 с.л. желатин на прах.

(В случая ще е нужно лъжичка и половина желатин на прах)

raya_рая , докато сме живи все има на какво да се учудваме, в случая за желатина и при вас.
По същия начин неотдавна стана дума, че в Германия няма сметана с висок процент масленост, освен в специализирани/проф.  магазини.  Наистина ли е така? Винаги съм се чудила защо употребяват "стабилизатор" в сметаната, но това явно е отговорът.
Питаш дали 50 мл сметана не е малко за крема. Не, не съм сгрешила.  EmbarassedТолкова е. И след сгъстяването той (кремът) остава течен, но маслото после го стабилизира и стяга.

Подобен крем от жълктък и сметана се ползва доста в сладкарството, в някои случаи той "носи" тортата. Разбира се, става дума за леки, мусови торти. Неотдавна правих това (снимката): в цялата торта има само 1 лист, или половин лъжичка желатин. Всичко се държи тъкмо от жълтъци и сметана.
  
  

иглика333 , имам слабост към теб заради онази кучешка торта. Сигурно ще я помня докато съм жива.  Grinning Но ти умееш и други неща. Това е твоят едва втори "истински" опит и резултатът според мен е извънредно добър. Йори си го случила в извънредно угрижено състояние на духа... Wink
Виждам, че си се измъчила с бордюрчетата на зелената торта. Трудно се получават гладки и еднакви на ръка. Ако искаш, можеш да опиташ следващия път да ги разточваш с тавата от фурната. Това звучи малко комично, но ще останеш приятно изненадана от резулата.

dimitrina73 , и от мен:  Hug

violetblue , поздрав за дъщеричката, поддържаща творческия дух у теб. Peace

Ивейн , този какаовия блат аз никога не съм го сиропирала.  Blush Всъщност аз май нищо не сиропирам. Навярно е въпрос на различни изисквания в различните страни, но тук когато се говори за овлажняване на блатовете, става дума почти само за напръскване. Тортата така или иначе престоява няколко часа до поднасянето и платките поемат влага от сметаната и другите кремове, и евентуално плодове. Със сигурност другите момичета ще могат по_ добре да ти отговорят от мен. Heart Eyes

Албена и Пепи, вие сте професионалисти, вашите торти поддържат винаги ниво.  Peace
Виж целия пост
# 303
аз пък само ще се поФаля с новите си скромни придобивки - ЦЪК  Mr. Green Mr. Green

виолетке, мен пък без цветята ми харесва повече  Blush
нелка, много апетитно изглежда този разрез  Crazy
antoan, тези цветя "стари" ли са или и торта ще покажеш днес  Blush Hug
Пепи, просто другото може и да не се получи, ама ще има да правиш рози на семинара, докато не се науча и аз така да ги правя  Mr. Green Hug
Виж целия пост
# 304
виолетке, тази домашна тортичка е получила елегантна декорация с красив борд и цветове, добре сте се позабавлявали с дъщеря ти    Simple Smile
иглика, и двете ти тортички са супер сладурски   bouquet
албенка, красиви русалки   bouquet
нелка, благодаря ти за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 305
Здравейте момичета! Невероятни торти сте сътворили от Велик ден насам! Браво на всички!  bouquet
Ето и една тортичка от мен. Вътре е ц  пандишпаноеи блатове, крем от заквасена сметана+крем Оле+фламбирани пресни ягоди, малини и вишни

 
Click Image to Enlarge Image Hosting
Виж целия пост
# 306
...мен пък без цветята ми харесва повече  Blush

И на мен повече ми харесва без цветя, но какво да ти кажа ... успях да я спра само на цветята, защото това искаше да пробваме всички нови накрайници от комплекта, да сложим и шарени топчета и мини-сърчица (червени и шоколадови) и шарени пръчици и..и..и... Според мен можеше да продължи до безкрайност да слага и шприцва върху тортата  ooooh!  Crazy  новите накрайници



laskova невероятна торта!  smile3501
Виж целия пост
# 307
ласкова, елегантна торта си спретна, ще взаимствам оцветяването на пеперудите. имам един въпрос
как закрепяш пеперудите за тортата, че на мен все ми се чупят, ако са в поза летеж?
Виж целия пост
# 308
ласкова,страхотна торта,много е нежна,а панделките са като истински!  smile3501
И всички други торти са много хубави,простете,че не ви изреждам,но нямам време напоследък.
Дори не мога да изчета всичко Confused
Виж целия пост
# 309
ласкова, имам един въпрос
как закрепяш пеперудите за тортата, че на мен все ми се чупят, ако са в поза летеж?
Пеперудите ги лепя с роял айсинг! Понякога и на мен ми се чупят, за това правя повече Simple Smile
Виолетке- Честите придобивка!!! С вдъхновение да си я ползваш!
Виж целия пост
# 310
Здравейте момичета! Торта нямам, а като гледам няма и да покажа скоро при тези красоти  Hug . Обаче въпрос имам Simple Smile
Каква е  "технологията" на последния модел показвани рози - на Пепи и Антоан2006  Embarassed
Дано са по-лесни от другите "модели", че тях нещо не ги докарвам  Mr. Green
Виж целия пост
# 311


Влизам,да се редактирам,че оплесках нещата...Тов е последната ми тортичка.Момичета,не мога да ви изброя всички,прекрасни торти.Не мога да не отбележа Пепи,че съм фенка на Хари Потър и книгата ме впечатли много,а тия рози,вече искам и аз да ги правя...Стели,ние с теб май по едно време почнахме с тортоправенето,а вече и да бягам срещу теб,не мога да те стигна... Rolling Eyes
Приятен ден на всички.  bouquet
Рая,не можах,бе,пак ще обясняваш.... Hug
Виж целия пост
# 312
laskova Много нежна и красива е тортата.Обожавам такива романтични неща!
blueeye® Цветята са за една торта ,която ще е за събота или неделя следващата седмица.Направих цветята,за да оползотворя тестата останали от Ферарито и Мотора ,а и да си помогна за тогава.
svetlane Ако ласкова ми позволи да покажа и как се правят пеперуди от шоколад.Аз така-Първо рисувам на оризова хартия две крилца.Асиметрични са.Но не се докосват.После ги запълвам и рисувам по шаблона с чист неразреден разтопен шоколад.Охлаждам крилата и на мястото,на което ще закрепям пеперудата в полет издълбавам резка.Пълня я с чистият шоколад в корнета и слагам първото крилце.Слагам и второто и рисувам на свръзката тялото на пеперудата.Ако тортата е студена,то се втвърдява за секунди и захваща крилата като ги държи във въздуха.После рисувам главата  и пипалата.Ще сложа и снимки,дано да стане ясно.
За това как правя рози и прочие ще снимам стъпка по стъпка и ще ви покажа дано да помогна.

Виж целия пост
# 313
Нелка Hug, благодаря ти за уточненията за какаовия блат. Не знам защо реших да го напоявам, като не пишеше в рецептата. Последната торта, която показваш изглежда адски вкусна и ако не се лъжа рецептата наподобява Шоколадовата кралица. Със сигурност ще се опитам да я направя.
Ласкова, присъединявам се към отправените комплименти на другите момичета за стилната ти торта.
Виж целия пост
# 314
И аз да покажа една торта  Blush която творихме с дребния заедно за РД на гаджето  Mr. Green



Долният етаж е с крем тирамису, горния е шоколадов.
Нещо мечката не ме кефи много, ама Йори много си го харесвам  Heart Eyes
Етро още снимки Simple Smile http://www.snimka.bg/album.php?album_id=250540&pid=11828777
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия