Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 79

  • 44 148
  • 370
# 315
Ей милост нямате към новобранките...само стоя и точа лиги по вашите торти...

Пепи уникални са тия рози ша знаиш. А тия дето няма да присъстват на семинара пак повтарям искаме снимков матрИал спътка по стъпка  Wink

Албенче и русалката и H20 е много сполучлива... Завиждам ти благородно на уменията.
Иглика, браво бе жена. smile3501 Не една а две торти си успяла да спретнеш. Изпипани са, няма се притесняваш, важното е че и децата са щастливи.
laskova много нежна торта. Предполагам борда е от РА?
violetblue пак не си се сдържала да декорираш, за което те поздравявам. Новият комплект е супер.
blueeye® хубава тортена форма, харесва ми че може да си избираш сама размера. Откъде е?
duhi_puhi  много хубава тортичка за гаджето  Wink С какво покрива?

Аз още събирам идеи за рибаря. И въпрос - как постигате сив цвят на ММ при положение, че нямам черна боя? Имам предположение, но нека чуя и вашите
Виж целия пост
# 316
laskova, чудесна торта - грабна ме като цветове и като композиция. Всички джувки и пеперуди в средата не мога да ги разгранича, но като едно цяло изглеждат пищно...Сватбена ми изглежда тази торта, така ли е? Поздравления за оформлението и изработката на панделките.

духи, тортата е с хубави цветове! Верно, че Пух не е много същия...дали пък веждите не са му твърде сведени и контрастни? Йори е сладур - като изваден от детския си период, доста по-бодър от зрелия си вариант! Браво!

антоан, как не ти се разтапят тези шоколадови криле, докато ги нагласяш и шприцоваш тялото? На мен подобни орнаменти от шоколад винаги ми се топят в ръцете за секунди...

нелка, чак весело ми стана като прочетох теглото на желатина за тази торта и като знам колко аз сложих вътре...Simple Smile)) Нямах време тогава да те питам за уточнение, рекох си...страх лозе пази и бухнах почти 2 пакетчета (малко по-малко от 20гр). Но, най-маслената млечна сметана, която тук мога да намеря е на Президент - 32%. Всичко друго (1-2 предложения млечни) е ок 20% и останалото немалко разнообразие - на растителна основа... Иначе, да, яйчният крем става много стабилен, аз обаче се полакомих и направих двойна доза, за да оползотворя и останалите 4 жълтъка от блатовете...Следващият път и тройна бих направила - разликата ще си я похапна в почивките:))) Това вкусното парченце...(човече, което се облизва, но не мога да го намеря сред емотиконите) какво има най-отгоре - нещо много шоколадово, но като че ли желирано или?
Виж целия пост
# 317
Момичета - Защо ми се провали марципан Варна? Тестото се къса, колкото и да го меся - мазоли ще ми излязат утре Confused  Дали съм сложила по-вече брашно? Вчера претърпях провал и с шоколадовия трансфер Купих бяла Милка с която правих контурите, оставих 1ч да стегне и като сложих кафевия шоколад отгоре той се омеси с белия, който само беше стегнал, но не чак твърд. Оставих цялата мазаница във фризера да видя дали ще се отлепи - белия шоколад пак не беше твърд, отлепяше се но не беше като кафевия. Тоя уикенд мъжа ми остана гладен, а детето без торта Cry
Виж целия пост
# 318
Въпрос към Нелка или Димитрина или който е правил тази "Шоколадова кралица"
Тъй като видях, че Дими коментира течната сметана искам да попитам става ли с растителна защото с такава разполагам и като е с по-нисък процент на масленост трябва ли да променя нещо в количеството сметана? Може би ми е тъп въпроса, но не ми се ще да не ми се получи защото не съм изпълнила всичко стриктно. МИсля тази вечер ако домочадието благоволи да ме остави на спокойствие на забъркам тортето, че моята малка дунда утре навършва 4 месеца  Blush
Освен това едно малко уточнение. Течната сметана се слага в течен вид, а не бита, нали?

blueeye® , много е хубава формата за торта. Откъде я взе и за колко?
Виж целия пост
# 319
Както винаги прекрасни торти сте сътворили Hug
Включвам се специално да благодаря на Пепи за споделената рецепта за нейните блатове  bouquet. Направо съм очарована, лесно се правят , няма криво , няма глетаво, тези блатове ще ме откажат да купувам купешките. Ето тук се виждат http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2168/20006388421287267551.JPG.Единствено много трудно се режеха ,ама това май е защото бяха същия ден правени,и бяха много меки. Ето я и тортата , украсена отчасти по метода на Албена/най-накрая се престраших с направата на нещо лесно/, защото използвах кристалина, ама като свърши ще си го правя желатина по нейните инструкции, че много ми допадна това рисуване върху тортата.  bouquet

Виж целия пост
# 320
Ласкова много ми харесва тортата ти , на мен между другото всичките ти неща ми харесват , някак си  стила ти на работа много ми допада .
Нелка благодаря много за пояснението  Hug . Аз нали започнах да правя торти в Щатите и така съм свикнала с всичко тук , че направо съм се разглезила Grinning. Като чуя че "заквасена сметана " се е втечнила , или че еди кои си сметана не е хубава или че маслото не е масло,че пудрата захар е еди каква си  ooooh!...имам чувството че ако се опитам да направя торта в Бг , нищо няма да ми се получи . Но за различните страни е нормално да има различни продукти - тук например масовата сметана си е 36% и е млечна, за растителна не съм обърнала внимание , но определено ми се струва че ще е по-скъпа , за разлика от Бг.
 Обаче да ти кажа с това парче торта което си пуснала рано ,рано сутринта ( е поне при мен е рано ) ..., ммм, вкусотия eat - много обичам варен крем , определено ще я направя тази торта още следващата седмица.
 И накрая аз пак съм с въпрос към теб. Видях последната ти торта , няма нужда да казвам че ми останаха очите в нея - невероятна работа с роял айсинг , а за"екстеншън уърка" би ти завидял всеки майстор. Въпроса ми е за траганта - прочетох че си сложила малко в РА , за да стегне по- добре . Колко сложи и на какво количество РА? Благодаря ти  Hug
Духу да ти е живо и здраво детенцето , добре сте се справили двамата. Пух изглежда малко по-груб заради веждите и очите ( може би рисувани ще бъдат по-добре)
Иглика много са хубави и двете . Ти определено напредваш с бързо темпо...
Искроне аз за китарата ти казах на Скайп. Много добре се е получила .

Шеметке ако знаеш как неблагородно ти завиждам  Mr. Green обаче няма наблизо уроци човека.Иначе и 500км ще мина , само и само да понауча нещо от него .За мен Алън Дън е неповторим в правенето на цветя . Книгата не съм я качила , има я в Кухарка
Става въпрос за тази http://www.alandunnsugarcraft.com/#/newbooks/4526539849 (първата с червената роза) Прави снимки , "попивай" като гъба и после те чакам на отчет
Ми6и за да ти се къса Варната , явно си сложила повече пудра захар.
Виж целия пост
# 321
mi6i -Моите съчувствия за проблемите.Тестото марципан Варна,щом се къса най-вероятната причина е,че си сложила прекалено много пудра захар.Смятам,че  е непоправимо.В смисъл,че единственият начин да не се похабява всичко е да направиш 1/3-та още парено тесто(мазнина,вода и брашно),да го охладиш достатъчно.Ама направо във фризера ако трябва и да го омесиш с трошливото.Не гарантирам,че ще стане,но съм готова да опитам.Не бих хвърлила толкова пудра захар иначе.Може би тестото ще се пооправи и омекне.Ако стане еластично и лепкаво бъди много внимателна и омесвай леко с натурално нишесте но да не прекалиш отново!!!
За бялата Милка смятам,че ако си я прегряла,тя е загубила свойствата си на шоколад и затова не се втвърдява.Един вид какаовато масла в него не се е разтопило само ,а направо се е изпържило и няма как да се върне вече в твърдо състояние.(Представи си обикновено масло,меко на стайна температура се шприцова,на хладно става твърдо,но ако го разтопиш и започне да се пържи,няма как да стане вече на маслото което ти трябва).Разбира се това е само моята гледна точка.Ако трансфера не ти е още добре отработен не го замисляй за торти а го тренирай,а за неотложни проекти поръчвай вафлени картинки и така ще имаш 100%-ов успех.
duhi_puhi -много мила торта.Сигурно детенцето е пощуряло което е и целта на всяка присъстваща тук!Браво!
dimitrina73 -Вярно е,че трябва да се работи бързичко с шоколада и по възможност на хладно място!Използват се и ръкавици-за да не остават отпечатъци по фигурата!
Виж целия пост
# 322
Не можах да се виздържа!
laskova, тортата е прекрасна, много е нежна и изработката е много финна! Заплених се!
iskrone, не е така! Ти се справяш не по-зле от мен!  Hug Hug Hug
violetblue, благородно ти завиждам за придобивката. И аз вече съм се размечтала за пош и да се уча да боравя с него, но не знам кога ще придобия!
Пепи, аз също чакам с нетърпение стъпка по стъпка на розите.   bouquet
Виж целия пост
# 323
mi6i -Моите съчувствия за проблемите.
Благодаря ти, както и за съветите. Вече го метнах в кофата, според мен беше абсолютно непоправимо Confused Сега в задаващите се празници ще сме си тук и мисля да пробвам отново, абе решила съм че ще правя и аз такива красоти Wink От цялата работа поне мъжа ми одобри тортата - Медовик Simple Smile
Виж целия пост
# 324
Момичета благодаря ви за милите думи, наистина ми действат много стимулиращо!!!  bouquet
Дими тортата е за ЧРД, но на истина изглежда като сватбена Simple Smile От горе са цветя направени с тия гумени каренца от магазините за 1 лев
Виж целия пост
# 325
Включвам се да благодаря на Нелка за рецептата и за разкошните парчета торта. Изглеждат толкова вкусни и неустоими, че не мога да спра да слюнкоотделям. Дано ми се отдаде възможност и аз да се пробвам с такава вкусотия скоро.
Laskova - тортата ти е много аристократична и нежна. Би била чудесна за повод като раждане или кръщене на някоя истинска принцеска.
Пепи - юбилейната торта ти е супер! Много изчистена и прецизно изработена.
На свой ред и аз да покажа нещо от вчера. Тортата беше за малко момиченце, вдъхновена от филмчето "Ягодов сладкиш". Вътре е с шоколадови блатове, сиропирани със захарен сироп с коняк, ягодов мус и мус от бял шоколад с Бейлис. На вкус беше невероятна!
 
ЦЪК за повече снимки
Парченцето е от една мъничка торта, която спретнах с останалите от голямата торта продукти.
А ето и поредната миниатюрка за поредната рожденичка от компанията.
- пак ЦЪК
Виж целия пост
# 326
Огромно благодаря на Рая за  интернет-уроците.  bouquet
Буболинка,пак красоти,бе...
Ласкова,наистина твоята торта е много изящна...
И сега въпрос,да не е само спам.Предварително се извинявам за следващия дълъг и може би смешен за някои въпрос.
Вече 2 пъти ям една торта,която трябва да направя,че я сънувам.Мисля,че е някакво парфе,но не знам.Представлява следното: Един много тънък блат отдолу,които като че ли е по-малък в диаметър от самата торта ,нагоре е само крем,в който сигурно има желатин,но не е кораво желе,повече бие на мус,много лек и въздушен,единият път беше с ягодов,после с бананов вкус.И накрая тортата има и стена,мнооооого тънък блат,който като че ли е кацнал на стената на тортата и придържа малко крема.Иначе тортата беше с идеална форма,без да се е разливал крема.Ако някой знае за какво говоря,моля да дава разяснение,че ме изяде тая торта...Благодаря ви.А,знам че ще кажете да питам там където съм я яла как се казва,но отсега казвам-не мога.А и пишеше,че е плодова торта,но не е.
Извинявам се за дългите обяснения,моля помагайте.  :bouquet
Виж целия пост
# 327
Бубе-просто невероятна.Браво на теб!Дъщеря ми веднага позна филмчето за ягодка.Суперска торта а пък вкуса като си представя Бейлиса и направо ми става едно такова ...готино.Кажи листенцата избождаш ли ги с нещо,защото аз се мъча да ги правя на ръка!?  bouquet
Виж целия пост
# 328
bubolinkata  omm
Дарилка, доня КОПРИВА, формата е от Профис - фирмата за кухненско оборудване, магазина е на цариградско шосе, ама раб.време е кофти, аз случайно ги нацелих ТУК почти 19 лева струва  Peace

някой беше пускал и сайта им за онлайн поръчки, но там не всичко го има, не е съвсем пълен  Peace иначе имат готини неща
Виж целия пост
# 329
blueeye, на теб да ти честитя първо, че ми е прясно впечатлението, чак сега видях формата - супер е, дали ще става за печене? Да ти е честита и вдъхновени торти да се правят с нея:)

Копривке, аз бих сметаната, дано и тук не съм се объркала, но останах с такова впечатление (става въпрос за кафявия крем, в жълтия се ползва като мляко) Не мога да ти кажа как ще се отрази на консистенцията на кремовете растителната, а за вкуса - щом нямаш избор и така ще ти хареса.

bubolinkata, не знам какво да кажа..Първото ми впечатление беше такова, че ахнах, после се загледах и всичко много ми хареса, не само от пръв поглед:)) Миниатюрата е с много и много хубави, меки цветове:)))) Ягодовата торта е толкова премерена по отношение на цветове и детайли - хем са контрастни съчетанията, хем има много изпипани дребни неща ,но не е преситена като яркост и елементи...Не ми стигат общите познания по изкуство, не мога да определя стила, който ми напомнят, но с този матов, загладен и пастелен нюанс ми напомня керамична композиция...Моля те, само да ми кажеш тази "плочка с ЧРД" от какво е направена?  Питам заради специфичния мек блясък, който има белия фон...Чудни произведения, поздравления!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия