Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

  • 38 102
  • 377
# 120
Записвам се в новата тема и отивам да наваксвам. Аз напоследък правих само рулото дето Дарилка беше споменала за него. Даже два пъти го правих че предизвика фурор. Втория път промених леко рецептата, като оцветих тестата в жълто и розово, и сложих лимонова есенця в жълтото а към крема пробавих ягоди от домашно сладко. Получи се ето ТОВА, но ако беше с бял ганаш, и истински ягоди щеше да е много по-добре, ама мойто мъж кат е казал какао и шоколад и друго не признава!
И аз снощи се опитах да направя такова руло,но не се получи.Мисля си ,че ми бе рядко тестото.
От сладурските бонбони  Marshmallows почти нищо не успях да направя.Сега намазах няколко листа от розата с шоколад,но и в това не вярвам да успея. А рожденния ден на мъжо е утре,така исках да го зарадвам.Явно ще мине само с домашна питка-това долу горе го усвоих.
А на вас момичета ви желая весел ден!!Показвате такива красоти,като че с ръка не са пипани.
И въпреки ,че за сега съм пълен провал,ще продължавам да чета темата и от време на време ще ви ръкопляскам.Ееее това е българката със златни ръчички
Виж целия пост
# 121
/А шоколадов кувертюр /бял, млечен и натурален/ на Илчовски има в ниската сграда до Елкабел, пада се отзад входа на складчето. Аз да си кажа  /
I r r a , там магазин за хранителни стоки ли да търся или склад?
Виж целия пост
# 122
Добро утро.
Днес с нови сили и с повече усмивки продължавам напред. Първо - благодаря за комплиментите. Сутринта като надникнах в хладилника и първото ми впечатление беше, че тортата не е толкова зле.
Изнервих се снощи по няколко причини. Първо и най-важно, сгреших че си направих експеримент. Шпакловах тортата с кристалина разбита с малко масло. Огромна грешка! Като за шпакловка е перфектно, обаче, в момента в който тестото се докосне до сместта се втвърдява като с магическа пръчка. Няма огъване, няма разтягане. Как съм подгъвала и опъвала, няма да ви разправям. От идеално гладка торта с перфектни ръбове, се получи тази сплескана на места питка. Особенно в острите краища отпред, хлътна при обличането. Ей, затова избеснях най-вече.получиха ми се и плохи долу, пак поради същата причина - че не може да се разтяга. Затова и слагах този измислен фитил, за да скрие поне малко. Зверчетата си ги харесвам, нищо че Блюто ми обвини октоподите че приличат на извънземни. Целия ефект на тортата е в металическите цветове, обаче понеже съм "майстор на спорта" по фотография, снимката е просто под всякаква критика. Както и да е. Тортата си замина сутринта и вече пътува към морето. Явно така ми тръгна напоследък. Утре пък една ще пътува към цигов Чарк, а на 23ти една за В.Търново. Клиентката беше меко казано във възторг. Заекваше от кеф.
Малко по направата. Вътре е шоколадовия ми мус. Тези които ще идват на сбирката ще го опитат и ще разкажат повече за вкуса. Точно тази е сиропирана с ром. 4 платки са. Направих си кръгла торта - висока 10 см. След 1 нощ престояване, отрязах 1/4 от кръга и го направих на втори етаж на собствена подложка. Етажите са покривани  отделно. Фигурите са си чисто шоколадово тесто, леко оцветено в розово. Мидата също. Правена е без форма. Едно топче се сплесква и се оформя с пръсти. Незнам как да го обясня. Не е сложно. Оцветявани са с перлени бели бои от Кадемлия. За тях открих нещо, което се надявам да е полезно за всички. На 1 супена лъжица водка/ракия се слага една кафена лъжичка със среден връх прах. След разбъркването се добавя капка течна боя. Бялата перлена боя добива цветен отенък. Това го казвам за тези, които като застанат пред витрината на Кадемлия и се чудят какъв отенък на седефа да си купят. Защото там има 4-5 отенъка. При намазването на оцветената седефена боя, се получават страхотни нюанси. Бакърения цвят е страхотен. Той е от Торнадо - Пловдив. В папката ми има едно клипче, как правих водните кончета и морските звезди.  Имам и разрез преди да кача втория етаж, но не съм го качила в папката.
Пропуснах да кажа, че идеята за самата форма не е моя. Преди време бях видяла някъде една разкошна бяло-бежова морска торта с лилиуми и миди и още тогава харесах идеята за този вид втори етаж.
Виж целия пост
# 123
 Ето един линк за калии от Нелката даден в Самовара.
http://www.duskyroseveiners.co.uk/page_1300084.html

Ванче много си е хубава тортата - не си личи че ти е коствала толкова усилия, аз не харесвам такива перлени нюанси, но пък като форма е много ефектна и всичките морски фигури по нея я правят разкошна. Най ми харесва мидата с перлата вътре.

sladka hapka много хубава торта. А така както я описваш ми се дояде веднага. предполагам малката е била много щастлива на празника си.

Дарилка
идеално ти се е получил трансфера, аз не знам дали ще се справя с такова нещо.

ai-ai
на мен много ми харесват и двете ти торти - наклонената не е получила очаквания от теб ефект но пак е много хубава и интересна. Бременната торта също е страхотна.

Вечерница добре дошла Hug
Виж целия пост
# 124
/А шоколадов кувертюр /бял, млечен и натурален/ на Илчовски има в ниската сграда до Елкабел, пада се отзад входа на складчето. Аз да си кажа  /
I r r a , там магазин за хранителни стоки ли да търся или склад?
Това е склад. макар че асортимента им е доста ограничен. Имат шоколадов кувертюр, платките на "Кедър", фарситури разни. Боя последния път имаха само жълта май....и в голяма разфасовка. Имай предвид, че не продават на дребно. Блока кувертюр е 5кг. Струва от порядъка на 12-13лв.  Peace
пС. Имах една визитка някъде...ще поровя и като я намеря ще напиша телефона ...
Виж целия пост
# 125
sladka hapka, много хубава тортичка, аз не обичам да използвам пластмасови фигурки , но в твоята торта тази фигурка седи супер, много нежна
ai-ai и двете торти ми харесват ,а и втората с идеята за крачето е много оригинална, аз нямаше да се сетя , ако правя такава торта
Ванче и твоята е интересна, как закрепи мидата, с клечка ли?
Дарилка -Боб строителя е много сполучлив, и телесния цвят си го докарала.
Виж целия пост
# 126
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=393189.msg11069799#msg11069799
Виж целия пост
# 127
Ванче, много ми харесва тортичката ти. Незнам за какво се нервиш толкова.

Хапчице, много изпипана тортичка

Дарилка, това ти е първи трансфер? Браво на теб, аз още не мога да се престраша

Дидка, какво е това шарено руло? Изглежда интересно...сподели повече инфо ако искаш и на лични  Peace

Бременната тортичка е много хубава обаче и аз като Ванчето не бих и направила "секциото" . Това ми е като тортите, които са с фотодекорация - снимка на рожденника например. Да му нарежеш лицето в един момент ми изглежда гадно. Никога няма да забравя тортата на Калоян за 3-я му РД. Беше един разкошен триизмерен Мечо Пух, седнал с буркан мед в ръцере си. Като дойде ред да режем тортата и аз умницата започнах от главата, че е най отгоре. Леле като писна това дете, че съм "ОБЕЗГЛАВИЛА МЕЧО ПУХ"  #Crazy . Видях се в чудо, не мога да го успокоя, на връх рожденият му ден...та така(отплеснах се малко).

В тази връзка, след  3 седмици имам да правя торта Спортакус. Имам точно този проблем. Намерила съм си 2 варианта за торта.
този и този . Излишно е да казвам, че клоня към първият защото е само лице и ми се струва доста по-лесен, а нямам право на издънка обаче ме притеснява факта, че е лице и ще трябва да се реже в някакъв момент. Приемам идеи всякакви за друг вариант на торта Спортакус, ако може да не режем лицето...Ако дотогава събера кураж може и тази с тялото да направя, мисля го още.


Ето моето измъчено торте с пресечения ганаш и неполучилото се бяло тесто

Дими, парче така и не заснех, но тук има разрез някакъв.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11872732

Обаче снимката не струва. Иначе тортето беше много вкусно
Виж целия пост
# 128
Благодаря за посрещането!
Синът ми все още умува каква торта иска - има РД на 9 и не му остава време.
Понеже съм му направила няколко предложения, та искам да попитам има ли някоя от вас да е правила 4д торта във формата на локомотив? Ако да - приемам идеи за правенето. Аз умувах дали да не я сглобя от две парчета руло, но не знам как ще стои.
После имам питанка за трансфера. Като работя с бял и черен шоколад, как става оцветяването на белия шоколад точно - рисува се с четка отгоре или? Нещо не мога да си го представя и затова питам като последния тъпунгер.

Хапке, ако искаш, още ще ти донеса - само си приготви поръчките (марципан имам предвид и други дреболийки). Благодаря за идеята за Тинкърбел, щото това ме чака за 23 юни  Whistling
Риен, цукергус е бяла глазура
Виж целия пост
# 129
Благодаря за посрещането!
Синът ми все още умува каква торта иска - има РД на 9 и не му остава време.
Понеже съм му направила няколко предложения, та искам да попитам има ли някоя от вас да е правила 4д торта във формата на локомотив? Ако да - приемам идеи за правенето.

Аз правих Томас-локомотива, като гледах оттук: http://thomasthetankenginecake.blogspot.com/

Дано ти свърши работа.

П.п. Маркирай, моля те въпросите в друг цвят, за да се виждат веднага, защото не всеки има време да чече всеки пост Wink
Виж целия пост
# 130
Момичета, много ви благодаря за комплиментите, но истината е, че правя торти много рядко и отдавна не мога да се меря с майсторките тук. Когато имам време, хвърлям по едно оче и такива чудеса съм виждала ... имам много за учене от вас. Благодаря ви отново! Засрамихте ме.

Кате, в нета има стотици варианти за торта - локомотив, но искам да ти покажа една, която на мен лично много ми хареса и е по-лесна за изпълнение от т.нар. 3-Д торти:


голяма: http://www.flickr.com/photos/7518775@N04/2448463743/

Мерси за предложението, ще помисля, ама като знам, че ще летиш, мисля да не те товаря с голяма поръчка тоя път  Embarassed
Виж целия пост
# 131


Мерси за предложението, ще помисля, ама като знам, че ще летиш, мисля да не те товаря с голяма поръчка тоя път  Embarassed
Имам право на багаж за 4 маймуни, не се свени! Naughty
Отивам да гледам идеите и да се образовам.
Виж целия пост
# 132
Здравейте,
някой има ли идея как мога да направя такава дръжка на кошница. http://artcake.ru/cakes.htm/b904/
С тесто ми се струва, че много бавно ще изсъхне, а не мога да измисля нищо друго.  newsm78
Виж целия пост
# 133
Копривке, рулото Дарилка го пусна, ама не помня кой сайт беше...на Натлинка ли.....аз съм си го запзаила ще ти пусна на ЛС, а виж
Барсела беше правила торта Спортакус, с която няма да се наложи да се "коли" самия Спортакус.  Peace
Виж целия пост
# 134
Вечерница© хайде добре дошла и от мене.  Оцветяването на белия шоколад при трансфера става веднага след разтопяването му. Добавяш боята, разбъркваш много, много хубаво и започваш да си пълниш картинката.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия