Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

  • 38 109
  • 377
# 135
Дидка, мерси!  Hug
Виж целия пост
# 136
stefibgg, тези дни направих торта чанта с подобна дръжка, омесих блат с маслен крем, оформих във вид на дръжка и бутнах в хладилника, след като стегна добре с разточена лента захарно тесто опаковах

Виж целия пост
# 137
jenik не мога да ти отворя снимката, ама си го обясних и предполагам,че ще е добре. Благодаря ти.  bouquet
Виж целия пост
# 138
Стефи, извинявай, ето я http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11907845
Виж целия пост
# 139

Страхотна е, много добре са изпипани детайлите.  Peace
Виж целия пост
# 140

После имам питанка за трансфера. Като работя с бял и черен шоколад, как става оцветяването на белия шоколад точно - рисува се с четка отгоре или? Нещо не мога да си го представя и затова питам като последния тъпунгер.


Белият шоколад се оцветява преди да се запълни рисунката. Гледай в боята да няма сол и слагай мъничко да не пресечеш шоколада.

Нагледно как се прави трансфер http://community.webshots.com/album/111071540UEhrpE
Виж целия пост
# 141
Дарилка браво за тортата.Направо върху тортата ли рисува или го нарисува на канцеларски плик и после го пренесе на тортата?
Ванче страхотна торта  smile3501  Как остави мидата да изсъхва, така че да не се сплеска и как я сглоби?
Виж целия пост
# 142
blueeye®, svetlane, Албена   Hug  bouquet
 
Ивейн , точно така: последната торта е подобна на предната шоколадова, но тук вкусът е съвсем неутрален, предполагам, че един професионалист би казал, че тя е с "правилен" вкус.  BlushНо всеки_ с вкусовете си...

dimitrina73 , добре си "претеглила" желатина, но пък поне не се разпадна тортата, нали? Wink  Ех, ами какво; и аз съм слагала понякога повечко все от страх да не стане беля. Но по правило дори намалявам количеството. Желатинът не е твърде приятен на вкус Embarassed, а и от него става малко гумено, затова гледам да употребявам минимално, колкото парфетата едва_ едва да се крепят.
Жалко е това с млечната сметана при вас. А и тя по всяка вероятност е "дълготрайна", със срок на годност няколко месеца? Все чакам някой да напише радостна новина, че вече по магазините има "истинска" и все забравям да погледна какво е положението в магазиите в Гърция на минаване през нея. Rolling Eyes
Казваш, че си направила двойна доза яйчен крем. Разбирам_ и как да не разбера, като и аз имам същия проблем Party. Предния път ми се видя, че писах много и не допълних, но да го направя сега:
В шоколадовата смес все си добавям излишните жълтъци и все започвам с един, после още един, след това дори добавям и един допълнителен белтък и...Става още по_ лек и въздушен мус, на мен ми допада така.
"Вкусното парченце" има отгоре какаово желе, правилно си го разгадала. Ето от какво е съставено:
150 г вода
250 г захар
100 г какао
150 г сметана (течна)
15 г желатин
Това е голяма доза. Използвам я за глазура/заливане на торта)
Накисни желатина.
Смеси всичко останало и го вари 3_4 мин.
Свали от огъня и прибави желатина.

доня КОПРИВА , много закъснявам с отговора, но ще го напиша евентуално за следващия път.
Правила съм тортата и съвсем без сметана. Вместо нея съм ползвала съвсем обикновено, пълномаслено прясно мляко. Пак става без проблем, дори, ако не греша, не съм променяла количеството на желатина.
С растителна сметана обаче не съм работила. Ако все пак се боиш, сигурно няма да попречи да добавиш още няколко прашинки желатин към даденото количество? Peace

raya_рая , имаш право за различните продукти в различните държави. На мен някога ми направи впечатление чистото масло във Варна. Не се разбиваше като тукашното. Sad Но знам ли, човек се приспособява, както и приспособява продуктите към рецептите. Точно поради нямане на сметана съм правила тортата с мляко_ във Варна. Листчета желатин си носех отвън, но сметана нямаше как. Говоря за времена, когато в магазините наистина нямаше нищо. Сега не е така, съвсем не е. Но за пудрата захар: дали да си призная, че никога не я пресявам преди употреба? Blush
За тортата с айсинга (Благодаря ти): ако ти кажа, че всичко беше "на око"? Много грубо: на готов разбит айсинг с количество 100мл или дори по_ малко, слагах онази прословута мярка "на върха на ножа". Още като разбъркаш се вижда как сместа става на конци. В самото начало може да се шприцова тънко като косъм.  Peace

bubolinkata : и благодарност, и възхищение за големия ти талант.  bouquet

rien , благодарности. Heart Eyes Вкл. и за отговора за сметаната. 30% сигурно е вкусно, но малко недостатъчно за разбиване. Разбирам необходимостта от стабилизатор. Ех, а в англоговорящите страни какви двойни и тройни сметани имат... Sad
Ти докъде стигна с правенето на цветя? Сигурна съм, че с готова паста всичко веднага ще ти се стори различно. Но може и сама да си направиш с прибавка на натурална или синтетична "гума". Техниката с подобни теста е по_ различна, но като повечето неща_ въпрос на навик. И да се похвалиш. Hug

Шемет neveroiaten , даже съм те сънувала с този твой курс... Peace

Пепи, благодаря ти и поздрав за огромния ти труд. Всички твои торти_ еднакво пълни със светлина.  bouquet

antoan2006 , Odense е най_ големият производител на марципан в световен мащаб (казват). В сайта им има доста полезна информация: http://www.odense-marcipan.dk/

аЙ_ ай и Сладка хапка, поздрави, момичета.

Ван444е, специален поздрав и за теб с впечатляващата морска тематика.  bouquet

Много красиви торти, много вложени обич и труд, знам, че съм пропуснала страшно много момичета, но просто ми е неудобно да пиша повече.

И на всички, които ще пътуват, пожелавам страхотни дни заедно. (Блазе ви).

Да не е съвсем без картинка, само две миши глави, но точно кога ще им приготвя и тортата още не е ясно.

.
Виж целия пост
# 143
Дарилка,благодаря .дръжката е блат обле4ен с варна и отгоре лепих фитил4ета.браво за трансфера,аз не се наемам
svetlane,розите са варна с 1 4.л. гликоза и малко ММФ,блатовете ми са кексови(coca de yogur),а крема  сметана,филаделфиа,кондензирано мляко и бял шоколад и лешници
аi-ai,тортите въпреки проблемите са супер ,не им се коси
jenik много изпипано,браво!
van4e,кога намираш време и за стъпка по стъпка бе жена,хиляди благодарности  bouquet,а тортата е невероятна
Виж целия пост
# 144
Някой ползвал ли е цветен маршмелос за чаршаф? Или се ползват само белите?
Виж целия пост
# 145
Ванче, започвам с твоята торта - идеята си я спомням, сигурна съм, че корените й са много по-далечни, но е наистина изкусително ефектна. Цветовото решение е добро, въпрос на вкус, но за тази тематика е оригинално. Мидата ми е фаворитът, а там в нея има нещо....като скъпоценен камък...какво е? Разбирам разочарованието ти за ръбовете...как мислиш, как кристалината прави тестото да се втвърдява?

 jenik, не си спомням кога си публикувала тази торта-чанта. Много е добра...Как така масло и трохи се задържаха...вероятно фонданът ги  е опаковал като черупка...

Стефи, струва ми се, че в снимката, която си показала има неядлива арматура на дръжката, ако искаш да я избегнеш...или пробвай вариантът на jenik или опитай да я измоделираш от оризон и разтопени ММ бонбонки...Не съм правила, мисля какво бих опитала аз при необходимост.

Дарилка, успешна рисунка!

Копривке, защо си решила да е 3д Спортакус, или така ти го искат? Може да си направиш фигурки и да е каквато и да било торта...с борд, например типичните им (лишени от функция) градски стени...Цветовете в това филмче са толкова сладкарски, че плаче за тортено превъплъщение:)))

Нелка, тъкмо да пиша и видях твоя пост, така няма да пускам второ мнение Simple Smile
Първо за мишоците, че пак ме изумиха с детайли...Какви погледи само...очите са като живи, бляскави, с емоция...Чудя се, как така ти хрумват лица, а после идва сюжетът на тортата...Второ - благодаря за шоко-желето. Записва се, много ми харесва такъв изглед на торта, никога не съм пробвала вкуса, обаче...
Виж целия пост
# 146
dimitrina73,мила, няма как да помниш, защото не съм я пускала Simple Smile Тортичката е от два дни и не сколасвам Embarassed
А като ги омесих продуктите, в хладилника стана като камък , обвих с фондана и така се запази, забучих я с 2 шишчета, исках всичко да е ядливо , че беше за деца , а те всичко опитват, гримовете и огледалцето са от същата смес и покрити с тесто Peace
Виж целия пост
# 147
nelka.nelka -Благодаря за линка към продуктите на Odense(http://www.odense-marcipan.dk/)-аз щях да го слагам но имам за уикенда торти и бях заета.Препоръчвам на Всички да разгледат и да се насладят на перфекното качество.Аз съм направила двете торти за неделя с техните неща и ще ги опитам вероятно.В понеделника ще пиша да вкуса.
Лично на теб исках да задам въпроса,дали си учила рисуване или нещо подобно,защото това според мен е много полезно в тази сладкарска дейност и искам и аз да се запиша наесен?  bouquet
Виж целия пост
# 148
Здравейте, момичета аз бях изчезнала за около месец ...  Blush  Сега едва смогнах да Ви прочета темичката и отивам, да чета старите теми. Blush

Радина, patriyani, Буболинка, Скай, Пепи, Краси.мира, Албенка, iskrone, sillsav, иглика333, duhi_puhi, laskova, stasi76, антоан2006, rien, kremi_sisi, ai-ai, sladka hapka, van444e, Дарилка, jenik Страхотни торти! Страхотни сте момичета!  bouquet

Ванче адмирации за уроците стъпка по стъпка!

nelka.nelka много изпипани миши глави (идеални са, като порцеланови фигурки), чакаме готовата торта с голямо нетърпение!

Подариха ми една книга за писане и шрифтове с Айсинг, започнала съм да я сканирам като е готова ще я кача някъде, да си сваляте шаблони за шрифтове.
Ето и от мен две торти вместо запис:
         
А-а-а! Сетих се! Внимавайте със сроковете на годност на Кадемлия, аз се минах с един крем какао, който отворих и след това открих че срока е бил до 01.10.2008  Shocked
Виж целия пост
# 149
Ванче по-добре звучиш днес , снощи като те четох и си помислих "какво е станало...? Нормално е човек да не се чувства удовлетворен , много добре те разбирам-така се чувствах и аз при последната. Идеята е една , нещо се "случва" и после така те е "яд", но ....да ти кажа без да е захаросан коментара -на мен ми харесва тортата. Мидата е великолепна    bouquet
 Като заговори за твоя шоколадов мус - какъв течен шоколад използваш по принцип? Тук намирам само Нутела ( следващия път от международния магазин ще си взема друг). Обаче тази Нутела ми втечнява муса , а даже мляко не сложих...
Боши-моши обувката е като истинска . По шаблон ли я прави или ...? Черното - боядисва отгоре , нали? Каква боя използваш?
Ай-ай много хубави неща си показала отново (целулита няма да го гледаме  Wink)
Женик чантата е много интересна
Сладка–хапканедей да скромничиш , тортата е много добра
Нелка благодаря за пояснението . Аз уж те четох при рускините ,но с моя руски  Embarassed... определено ще опитам. Мишките са точно в стил "Нелка" - толкова изразителни , като чели ще проговорят . Чакам тортата "им" с нетърпение
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия