Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 84

  • 36 245
  • 368
# 255
Eй Ванче аз пак съм се разсеяла да ти е живо и здраво щастието още дъъълги години да те ядосва, че после като остарееш да има какво да му връщаш.
newsm12 smile3506 -  С кого ме обърка???
stefibgg - Тортата е страхотна. Много насекомКи, много нещо!!!! А рожденничето е още по-сладко с тия ококорени очички.
Писето - Много добър дебют с покритие. Поздравления!
antoan2006 - Поздравления за грандиозния проект. Лебедите наистина са красиви и са за гордост.
Дарилка - Идеална композиция. Изпипани фигурки. Завидях и на мацката как се е излегнала.
Пепи - Айде, лично да си предам поздравите. Бях натоварила Виолетката, ама и тя скитала като мен... Та.... да ти е живо и здраво детето и много пакости да прави. Така ще стане умничко и ще си развие творческата мисъл /като леля си Ваня  hahaha /
Относно курса на Кадемлия - Според мен, продажбите са спаднали драстично, и един такъв курс си е чиста покана за пазар. Откъде ли? То е ясно откъде.

Виж целия пост
# 256

кокетка как така стана "меко" ММФ ? Ти веднага ли покрива с тестото или го остави да стегне в хладилника за около 3-4 ч? Розите трябва да изсъхнат на въздух , в хладилника само ще се овлажнят още повече и допълнително ще 'Клюмнат" ММФ съхне бавно ...!

Да оставих го да стегне- даже във фризера го бях сложила, но май захарта ми бе малко защото лепнеше,
а розичките клюмваха веднага и нямаше ка ад съхнат на открито,затова и тях бамнах във фризера за 5 мин и станаха Wink А и понеже не намерих никъде боя се опитах да боядисам със степчета Crazy

Абе бях шаш и паника- нали ми е за първи път Laughing
Следващия път смятам да опитам с Руска мастика.

Писето -какво ти е покритието и теб да питам Embarassed Тъй като и ти казваш,че ти е за първи път, а си се справила чудесно, май само аз не успях Sad

Виж целия пост
# 257
кокетка аэ правих марципан варна за втори път,първия го хвърлих!но итози път не беше съвсем добре,щото се накъса на някалко места!
И аэ да питам,нали марципан варна съхне бавно,защо  моите рози за 2 часа в хладилника и бяха твърди?!на не до утре и тортата да стане твърда и да се изложа!
Виж целия пост
# 258
но май захарта ми бе малко защото лепнеше,
..................А и понеже не намерих никъде боя се опитах да боядисам със степчета Crazy
Лепне ти от степчетата. Само веднъж съм опитвала да оцветя със Степ-че и стана такава лепкава каша, че няма и да повторя повече.
.................,щото се накъса на някалко места!
И аэ да питам,нали марципан варна съхне бавно,защо  моите рози за 2 часа в хладилника и бяха твърди?!на не до утре и тортата да стане твърда и да се изложа!
Ако си прекалила със захарта, възможно е от това да се къса. Същото важи и за втвърдяването в хладилника. Освен това, фигури не се сушат в хладилник. Защото там се втвърдяват от студа, а не съхнат. Като ги извадиш отново ще омекнат. Фигури от всякаква маса се сушат на открито, без да ги пече слънце. Секциите или високите шкафове са идеални за целта. покрий със салфетки да не се прашат и ги остави така.

Отново се връщаме  на онази болна тема, че никой не чете какво се пише тук. На предните страници мернах въпрос, който коментирахме преди 3-4 дни и преди още 3-4..... и много пъти.....  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 259
не мога да изброя вси4ки красоти ,да не се обиди някои просто сте големи майсторки
stefibgg,винаги изпипано,идейно и с прекрасни цветове  bouquet
antoan,3D тортите са страхотни,но сега с тая красота нямам думи newsm20.откъде купуваш тоя брокат ако не е тайна?
Писето,браво,определено ще зарадваш май4ето Hug
dimitrina,oт 10 торти твоята веднага ще я позная, стила ти е невероятен  bouquet
Дарилка,много ми хареса мацката
албенка,просто си богиня на тия сметанови торти,нямаш равна newsm20.хиляди благодарности за отделеното време за клип4ето Hug
много дълго стана,и аз имам две  торти4ки от в4ера,свещи4ката 8 и русалката са варна,останалите фигурки са варна+РМ2
Виж целия пост
# 260

Боже че съм ламя спаска Ванче ли съм написала?? Embarassed,... Пепи поздрава е за теб, да е жив и здрав дреби и ти покрай него да векуваш...
Ванче, за тебе мислех че трябва да питам... ама ни Пепи съм поздравила нито тебе съм те питала  Embarassed  Дай малко инфо за кондензираното мляко дето го бъркаш с масло моля Praynig
Не се сърдете момичета, вече 5 дни ям само ябълки и чай  Sick, дреби беснее без да спира  #Cussing out, а и на работа се връщам от първи  #2gunfire - направо съм изтрещяла.
Виж целия пост
# 261
Момичета, за Нова година си бях разпечатала една рецепта за торта от тук, но не мога да я намеря, а тортата много се хареса вкъщи. Блатовете бяха пандишпан, а кремът с кондензирано мляко и крем ванилия /пудинг.  Ще съм ви благодарна, ако помогнете ...
Виж целия пост
# 262
  Дай малко инфо за кондензираното мляко дето го бъркаш с масло моля Praynig
ЕТО ГО . Подсладения вариант. Има и една розовеникава опаковка - убий ме, не помня какво беше по народност, но и то е вкусно. Правя го на принципа на РАФАЕЛО-то. Разбиваш мекото масло /250 гр/ след 3-4 минути започваш да добавяш на лъжички или струйка млякото. Бухва повече от двойно  и става много вкусно.
Виж целия пост
# 263
Van4e, вълшебнице, моля те обясни пак за шаха, или дай линк ако си обяснявала вече...искам за рождения ден на мъжОТ да направя такъв и понеже той захарни теста не яде, а без шоколад не може, пък и шах обича да играе. Райчето ми каза че си правила отливки от варна-та. Моля те като имаш време и настроение драсни. РД-то е чак на 4-ти септември но искам от рано да почна.
Виж целия пост
# 264
Момичета, видях много добри първи опити. Не се отказвайте и всичко ще дойде по местата си.
Само един съвет от мен. Понякога за да не ви лепне тестото поръсете плота с натуеално царевично нишесте Wink Ако ръсите с пудра захар тестото ще я поеме и може да стане твърдо и ронливо.

А сега поредната торта от мен. В тези жеги работя без грам желание и настроение и с адско главоболие заради ниското ми кръвно. Но мисля, че се получи.


Виж целия пост
# 265
_Пепи_  тортичката е перфектна! Simple Smile
patriyani твоите торти са супер!надявам се някой ден и моите да стават толкова хубави!  Hug
van444eto благодаря за разяснението,другия път ще сложа по-малко но ми лепнеше и сигурно за това съм прекалила Simple Smile!аэ не исках да изсъхват,а бяха в хладилника направо с готовата торта,повечето рози ги правих след като покрих тортата!
Виж целия пост
# 266
Искам само да напомня че от днес може да гласувате за следващите 2 теми за Предизвикателството
 Изпращайте ЛС или имейл :  Wink
Виж целия пост
# 267
Здравейте искам да направя торта послучай Рождения ден на дъщеря ми и искам да направя трансфер.Изкопирах една катринка ,но не зная с курнета с шоколад къде да рисувам за да се отлепи после лесно ThinkingТрябва върху оризова хартия ли да рисувам??И още един въпрос Embarassed ако направя
Покритие от marshmallows бонбони в деня когато правя тортата ли трябва да го направя или може да се съхранява в хладилника?Предварително се извинявам за въпросите,ако на някой му се сторят глупави и благодаря на тези дето ще си направят труда да ми отговорят  bouquet
Виж целия пост
# 268
Тарлио Hug Hug Hug
Кокетка,първият път винаги е много трудно ,но продължавай и ще видиш ,че ще има резултати  bouquet
Миша ,като за начинаещ се справяш отлично Hug
Дарлинка и в клипчето казах ,че първо зоглаждам с маслен крем и тогава със сметана Peace
Писе чудесни торти Hug
Стефи тортата е много нежна  chef
Патриви страхотни торти си измайсторила Hug Hug Hug
Мама нели,пъхни си картинката в канцеларски джоб и рисувай върху него ,след като стегне го сложи върху тортата и го отцветявай  Peace
От мен една торта за рожденният ден на девера.

Пепи ,жега не жега товае перфектна ти е тортата  chef  chef  chef
Виж целия пост
# 269
Правя го на принципа на РАФАЕЛО-то. Разбиваш мекото масло /250 гр/ след 3-4 минути започваш да добавяш на лъжички или струйка млякото. Бухва повече от двойно  и става много вкусно.
ммм.... много вкусно звучи особено като си на диета... цялото кенче ли наливаш? Вижда ми се малко множко. Половината а?

Албенка, листенцата са станали като истински. С какво ги магери. Само букета ми е много идеален (симетричен) аз бих го поразхвърляла. Но пък така си е класическа торта. За лилавите рози обаче направо ти пиша десетка винаги съм си мислела, че едни сини или лилави рози винаги са по-интересни от червените.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия