Време е за тиквички-2

  • 22 252
  • 138
# 120
Имам си скара . Пекох ги на нея...
Ми не се получиха. Да, не съм ги ръсила с водичка... Но подмазвах пръчките с глава лук.
Виж патладжана става суупер...ммм... страшна вкусотия.   chef
Виж целия пост
# 121
Една рецепта за пълнени тиквички :
4 едри тиквички200 г кайма1 ч.ч. сварен ориз1 малка глава лук, нарязана на ситно1 морков, настърган1 яйце1 с.л. MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки1 с.л. олио2 парчета топено сирене, нарязано на малки кубчета1 домат, нарязан на кръгчета
Тиквичките се срязват на две по дължина и се бланшират за 1 мин. във вряща подсолена вода. Подсушават се много добре и вътрешността им се издълбава с лъжичка, след което се нарязва на ситно.

В загрятото олио се запържват лукът и морковът, докато омекнат. Добавят се вътрешността от тиквичките и каймата. Разбърква се внимателно с тел за разбиване на яйца, за да не стане каймата на бучки. Подправя се с MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки, добавя се оризът и се разбърква. Сваля се от огъня и се слагат яйцето и сиренето.

Тиквичките се напълват с оризовата смес и се покриват с резени домати. Запичат се за 20 мин. във фурна, загрята на 200°С.
Виж целия пост
# 122
Имам си скара . Пекох ги на нея...
Ми не се получиха.

 Моята скара е с капак и сигурно затова си стават супер. Поне на всички вкъщи ни харесват.
Виж целия пост
# 123
Ами че то това им е хубавото да са леко хрупкави, за тиквичките става дума.
Виж целия пост
# 124
Вчера в един ресторант ядох тиквички, нарязани на ивици, печени на грил и навити на руло, заедно със сьомга и някаква смес от сирене,майонеза и кисело мляко. Седяха много мекички. Беше невероятна вкусотия. Мислех да пробвам да ги направя и вкъщи, но сега се чудя, дали тиквичките няма да станат твърди. Може би и дебелината на филийките има значение?
Виж целия пост
# 125
Преди малко правих тиквички и патладжан,нарязани на дълго на скарата.преди да ги сложа ги намазах с една четка от двете страни с олио.като станаха готови,в една тенджера ги затворих да се задушат.

Чудни станаха,направо разкош Peace
Виж целия пост
# 126
Преди малко правих тиквички и патладжан,нарязани на дълго на скарата.преди да ги сложа ги намазах с една четка от двете страни с олио.като станаха готови,в една тенджера ги затворих да се задушат.

Чудни станаха,направо разкош Peace
И аз така смятам да процедирам довечера,после да ги навия на рулца с млечен пастет,ще докладвам утре какво е станало.Само че ще ги пека на грил-тигана.
В този случай трябва ли да им обеля кората на патладжаните или да я оставя Thinking,вие как ги правите?
Виж целия пост
# 127
 Hug

Да ти кажа,аз не обелих патладжаните,но следващият път ще го направя.Нарязах ги на много тънко обаче Peace
Виж целия пост
# 128
А как е по-добре да им се изкара горчивината-само с осоляване или накиснат в подсолена вода,Пина даже е предложила във вода и оцет.
До сега бях "на вие" с патладжана/моите щото не го харесват/,за това толкова разпитвам Embarassed.
Но вчера вече го въведох в употреба само за "лични нужди".Пълних пипер,тиквичка и патладжан с кайма и ориз.Патладжана го обелих,разрязах на две като лодки и накиснах в подсолена вода.Обаче нали е лек-плува на повърхността .Вие как процедирате?
Виж целия пост
# 129
Днес при мен отново е време за тиквичка - ще правя макароните с пиле и тиквичка.
Виж целия пост
# 130
Да дам отчет за моите тиквички и патлажани.Патладжанът този път не го киснах във вода и сол,а само го осолих нарязан по дължина,пусна си чернилката бързо,после го измих и посуших.Тиквичките също бях нарязала по дължина с цел да ги навивам на руло с млечен пастет.Първо започнах да пека тиквичките на грил тигана,но ми се видя бавна процедурата,а и взе да пуши и прекратих.Останалата част наредих в тава само със сол и мазнина и ги запекох.И понеже останаха още за по-бързо ги изпържих оваляни в брашно,както и патладжана.Изобщо се наложи три вида термична обработка.Но поне сравних вкусовете и си харесах най-лесния за в бъдеще-печени на фурна.После ги намазах и навих с млечната смес.Другият път ще ги нарежа на шайби и ще ги слепвам две по две с пастета,пак ще стане добре,мисля.
Виж целия пост
# 131
Тази вечер направих макароните "Ала Джейми Оливър". Станаха страхотни, всички ги харесаха. Благодаря за рецептата.
Виж целия пост
# 132
някой може ли да даде линк към старата тема  Praynig
Виж целия пост
# 133


някой може ли да даде линк към старата тема  Praynig
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=292741.0
Виж целия пост
# 134
благодаря   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия