Време е за тиквички-2

  • 22 242
  • 138


Тема 1


Постове тип запис, пляс, Peace ще бъдат изтривани!
Виж целия пост
# 1
 В най- скоро време ще направя рецептата на Dilirium . Звучи страхотно  bouquet
Виж целия пост
# 2
Лео,тази снимка много вкусна изглежда eat Ще споделиш ли рецептата?
Виж целия пост
# 3
Още утре ще пробвам рецептата на labrex за салатата от тиквички.
Не използвам черен пипер и се чудя с каква подправка може да се замени в  рецепта?
Виж целия пост
# 4
Още утре ще пробвам рецептата на labrex за салатата от тиквички.
Не използвам черен пипер и се чудя с каква подправка може да се замени в  рецепта?

лава, просто няма да слагаш, копърът и магданозът са достатъчни, щом не използваш черен пипер. Ако пък използваш бял, може от него да ръснеш. Но и без никакъв си е добре.

А за рецептата - преводът е мой, момичета, самата рецепта е руска, посочила съм под нея източника.
Виж целия пост
# 5
Честита нова тема.А да ви питам аз вие като пържите тиквичките или каквото и да ги правите,белите ли ги  newsm78 Аз никога не съм ги белила а само ги измивам.Обаче чух че някои ги белят та си помислих данеби аз да съм пропуснала нещо  newsm78
Виж целия пост
# 6
Честита нова тема.А да ви питам аз вие като пържите тиквичките или каквото и да ги правите,белите ли ги  newsm78 Аз никога не съм ги белила а само ги измивам.Обаче чух че някои ги белят та си помислих данеби аз да съм пропуснала нещо  newsm78
Не ги беля,а ги стържа.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост
# 7
Случайна снимка от нета е. Пълнени са с домати, лук, чесън, вътрешността на тиквичките и ориз, поръсени са с кашкавал, на снимката са дадени патладжани, сега я загледах. Laughing Има и сос-масло, 1,5 л. брашно, 1 ч.ч. мляко, разбито яйце и подправки. Ето пълната рецепта, но е на руски, нямам време сега да я преведа дословно.

The Australian Women's Weekly

Продукты:
6 цукини
6 баклажанов
2 столовые ложки оливкового масла
1 луковица, тонко нарезать
2 толченых зубчика чеснока
1 банка консервированных помидоров (400 г)
1/4 стакана томатной пасты
1 стакан овощного бульона
соль, перец
1 стакан круглого риса
2 столовые ложки нарезанной петрушки
1/2 стакана мелко натертого сыра пармезан

Для соуса:
30 г сливочного масла
1 1/2 ст. л. муки
1 стакан молока
слегка взбитое яйцо
щепотка тертого мускатного ореха
соль, молотый белый перец

Приготовить соус. В маленькой кастрюльке растопить сливочное масло, всыпать муку и перемешивать одну минуту. Снять с огня и, взбивая, постепенно вливать молоко. Снова поставить на средний огонь и постоянно перемешивать, пока соус не загустеет. Дать остыть и вбить в соус яйцо, добавить мускатный орех, соль и белый перец.

1. Духовку разогреть до 180 градусов. Разрезать цукини и баклажаны вдоль пополам и ложкой вынуть мякоть, стараясь не повредить кожицу. Мякоть нарубить.
 
2. В глубокой сковороде нагреть оливковое масло, добавить лук и чеснок и перемешивать до тех пор, пока лук не станет мягким. Добавить нарубленную мякоть, помидоры, томатную пасту, овощной бульон, соль и перец. Довести до кипения и добавить рис. Варить, время от времени помешивая, примерно 15 минут до мягкости риса и загустения смеси. Добавить петрушку и перемешать.

3. На смазанный маслом противень выложить "лодочки" из цукини и баклажанов, каждую лодочку наполнить помидорно-рисовой массой. Сбрызнуть небольшим количеством соуса и посыпать пармезаном. Запекать примерно 35 минут до мягкости "лодочек" и зарумянивания верха.

Заметки на полях. Рецепт отличный, мне даже не хотелось хоть что-то менять. Несколько маленьких советов.  Мякоть очень удобно выбирать ложкой для мороженого. Лодочки из баклажанов желательно  посыпать крупной солью (мякоть тоже) и дать постоять. Через полчаса отожмите жидкость из мякоти, а лодочки сполосните под краном и обсушите полотенцем. Это необходимо для того, чтобы удалить возможную горечь. Рис я немного поварила отдельно, прежде чем закинуть в сковороду: мне показалось, что иначе он будет сырым. Цукини сфотографировать просто не успела, но вкусно и то и другое!
Tags: Баклажаны, кабачки, овощи, фарш, фаршировать, цукини
Виж целия пост
# 8
Благодаря ти Лео  bouquet
Виж целия пост
# 9
Не ги беля,а ги стържа.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
[/quote]
Искаш да кажеш че стържеш кората и я хвърляш така ли?
Виж целия пост
# 10
Като хванеш тиквичката и остъргваш с ножа кората...Тое много тънко и финно това остърганото.....
Някои хора изобщо не се занимават да ги стържат,но аз така съм си свикнала и повече ми харесва  Laughing Laughing Laughing Laughing

Само да кажа,че ги стържа с ръкавици,че пускат едно зелено,лепкаво сокче..такова стипчиво и полепва по ръцете....Та или после трябва да ги търкаш в дебелата страна на гъбата за миене на чинии или като мен - с ръкавици  hahaha hahaha hahaha
Виж целия пост
# 11
labrex  Hug

Aз също не  никога не беля тиквичките.
Виж целия пост
# 12
Аз също не беля тиквичките. Последния път вместо да ги стържа ги пуснах в блендера и ефекта беше същия. И много ми харесват с къри.
Виж целия пост
# 13
Днес половинката донесе 1 торба тиквички  и малко по големи  и първото което направих беше  салатата,която отлежава в хладилника ,но няма да е за дълго.Аз съм и фен още от миналата есен.След това пристъпвам към приготвянето на манджички.
Виж целия пост
# 14
Лео това не са ли патладжани на снимката?  Thinking
Или специален сорт тиквички с тъмна кора?

 Blush  Embarassed

редактирам:

Разбрах, че са патладжани. Някой герой да преведе рецептата от руски  Praynig

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия