Време е за тиквички-2

  • 22 246
  • 138
# 135
да попитам и аз тука, като не много веща в кулинарията.
тиквичките на тиган без мазнина мога ли поне да ги намажа с олио преди да ги сложа? струва ми се, че ще станат сухи и жилави съвсем без  newsm78
Виж целия пост
# 136
Аз ги мажа съвсем леко с олио, по-вкусни стават.
Виж целия пост
# 137
Здравейте,
Аз режа тиквичките като за чипс, посолявам ги и като се овлажнят ги овалвам в брашно и ги оставям. Брашното се овлажнява и не е нужно да се топят във вода. Пържа ги във фритюрник по този начин и стават страхотни. А за грил-тигана ги режа по-дебели /защото обичам да усещав какво ям/ и в тенджера ги обърквам със зехтин. Престояват 1 час и тогава ги пека.
Моя съседка добавя в зехтина пресован чесън. Също стават много вкусни.
Виж целия пост
# 138
Колкото до тиквички и патладжани бюрек понеже са много трудоемки единия ден се ге запължвам леко във фритюрника, а на другия ден ги слепвам и панирам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия