Тирамису

  • 33 580
  • 149
# 120
Ама според мене е твърде малко времето до довечера  Thinking  Друго си е да престои 24 часа или поне 12 часа. То не е само за Тирамисуто, за всички торти.

Pina,аз винаги така го правя тирамисуто, от сутринта за довечера, стяга си добре Peace
Виж целия пост
# 121
А, не за стягането, за поемането на аромати и вкусове.
Виж целия пост
# 122
А, не за стягането, за поемането на аромати и вкусове.

За мен е напълно готово, когато какаото отгоре се намокри порадъчно. Поне 10-12 часа е добре да престоява. Веднъж го правих за гости сутринта към 10.00 и го ядохме в 22.00, което беше достатъчно. Peace Аз гледам да се изяде максимално бързо след това, все пак са сурови жълтъци вътре. Simple Smile
Виж целия пост
# 123
Аз какаото го ръся преди сервиране, нали такова е правилото?!  Thinking
Да, 10-12 часа е добре, струва ми се, но по- малко не. Но, всеки си решава, де, аз си казвам моето впечатление, пък то така се и препоръчва.
Виж целия пост
# 124
Аз какаото го ръся преди сервиране, нали такова е правилото?!  Thinking
Абсолютно! Иначе какаото ще се овлажни  Peace
Аз също го правя около 24 часа преди сервиране, пък и нали не слагам сурови жълтъци...
Виж целия пост
# 125
Аз го ръся още при правенето, и точно за да се овлажни добре. Иначе ми седи едно такова сухо, не ме кефи. Въпрос на лично предпочитание Peace Hug

То се вижда и на снимките, които съм сложила на предната страница.
Виж целия пост
# 126
От толкова много ядене на тирамису.... сега като отида на италиански ресторант и ... си поръчвам панакота....
За жалост тирамисуто просто ми омръзна.
Иначе има и тирамису с ягоди  Wink
Виж целия пост
# 127
А панакота какво е?
В петък пак ще правя тирамису, ама тоя път за рожден ден.
Пина, това отгоре върху твоето тирамису какво е и как си го направила? Embarassed
Рових се в манджите ти и слюноотделях. Crossing Arms   



Виж целия пост
# 128
Иначе има и тирамису с ягоди  Wink

Ягодите къде се слагат? Вътре измежду блатовете ли?
Виж целия пост
# 129

Panna cotta è un tipo di budino italiano, ottenuto unendo panna, latte e zucchero, miscelandoli con gelatina e lasciando raffreddare il tutto. Si tratta di un dolce di origine piemontese, la cui data di nascita è tuttora sconosciuta. È attualmente diffuso in tutta Italia, dove viene generalmente servita con salsa ai frutti di bosco, caramello o cioccolato.

Прилича доста на парфе.

Виж целия пост
# 130
Иначе има и тирамису с ягоди  Wink

Ягодите къде се слагат? Вътре измежду блатовете ли?
Tempo Richiesto (in minuti): 60
Ingredienti (per 6 persone): 400 gr di fragole, pavesini (o savoiardi) , 500 gr di mascarpone, 300 gr di zucchero, 4 uova, 1 bicchierino di maraschino.
Preparazione: Frullare 300g di fragole con 150g di zucchero e 1/2 di litro d'acqua. Versare in una casseruola il composto, mettere sul fuoco e portare ad ebollizione. Aggiungere un bicchierino di maraschino e lasciare bollire a fuoco basso per circa 20-30'. Togliere dal fuoco e far raffreddare. Nel frattempo montare a crema i tuorli con lo zucchero rimasto; incorporare il mascarpone e amalgamare bene. Montare gli albumi a neve ben ferma ed aggiungerli alla crema. In una teglia rettangolare abbastanza alta formare uno strato di savoiardi imbevuti nel frullato di fragole e uno strato di crema alternati. Poichè il frullato risulterà abbastanza denso dopo aver disposto i savoiardi imbevuti, potete versarne sopra altro in abbondanza prima di stendere la crema al mascarpone. Ricoprire il tiramisù con le fragole rimaste tagliate in quarti o a fette.
Всъщност се прави нещо като топла, варена  смес от захарта, водата и ягодите. Тя замества кафето. Иначе се следва същата логика като при класическото тирамису




Виж целия пост
# 131
Сега видях, че има цяла тема за панакотата  Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=412319.0
Виж целия пост
# 132
Всъщност се прави нещо като топла, варена  смес от захарта, водата и ягодите. Тя замества кафето. Иначе се следва същата логика като при класическото тирамису

Т.е. бишкотите се топят в тази смес?
Виж целия пост
# 133
Всъщност се прави нещо като топла, варена  смес от захарта, водата и ягодите. Тя замества кафето. Иначе се следва същата логика като при класическото тирамису

Т.е. бишкотите се топят в тази смес?

Нещо такова  Simple Smile
Виж целия пост
# 134
Момичета, тирамисуто стана страхотно на вкус, взимам си бележка само за следващия път да не слагам какао между пластовете, а само отгоре, и да намаля мъъъничко захарта, аз и кафето го подсладих с две чаени лъжички, хем че можех да си го спестя, но въпреки това всички останаха очаровани.
Една интересна рецепта, пак е видео, на ягодово тирамису с лимонов крем в чашки.

http://www.granarolo.it/giallozafferano/bicchierini-di-tiramisu- … di-limoncello.php


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия