Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 7-ма тема

  • 176 830
  • 738
# 150
И аз да се отчета. Направих най-вкусната си питка до сега по рецепта на evak  "Погачата на Хриси". Ето и линка: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251018.240

  Оправих ти линкчето,за да се намира по-лесно рецептата! Peace
  Твоето творение изглежда превъзходно! Hug
Виж целия пост
# 151
Селма, благодаря за помощта.
Благодаря на всички ви за добрите думи. Колко пъти имах несполучливи опити, но не спирах да следя темата и като виждах какви вкусни красоти правите... как да се откаже човек Simple Smile
Страхотни сте!!!!!!!  bouquet
Виж целия пост
# 152
 Момичета много апетитно е тук както винаги Hug Аз тази вечер иам питка вместо хляб, нищо особено но много вкусно Crazy До сега винаги съм пекла в тава за питки. Днес пробвах тортената форма и определено съм по-доволна.


Виж целия пост
# 153
  Отново  Питка с кисело мляко.
  Толкова е вкусна!  Grinning

Виж целия пост
# 154
Селма, страхотна питка!  Peace Около 1 кг брашно ли отива за нея?
Виж целия пост
# 155

Venetta , много активно участие!    Peace  Тия плетените ...земелчета ли са,или питки,са страхотни.

краси.мира, това са хлебчета, от същото тесто кaто земелите, просто направих различни форми, че децата нещо много се разглезиха и ако са само едни и същи на вид се цупят защо само земели  smile3512, къде са плетените и т.н. Та мир да има  newsm64 ги правя с различни форми.
Виж целия пост
# 156
Venetta може ли да дадеш рецептата за тестото за хляба за хлебопекарна по рецепта на Dr. Ötker  bouquet


Ето заповядай, Unknown_lady

Kartoffelbrot/Картофен хляб




Продукти:

250 гр.     брашно
250 гр.     фино брашно (може да се замени с нормално брашно)
1 пакет    суха мая на д-р Йоткер
1/2  к.л.    сол  
60 гр.       захар ( аз сложих 1c.л. и пак ми беше много сладък, следващия път ще сложа 0,5/1 захар/сол)
60 гр.       разтопено масло (маргарин)
1/4 л         мляко
2 бр.         яйца
150 гр.     варени картофи, настъргани

За намазване на коричката:

20г разтопено масло

Сварете картофите от предния ден и ги оставете да се охладят.

Смесете пресятото брашно и маята. Прибавете солта, захарта, маслото и млякото, което предварително сте разбили заедно с яйцата. Настържете картофите и ги добавете. Всичко това омесете, като използвате бъркалките за тесто на миксера, на най-високата скорост, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Покрийте и оставете, да втасва, докато удвои обема си. След което омесете и разделете на две части и оформете хляба. Поставете го в тава покрита с хартия за печене, покрийте го и го оставете още веднаж на топло за около половин час да втасва. Пече се на средна скара в предварително загряна фурна на 180°. Време на изпичане 30 минути. Ако ползвате газова печка, затоплете я предварително и печете на степен 3.

Веднага след изпичането се намазва с масло.

P.S. От това тесто е най-добре да се оформи хляб с типичната му форма. Както виждате питката се е "разляла" и формите се "размазаха" и вида е лош, но поне вкуса беше добър, само където на мен ми беше сладък, но следващия  път ще е с половин лъжичка захар и дано ми хареса, но който обича сладък хляб си е направо разкошотия.

Източник: http://www.oetker.at/oetker_at/html/default/debi-6kydya.de.html




Виж целия пост
# 157
Момичета страхотни сте   bouquet, невероятни питки  smile3501 smile3501 smile3501. Вие сте виновни, да знаете, толкова да готвя и меся в последно време. Бих направила следното сравнение.
Аз нали не мога да плувам  help, та си представям как навлизам в морето, водата е топла, приятна, слънцето напича силно, вятъра гали нежно и във водата се чувствам, като в оазис в пустинята. И така не усещам как навлизам навътре и навътре и не усещам как морето не само че ме е завлякло в дълбините си и не ми е вече до колене Wink а ме е погълнало и път назад не се вижда, напред също, само вода наоколо   sport027 и просто нямам друг избор, или ще се науча да плувам или ще се удавя . А защо да не се науча да плувам, след като във морето е толкова приятно, прохладно, забавно и най-вече "вкусно"  

Благодаря ви затова, че ме потопихте в морето на кулинарната наслада...    bouquet   love001.
Виж целия пост
# 158
Селма, страхотна питка!  Peace Около 1 кг брашно ли отива за нея?
   Много по-малко!
   Не съм мерила,но...... newsm78 ох ,да не те излъжа. Rolling Eyes
   Тестото трябва да е мекичко,не плътно.Да се разтяга лесно. Peace
Виж целия пост
# 159
Момичетаааааааааа, страхотни питки сте показали всички - браво  smile3501    bouquet
Няма да ви изброявам една по една, защото определено ще пропусна някоя майсторка  Wink   chef
Само да напомня на кака Краси да не се ослушва ами да мята и тя една питка насам, защото иначе ще почна и аз като Мамето торта да си искам, щом с това е заета  Laughing
vangobi благодаря   bouquet, тази рецепта си я имам копната и ще трябва да я пробвам и нея май скоро  ooooh!
СЕлма ами аз последно време все по рецептата на Джемма карам, че е малка дозата и тъкмо си ми идва добре за нашето семейство, а и имах доста останало прясно мляко, че гледах да го наместя. Но все по нещо добавям и този път най-добре я докарах за моя си вкус, не че нейната не е страхотна де, ама мирно седи ли се я.  Whistling
Та този път сложих към основната рецепта и 1 с.л. оцет, добавих още около 150 мл. мляко и при оформянето ползвах две мазнини - маргарин и олио. А за протокола отбелязвам, че винаги слагам на питките и сирене - иначе никой няма да ми ги кусне  Mr. Green
Mileto за малката доза на питката на Джемма - на 250 мл. пясно мляко са дадени 500 гр. брашно, така че би трябвало и на тази на Селма да е горе-долу същото количество, като гледам рецептата - абе и нея ще трябва да правя скоро, ноооооо....
ЗА сега само ще ви следя и ще ви се любувам, че нещо май много им дойде на моите хора тестяното тази седмица и сега ще имам заслужена почивка  Laughing
Виж целия пост
# 160
Венета, така е, няма нищо по-успокояващо от месенето на питка.  Peace

Благодаря за информацията за тестото.   bouquet

Ето от мен вариации за машина на типовата и болярската питка. Пак станаха, а и си спестих пускането на фурната. Правих ги на бързата програма.

Виж целия пост
# 161
Бравооо, вие сте неуморими, толкова приятно ми става, като гледам творенията ви правени с любов,  за което те ви се отплащат  Heart Eyessmile3501 smile3501
Виж целия пост
# 162
Момичета вие сте виновни никой да няма милост към мен. Днес имам температура, лошо ми е, но искат хляб та хляб, никой не иска да чуе за магазина. Ето днешните хлебчета направени от пшеничено и ръжено брашно. Станаха като грозното пате, но иначе са вкусни.



Не се чудете, че всеки ден правя хляб или хлебчета, те така изглеждат само, големи. Не слагам никога повече от 3 чаени чаши брашно, така че за един ден му виждат сметката на хляба.
Виж целия пост
# 163
Днес не се стърпях и направих още една "Погачата на Хриси", но този път голяма. Наистина страхотно вкусна. Малко ми се залепи за тавата, въпреки че обилно намазах с мазнина.



 Venetta  - много ми хареса сравнението, което си използвала Simple Smile
Виж целия пост
# 164
krassym , наистина изглежда чудесно.И вкусна!
didnik ,    Joy     ето питката /охлювчетата на Пепика/    bouquet     

Не си казала,не съм омесила!    Peace  И торти ще правя...първата в събота.
а вие си месете,то и времето е с нас,вече захладня... 
Venetta , така си е ,който опита домашен хляб,питки,после тия купените са толкова безвкусни и блудкави...човек си взема направо беля на главата...    Mr. Green
destini , и ти се появи...не зачезвай така!Страхотна питка!
Селма ,и твоята с кисело мляко ще пробвам,ама не знам кога...   
 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия