Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 7-ма тема

  • 176 848
  • 738
# 135
Ето тази питка спретнах снощи за вечеря на моите малки сладури и смело мога да заявя, че по-вкусна до сега не бях я докарвала  bowuu

Venetta както се казва, луд умора няма - само се поти, щом и посред нощите взе да правиш питки  Wink, по-леко нали уж в болнични  Laughing
vangobi дай рецепта за питко-тутманика де, от предната страница съм те заврънкала  Wink Grinning
Виж целия пост
# 136
Ето тази питка спретнах снощи за вечеря на моите малки сладури и смело мога да заявя, че по-вкусна до сега не бях я докарвала  bowuu
Venetta както се казва, луд умора няма - само се поти, щом и посред нощите взе да правиш питки  Wink, по-леко нали уж в болнични  Laughing

didnik , ами да де, то защото съм в болнични, че като тръгна пак на работа тогава няма да имам време. Цял ден на работа, после като се залутам, докато намеря пътя за вкъщи и то станало време да става човек да отива на работа.

 А и то моята болест е такава, че нищо не боли, та поне това предимство. Така каза доктора, че ще се умира, ама да не се притеснявам, нямало да разбера как, та затова бързам да си направя питките, че знае ли се кога ще ме изненада smile3503

Ама и питката ти си я бива, много е хубава   bouquet. Аз не мога да ги правя такива високи, но и да успея... моите искат само вълча трева, няма ли не признават, май само аз съм такава, да не искам месо.
Виж целия пост
# 137
vangobi дай рецепта за питко-тутманика де, от предната страница съм те заврънкала  Wink Grinning


Аз се извинявам за закъснението, не съм видяла и не съм имала време да влизам във форума веднага се коригирам:
Рецептата е на Танита ето я и нея:

Основно тесто за пити, питки, тутманици, бюреци, кремвиршки

Прясно мляко- стайна температура 27градуса С - 1 и 1/4ч.ч(може половината да е прясно мляко, половината вода)
Яйце – 1бр. + 1 белтък(жълтъка за намазване отгоре)
олио - 1с.л.
захар - 1с.л
сол - 1ч.л
брашно – 4ч.ч
мая - 1с.л

1ч.ч - 240мл

Понякога в тестото слагам и около 1ч.ч настърган кашкавал.

Програма тесто, която ми е 1час.

Оттам нататък, си поигравате с тестото и го оформяте като голяма питка, малки питки, може с пълнеж от кашкавал, сирене или спанак.

Питките ги плета като козунак, или нареждам като цвете, отделните плитки мажа с разтопено масло.

След като се оформи и сложи в тавата тестото, отново се оставя да втаса, намазва се с жълтъка, може да се поръси със сусам и се пече на  190 С


Какво направих аз разделих на няколко питки, разточих с ръка и поръсих с масло и сирене, навих и разрязах леко на криво. После оставих да втаса намазах с жълтък и сложих около половин пакетче масло. Стана много интересно понеже бухна повечко преобладаваше питката , а не тутманика Laughing. В интерес на истината два пъти го правих и пак искат.
Виж целия пост
# 138
 didnik,разкошна питка! Hug
 Хайде!Чакаме сега да споделиш и рецептата!Щом толкова вкусна си я докарала! Grinning
Виж целия пост
# 139

Днешната питка уж трябваше да стане като вашите, но пак не стана. Поне знам вече защо.

Виж целия пост
# 140
Да се похваля и аз с питката си от днес, по рецепта на Селма  bouquet

Питка с кисело мляко

Виж целия пост
# 141
Чудесна питка,  Lindita  smile3501
Виж целия пост
# 142
Голяма и Малка Болярска питка на Биляна  bouquet


didnik чудесно изглежда питката ти!

Краси, бях ти казала, нищо не направихме по въпроса обаче.......Аз меся, ти тортоправиш и после бартер........
Виж целия пост
# 143
  Мамо Цоцоланка,както винаги идеално красиви питки! Hug
Виж целия пост
# 144

Venetta
може ли да дадеш рецептата за тестото за хляба за хлебопекарна по рецепта на Dr. Ötker  bouquet
Виж целия пост
# 145

Venetta
може ли да дадеш рецептата за тестото за хляба за хлебопекарна по рецепта на Dr. Ötker  bouquet

Unknown_lady,  eто това е линка към рецептата

Kartoffelbrot/Хляб с картофи/,

а довечера ще я преведа, че сега имам много работа и само от време на време поглеждам, кой каква вкусотия е показал.

И набързо спретнах едни земелчета и хлебчета, че за питка няма време.

Виж целия пост
# 146
Венетке край мила,направо както съм освирепяла от глад изядох монитора.  Praynig Дай едно парче и насам,и изобщо ти се чудя от де намираш сили и да месиш.Ма ако продължаваш с тия вкусотии искам ги в колет и да си гризна. Crossing Arms
Виж целия пост
# 147
И аз да се отчета. Направих най-вкусната си питка до сега по рецепта на evak  "Погачата на Хриси". Ето и линка: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251018.240
Стана наистина изключително вкусна. За първи път използвах брашно "Екстра" на София МЕЛ. Мисля, че и това има значение.
Ето снимки:


Не успях да направя парчетата много хубави, защото много трудно се режеше тестото. ЯВно бях прекалила с мазнината.
Още не съм си купила дълбока тава, за да ми стават високи питките, но и това ще стане Simple Smile

Благодаря за хубавата рецепта!
Виж целия пост
# 148
Венетке край мила,направо както съм освирепяла от глад изядох монитора.  Praynig Дай едно парче и насам,и изобщо ти се чудя от де намираш сили и да месиш.Ма ако продължаваш с тия вкусотии искам ги в колет и да си гризна. Crossing Arms

Дианче   love001,

Никакъв колет  Naughty! Пресни ще ги имаш  cook, имам познати, които пътуват често и ще ти изпратя по тях  Gift, само чe като ти се обадят трябва да идеш веднага да си ги  вземеш, че после е късно  smile3511 smile3521 smile3503.

krassym   smile3501,   разкошна питка, мммм
Виж целия пост
# 149
Вие си месите,месите....ама защо зарибявате и останалите?
Моята в момента втасва...снимки по-късно или утре.
krassym , много вкусна и апетитна изглежда.И аз съм правила по тази рецепта,и много ми допадна.
Става много мека и пухкава.
Venetta , много активно участие!    Peace  Тия плетените ...земелчета ли са,или питки,са страхотни.
Lindita , явно и тази ще се пробва...доста похвали прочетох .Селма,     bouquet

didnik , давай още... Laughing   добре се отчиташ!Много е красива .

Мамо Цоце,забравила съм бе...ама няма проблем.Казвай кога и какво и правим сделката!    Peace    Не отказвам твоя питка!!!   


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия