Как приготвяте мусака на детето си?

  • 8 271
  • 21
Въпроса ми е по-скоро за това дали позапържвате каймата или не бива да се запържва, а и каква кайма е удачно да се използва -смес или само телешка? Досега не съм правила на детето защото не знам каква кайма да ползвам и малко се съмнявам в това дали ще уцеля качествена такава.
Виж целия пост
# 1
Лично аз слагам всичко в суров вид независимо дали я правя за нас или за детето. Каймата я разбърквам с вода за да стане като рядка каша , т.е. да няма големи бучки и запичам всичко до готовност. По въпроса с каймата не знам какво да те посъветвам , аз ползвам домашно приготвена . Може да потърсиш месарница и да помолиш на място да ти смелят , поне ще знаеш , че е от месо .
Виж целия пост
# 2
Аз никога не запържвам каймата-нито за нито за детето,нито за нас.Разбивам каймата с вода и обърквам с нарязаните картофи и един домат.
Каймата-купувам месо и си го меля сама с чопъра.В нашия град никъде не мелят месо в месарските магазини Crossing Arms
Виж целия пост
# 3
Ако детето ми е достатъчно голямо, за да яде мусака, яде както я приготвям за нас  Simple Smile Запържвам и каймата, и лукчето. Не виждам нищо лошо това  Flutter
Виж целия пост
# 4
Кайма купувам уж прясно смляна/без добавки-сол,Е-та.../смесена.Не запържвам,а задушавам за кратко каймата с лука и чаша  вода.Добавям картофите и изчаквам да заври.После пека.
Виж целия пост
# 5
Прясно смляна телешка или свинска от плешка. Задушавам  я с малко вода и пресни домати. Заливката доскоро беше само с жълтъци. Подправки -домашна чубрица.
Виж целия пост
# 6
Приготвям я по същия начин, както и за нас. Peace
Виж целия пост
# 7
Ако детето ми е достатъчно голямо, за да яде мусака, яде както я приготвям за нас  Simple Smile Запържвам и каймата, и лукчето. Не виждам нищо лошо това  Flutter

 Peace
Виж целия пост
# 8
Щом е толкова голямо да яде мусака ще я яде както ние я ядем.Мисля че Ганчев имаха обедно меню МУсака за след 4 месеца Thinking
Виж целия пост
# 9
Като беше по малка дъщеря ми и приготвях мусаката без да запържвам,а сега яде така както я приготвям за нас като запържвам лук и кайма.
Виж целия пост
# 10
Не запържвам все още нищо, малък ми се вижда  Peace
Размивам с вода каймата, лука, морковчето, доматчето и картофките и пека 40 мин. и след това заливам с кисело мляко и яйца и пека още 20 мин.  Peace
От месец някъде си хапва така приготвена мусака + кисело млекце в нея, както и ние, само си добавяме сол  Peace
Виж целия пост
# 11
Все още не съм готвила мусака на Алекс у дома, но съм давала готова.
Правила съм мусака и по двата начина. Или запържвам каймата с лука, или слагам всичко сурово. Мислех да правя мусака. Ще запържа лука и каймата заедно. Естествено и Алекс ще хапне Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Приготвям я както за нас.
Задушавам каймата заедно със зеленчуците/лук,червена чушка,морков,домат/ и подправките,изсипвам в тавичката с картофи и пека във фурната.Заливката е с яйца и кисело мляко.
Виж целия пост
# 13
Ако детето ми е достатъчно голямо, за да яде мусака, яде както я приготвям за нас  Simple Smile Запържвам и каймата, и лукчето. Не виждам нищо лошо това  Flutter

Точно така. Като се има предвид, че обща храна започна да яде към годинката, значи винаги е яла мусаката със запържена кайма.
Виж целия пост
# 14
Въпроса ми е по-скоро за това дали позапържвате каймата или не бива да се запържва, а и каква кайма е удачно да се използва -смес или само телешка? Досега не съм правила на детето защото не знам каква кайма да ползвам и малко се съмнявам в това дали ще уцеля качествена такава.

Кало яде мусака, такава каквато я готвя за нас откакто навърши година и нещо. Принципно запържвам каймата. Досега не съм имала проблем. Каймата е смес - свинско и телешко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия