Машина за хляб - 19 част

  • 49 246
  • 833
# 45
argun, за тутманика,на който и аз отдавна съм хвърлила око-колко е голямо пакетчето масло?-от 250 или малките newsm78

Хм, не се бях замисляла за разликата в пакетчетата  Thinking Аз го правя с половин малко пакетче  Peace
Виж целия пост
# 46
Благодаря  Hug Аз понеже купувам само големи и това ми е "нормалният" размер,добре,че се сетих  Simple Smile
Виж целия пост
# 47
И аз да похваля козунака на Пина.  bouquet  Чудесен стана, много вкусен и мек. Малко загоря и за това следващия път т.е. довечера, ще го сложа на светла коричка.

Нали няма да се развали ако сложа и малко орехи вътре?

Орехите ги добави при сплитането.Поне аз правя така,точно орехи не съм слагала,но стафиди и парченца локум и тогава ги слагам.


Аз стафидите ги изсипах при сигнала за добавяне на ядки Grinning и машината си ги замеси. Мислех и с орехите така да направя  Rolling Eyes  newsm78
А, локума как го слагаш? На малки парченца или по-големички?
Виж целия пост
# 48
Нарязвам на по-малки парченца,така ми е по-вкусно.И това го правя предварително,да речем ден-два преди да направя козунака,че да не губя време.
Имам чувството,че от орехите тестото може да потъмнее.
Виж целия пост
# 49
Не съм от София, но сложих натрошен на малки парченца шоколад. Току-що извадих кекса, мирише страхотно и опитах каквото беше останало по бъркалките - ммм Simple Smile Извадих го 15 мин по-рано, следващия смятам да направя двойна доза, че бъркалките се виждаха отгоре.
Виж целия пост
# 50
По рецепта на Мастерчето направих тутманика и стана перфектен.


 
Виж целия пост
# 51
По рецепта на Мастерчето направих тутманика и стана перфектен.


 

Леле, супер е. Аз нали все го правя във формички за мъфини, не го бях виждала на цяло  Peace
Виж целия пост
# 52
Аз пък да ви се оплача - направих една рецепта от книжката на тсм-ската ми машина - френски бял хляб. От варианта - голям хляб. Беше на програмата за бял хляб, а не на френски?! Обаче ми беше недостатъчно брашното - изглеждаше като много гъсто кексово тесто. Досипах около шепа-две брашно. Стана топка. И.... това, че залепна за капака не ме притесни много, обаче като падна върху реотаните и запачна да мирише на изгоряло - ужас набързо го извадих, изключих, изчистих реотана, но отгоре стана мноого модернистичен хляб. На върхове и падини. Позагладих го, ама то вече беше хванало лека коричка.... Допекох го. Сега го чакам да изстине и да видя става ли ли за ядене ... фасонът ще го прехлътнем, дано да не стане сбит и глетав от ваденето по време на печене.
Вече ще ползвам само форумски рецепти. Тези от книжката не станаха нито веднъж.
Виж целия пост
# 53
mama_jenny_r,
Какво пишеше в рецептата и за какъв грамаж?
Виж целия пост
# 54
За 1250 грама - 550 гр. вода, 700 гр. брашно. 100 гр. грис и олио, сол, захар, мая.
Аз замених 130 гр. от бялото брашно с ръжено, сложих малко трици.
След това сложих още към шепа-две брашно.
Виж целия пост
# 55
Не мога да преценя на око, но щом е искало още брашно, значи водата е била много. Опитай следващия път да сложиш малко по-малко вода, трябва да стане.
Виж целия пост
# 56
По рецепта на Мастерчето направих тутманика и стана перфектен.


 
Дунче,бравос на тебе!  Hug Точно така изглежда... Аз нали нямам апарат за снимане,та все не мога да постна снимчица на разните ми хрумки....


Леле, супер е. Аз нали все го правя във формички за мъфини, не го бях виждала на цяло  Peace
Добре,че видя най-накрая как изглежда,че вече ме хвана срам...В няколко теми те засичам,че го препоръчваш,пък аз няма как да го покажа ooooh! Embarassed
 Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 57
Цитат на: hristina21
Аня♥♥ ,да не би шоколадовия да не е станал заради повечето захар-голяма мъка е с бухването тогава  newsm78 
ох, ами не знам, нали уж захарта помага на маята още да бухне. Rolling Eyes newsm78 как да го направя тогава по-сладичък?

тези дни само ще ви чета, после пак продължавам с експериментите, че съм се захванала с тортите за РД на малчото ииии  Crazy

сетих се обаче да питам - случвало ли ви се е една и съща рецепта веднъж да стане хубав бухнал хляб, веднъж по-плътен? Rolling Eyes хлябът с бира пак, първият път хубав, пухквав, сложих пак - ами хич не бухна толкова. newsm78 newsm78

снощи за пръв път правих и сладко в машинката, стана много хубавко, само се чудя защо по рецептите има и лимонтозу, прасковеното сладко сега киселее лекичко; следващия път ще сложа само захар и пектин, мисля, че няма да му пречи, че няма лим. сок/лимонтозу? Thinking
Виж целия пост
# 58
снощи за пръв път правих и сладко в машинката, стана много хубавко, само се чудя защо по рецептите има и лимонтозу, прасковеното сладко сега киселее лекичко; следващия път ще сложа само захар и пектин, мисля, че няма да му пречи, че няма лим. сок/лимонтозу? Thinking
Аня, лимонтозуто пази сладката от захаросване....Един вид стабилизатор е...
А сладо избягвай да правиш в машината,защото четох някъде по предишните теми,че се прецаквали машинките...Някакви уплътнения ли бяха там се скапват...
Аз затова си я  ползвам само за хляб и тесто....
Виж целия пост
# 59
а пектинът не е ли достатъчен?  newsm78

странно това за сладкото...  Rolling Eyes нали по принцип си е предвидено така (снощи мъжо мислеше, че е мое хрумване  Simple Smile). но така или иначе още веднъж най-много да направя Wink (хубавото е, че няма пръски и цапане, като на котлона).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия