Коледа идва!

  • 150 128
  • 1 122
# 510
Аз днес правих ето този сиропиран щрудел с круши, оказа се старшно вкусен и смятам да го направя отново за Коледа вместо баклава

Виж целия пост
# 511
kostilq ,е хубава работа,пускаш една изкyсителна снимка без рецепта и зачезваш,е може ли такова нещо,нямаш милост за тези пред мониторите(взех си една сълфетка за всеки случай да си бърша...докато чета ако пуснеш рецептата,ама и да не я пуснеш,то снимката е достатъчна).
Виж целия пост
# 512
Аз правя меденките на Natalyna-прекрасни са,но и аз се стахувам от сурово употребен жълтък

и белтък..Затова ,след като наредя меденките в тава,преди печене ги намазвам два пъти с не

разбит белтък.След изпичане са много лъскави и с приятен загар.И тъй като предпочитам

снежна украса,процедирам ,като ХЛЕБАРКА -изсушавам на слаба фурна 5-7 минути. Simple Smile
Виж целия пост
# 513
ако се притеснявате от суровия белтък, винаги може да накиснете яйцата за половин час в слаб разтвор на калиев перманганат. Peace
Виж целия пост
# 514
kostilq ,е хубава работа,пускаш една изкyсителна снимка без рецепта и зачезваш,е може ли такова нещо,нямаш милост за тези пред мониторите(взех си една сълфетка за всеки случай да си бърша...докато чета ако пуснеш рецептата,ама и да не я пуснеш,то снимката е достатъчна).


Взимам си бележка, друг път да не правя така  Embarassed
Написах и рецептата, ще чакам отзиви
Виж целия пост
# 515
Крисче, страхотни неща! Мен най - ме впечатли тортата с коледната звезда.
kostilq, тоя щрудел с круши ме побърка!  #Crazy Ще се пробва задължително!
Виж целия пост
# 516
Момичета, благодаря ви Hug ама аз само исках да ви покажа, че с белтък става по-красиво. А как се работи с белтък - следя всеки постинг на Наталина, копвам си го най-прилежно във файла - Коледа и си ги следвам нейните указания  Peace Нат Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Много неща съм научила от теб.
Видях, че вече е пуснат линк към обяснения на Нат.

Това дето му викате торта, с коледната звезда отгоре е АКК (така кодово се забавлявахме миналата година всички, които си го отглеждахме и поливахме с алкохолец цял месец). На мен лично, като вкус ми беше странен, не бих казала неприятен, но тази година не бих го повторила. Така или иначе вече сме го пробвали. Еееее не споря, че е бил автентичен вкусът му, но пък следвах абосютно стриктно рецептата на Джема. Със сигурност ми беше забавно и мило да си го отглеждам и обгрижвам. Тази година ще се забавлявам с щолен - смятам него да пробвам, пък ще видим с какъв успех Simple SmileSimple SmileSimple Smile


Галка, сладките за които питаш са по тази рецепта:
Линцерови сладки. Но не съм чак толкова очарована от техния вкус. После, по-късно в смисъл излязоха и по-интересни рецепти, говоря за темата от миналата година и мисля тях да пробвам. По-добри ми се струват на продукти де. А иначе ти по този начин, със сладко можеш да оформиш които и да е сладки, чието тесто позволява. И тази година, пък и на първа страница има много хубави предложения, така че всеки трябва да експериментира и да намери най-добрия вкус за себе си и лакомниците около него hahaha

А пингвинчетата са на ГабиС, по нейна идея са, не  са мои, аз само показах на детето как се прави едничко и то спретна останалите Simple SmileSimple SmileSimple Smile Много е добре с чираци наоколо hahaha
Виж целия пост
# 517
Вие ме разубедихте за готовите глазури. И тук ги има абсолютно същите и мислех да ги купя  newsm78

Продължавам да събирам рецепти. Милост нямате!  Вече наистина не знам кои да направя за Коледа  #Crazy
Виж целия пост
# 518
Момичета, ами ако няма кой да поръча. Аз мога да ви поръчам, но понеже съм затруднена в момвнта и нямам пари в картата, то ще трябва да ми пратите, за да поръчам. Ако има желаещи- на лични. А и дайте линк, че не знам за кои формички говорите.
Виж целия пост
# 519


топчета от марципан, оваляни в пудра захар  Wink червените украси са оцветен марципан, ръцете са от клечки за зъби. www.goodhousekeeping.com
Виж целия пост
# 520
купих и марципан, но той всъщност далеч не е това, което предполагах. Какво всъщност се прави с него?

 Thinking Ако е оригиналния марципан - цвят на масло, вкус на бадеми - става за моделиране, най-лесно е да го разточваш на кора 5мм дебела и режеш с формички за сладки, после лепиш изрязаните формички върху торта например. Става и за по-ефектни неща, ако си сръчна в ръцете:
http://www.sugarcraft.com/catalog/candies/marzipan-fruit.jpg

http://www.bonbonshop.co.uk/assets/images/products/CHOC%20MARZIPAN%20FRUIT.JPG

http://www.muffinsandcupcakes.com/wp-content/uploads/2007/10/marzipan-madness.jpg

http://www.writtenlife.net/images/alien-field-cake-decoration-with-marzipan1.jpg


Иначе се ползва за щолен, или въобще може да го нарежеш на кубчета и да го сложиш в кекс - там ще си остане на кубчета, няма да се стопи при печенето.
Може и да го ползваш за покритие на готов кекс или торта - след като опечеш сладкиша, вадиш от фурната, изстива и тогава разточваш марципана на 5мм дебелина и покриваш отвсякъде сладкиша. Така прилепва и се получава вместо глазура.
Може и да се ползва като плънка на руло.
  chef
Виж целия пост
# 521

Иначе се ползва за щолен, или въобще може да го нарежеш на кубчета и да го сложиш в кекс - там ще си остане на кубчета, няма да се стопи при печенето.

в тази връзка, някой пробвал ли е да слага от този марципан в щолена? И как точно се слага? На парченца? Аз този път ще правя цялата доза на Джемма, невероятен е.  Simple Smile
Виж целия пост
# 522
Кремче Ванилия много благодаря!  Hug Не съм от най-сръчните с ръцете, но има доста неща, които ще се опитам да направя. А иначе марципана от този от Метро, дадена беше снимка по-напред в темата.
Сега го опитах - всъщност на вкус е доста хубав.
Виж целия пост
# 523
А как да го оцветим марципана?
Виж целия пост
# 524
А как да го оцветим марципана?
Ами предполагам със сладкарски бои. Аз в събота си купих от Метро.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия