Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 93

  • 66 670
  • 749
# 540
Дарилка както ти е обяснила Бобси - целувчени блатове и мусове и отгоре беше напудрена с нещо като какао, но не е Династия в никой случай - доста по-различен е вкуса.
Виж целия пост
# 541
dimitrina73  благодаря за обясненията!   bouquet
А какво се ползва за килимче?
Когато се редят блатовете в купа размера им еднакъв ли трябва да е или се започва от по малък диаметър?


Албена благодаря!  Blush  bouquet
Виж целия пост
# 542
Дaрилка, аз идея си нямам каква е тази торта, но преди време от един руски форум изрових една рецепта с целувъчни блатове, и момичетата тук ми я преведоха, ще ти я копирам, дано ти помогне с нещо  Hug ako махнеш каремеления крем от рецептата ще остане това, което бобси е дала като идея.

Много вкусна торта: нежна, шоколадова, ядкова, а при мен и със сгъстено мляко

За целувковото тесто:
5 белтъка, 125 г захар, 125 г пудра захар, 80 г млени бадеми, 80 г млени лешници.

За муса с бял шоколад:
2 кут. (500 мл) сметана, 400 г начупен бял шоколад, 10г (нещо липсва, вероятно желатина)

За муса с черен шоколад:
2 кут. (500 мл) сметана, 400 г начупен черен шоколад, 10г желатина

За крема със сгъстено мляко:
1 кутия кондензирано подсладено мляко (варено ок. 3 часа)
200 г сметаново масло (т.е. от немските с 82% масленост)

За украса:
Шоколадова глазура, 150 г шоколад, 50 – 70 мл сметана 38%, 25 г сметаново масло
Ситно нарязан лешник
Маргаритки от „мастики” – захарно тесто с желатин (10 г желатин, 55 г вода, 500 г пудра захар, сок от лимон – желатинът се накисва за 10-15 мин., после се загрява, докато се разтвори, добавя се захарта и добре се разбърква, ако изсъхне много тестото, може да се затопли леко и да се добави лимонов сок.)

Приготвяне на целувковото тесто:
Разбиват се белтъците до мека пяна, добавят се постепенно захарта, пудрата захар и се разбива до устойчива пяна. Внимателно се размесва с ядките. Разделя се сместа на две части и се оформят два блата върху хартия за печене. Пече се на 110ºС до втвърдяване (ок. 2 ½ ч)
 Приготвяне на муса:
Затопля се сметаната почти до кипене, слага се шоколадът и се разбърква добре.
Същото и с черния шоколад.
Получават се два крема, които трябва да се охладят поне 4 часа в хладилник (желателно една нощ)

Приготвяне на крема със сгъстено мляко:
Маслото, със стайна температура, се разбива на обемна светла маса. Постепенно се добавя млякото и продължава да се разбива.

Сглобяване на тортата:
В тава със свалящо се дъно, постлана с хартия за печене, се поставя един от белтъчните блатове. Покрива се с млечния крем и се оставя за 30 мин. в хладилник. Разтваря се в малко вода желатинът и се загрява, внимателно се прибавя към муса от бял шоколад, докато се разбива с миксер. Разпределя се мусът върху млечния крем. Слага се вторият блат и се притиска леко, за да се слепи. Разбива се с миксер мусът от черен шоколад и се сипва върху блата. (Предполагам, след като е сложен вътре желатина.)
Изравнява се и се охлажда 3 часа.
Приготвя се глазурата, като изстине леко, се залива тортата. Оставя се в хладилник за 15 мин. Отстрани се украсява с лешниците. Цветята са от „мастики” – може и живи.
Виж целия пост
# 543


Торта за колежките, много ми се молеха напоследък. Само не питайте какво стана с тортата...

Виж целия пост
# 544
...Само не питайте какво стана с тортата...
Какво стана с тортата?  Mr. Green

Ето и моите младоженци (ако не сте разбрали, предишното бяха булки  Mr. Green)
Виж целия пост
# 545
Тук съм Ванче, ама само си ви чета и се кефя на тортите ви, защото моите домашни любимци торти не искат да ядат!  Sad
Страхотни торти ....   chef Като гаврошче на витрина съм се лепнала за монитора и преглъщам жално ...   
Виж целия пост
# 546
Aлбенка, първата е много елегантна!!! Браво!

Елспет, добре си се потрудила! А с айсинг ли украси сладките?

Атланта, елегантно! А вътре в средата ми се вижда друг крема, така ли е? Какъв е?
Виж целия пост
# 547
... защото моите домашни любимци торти не искат да ядат!  Sad...
И моите така, аз затова съм декорирала, хиляди сладки до сега.

Румя, да с айсинг. Първо правя кантовете, съхнат и тогава с течен айсинг запълвам. Бюстиетата на булките обаче ги пълних с бяла ледена глазура, защото е прозрачна и след като тя засъхне, правя дантелките. Има няколко трудности: 3 съхнения - много времеемко и другото е, че айсинга се втвърдява, докато направиш 200 сладки - това май е най-гадното от целия процес.
Ето тук се вижда колко голяма разлика има между айсинга и бяла ледена.
Виж целия пост
# 548
здравейте,първо да се извиня за снимките ,нооо колкото и да се мъ4а и ядосвам това е..дадох една камара пари за фотоапарат то4но заради тия торти ,но малката нещо му направи и няма оправяне,а заради 5 снимки не ми се купува нов в момента,снимам с телефона колкото мога Embarassedда не прозвуча нескромно ,но наистина в действителност тортите са в пъти по добри Embarassed
Ван4ето и Албенка,знаех 4е ще се зарадвате на тия маймуняци,с кеф ги правих Heart Eyes
Много са ви хубави тортите,моите поздравления,как се справяте незнем..семейство,работа,торти..евала ,оправни булки  bouquet
Ван4е,зелените джаджи ги показа мисля 4е Стефибг   bouquet и аз съм мн доволна
sisi,благодаря за думите.Дръжката е фитил Варна,измерих диаметъра на блата и в тази форма съхна 2 дена
палмите..като изсъхнаха листата ,направих топ4е от Варната,като поизсъхна малко набу4их листата,после с малко размита варна го прикрепих към изсъхналото стебло.дано си ме разбрала
Елспет,малее голяма игра4ка бе жена,но си е струвало,много красиви  bouquet
Атланта,мноого красива торта  bouquet
svetlane,много весела торта,и ти се справяш добре с тия апликации Hug
Денис,браво Hug
пропуснах някой,да ме извинява Hug,но стана цял ферман
Виж целия пост
# 549
Ванче- какво да кажа освен 'GLORY GLORY MAN UNITED'
Атланта- много нежна и грасива торта, страхотен букет!
Aлбенка- както винаги производителна и перфектна!
Елспет - много трудоемка задача, адмирации за търпението!

Ети и едно Барби от мен.

    
Виж целия пост
# 550
dimitrina73  благодаря за обясненията!   bouquet
А какво се ползва за килимче?
Когато се редят блатовете в купа размера им еднакъв ли трябва да е или се започва от по малък диаметър?



Ами има силиконови килимчета. Може и парче мушама или друго, чието основно качество е, че не залепва, а второ по важност е да не се набръчква при точенето, за да не прави ганки на тестото, но второто често е качество на точещия, защото има хора, които точат на пекарска хартия и нямат проблем.

Редиш в купата блатове-крем-блатове-крем...Може да изрязваш от по-големи блатове за малките диаметри, може да слагаш и парчета с неправилна форма, той кремът ще проникне между фугите и ще стегне. Аз бих сложила кухнеско стреч фолио в купата, зада се обърне по-безаварийно. Всъщност рядко съм правила точно такава торта, но когато съм правила, съм постъпвала така - с фолиото.

Аталанта, чудесно изгладена торта, камъчетата са много хубави. Цветята са свежи и само малко повече разцветка по зелените листа ми липсва:) Какво стана с тортата? Simple Smile

Ванче, доста разностилна продукция напоследък! Хората на снимката са много чаровни, така че, не съжалявай за престъпените убеждения:) Добра идея за оформление на рамката на снимката.

Албенче, такива тържествени квадратни торти правиш!!
Виж целия пост
# 551
Атланта,великолепна торта   bouquetСтилна и елегантна  bouquet
Ласкова ,барбито сякаш е на ревю Hug Hug Hug
И аз имам една шоколадова с две кукли ,които ми взеха здравето.
Виж целия пост
# 552
Лелеее момичета, направо сте страхотни всички до една..  Направо ми изтекоха и лигите и очите, страхотни са ви тортите!!!  Heart Eyes 

Благодаря на всички за комплиментите  Hug
Виж целия пост
# 553
Забравих да попитам, как ги правите тези бели покрития, като например при барбито на laskova. Аз направих марципан "Варна", но той е жълтеникъв. Разгледах и рецептите от първата страница, но като нямам опит не мога да разбера, кое от всичките покрития описани там е с такъв бял цвят Simple Smile

Виж целия пост
# 554
Благодаря ви момичета   bouquet Това бяха цветята за икебаната, но не ги подредих много добре, защото имах само 3 мин да ги набуча и да бягам на събрание.
Крема е от един шоколадов пай, който съм давала преди, страхотен е. На вкус беше разкошна и даже ми поръчаха сватбена торта за 150 човека, но има време до тогава.

Иначе тортата беше затрупана на масата с торби чипс и всички хрупаха в захлас. Ако се майтапим понякога, че американците са прасета, да знаете, че е много вярно твърдение  Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия