Коледа идва! - 3

  • 66 718
  • 753
# 675
andjela 09 , може би така е по- добре, линка който си дала не се отваря:
http://naska75.snimka.bg/cooking/sladki-izku6enia.454755
Много ми хареса къщичката,как е направен покрива?
Виж целия пост
# 676
Благодаря ти мила.Радвам се ,че ти се хареса.Покрива по-точно фигурките му ги направих с клечки сърчица за парти хапки стана много лесно и ефектно.Мисля че разбрах грешката си сега ще видим дали е така тук се вижда по ясно покривчето http://naska75.snimka.bg/cooking/sladki-izku6enia.454755.1646815 … 72;ва ми още работа по нея трябва да добавя дядо коледа,елхичка,и да я поокрася с глазура.Ще се постарая утре да кача снимки на другите сладки нещица.Така се зарибих  купих си формички за сладки.пош,кутий за сладкии нова форма за торта с двойно дъно и едни бонбони марципан от кауфланд и още куп неща даже мъжо се бъзика и каза ,че трябвало да ми отваря сладкарски цех. Остана ми да правя торта  с бонбони маршмелоу,но не ми е ясно дали мога да сиропирам леко балтовете и какъв точно маслен крем да направя и много твърдо ли става покритието с тези бонбони.примерн0 за 2-3 дни твърдо ли ще стане това покритие,защото си мисля ,че с него ще ми е най- лесно незнам дали ще се справя с другите видове покрития.
Виж целия пост
# 677

ellyganova, красота  bouquet
много хубави формички за курабийки, от къде са?
моля ви кажете ми, този номер с резена ябълка само за меденките ли помага, или мога да го прилагам за всякакъв  вид курабийки, които имат нужда от омекване newsm78



Благодаря Grinning Това не са формички, а шаблони от хартия. Разпечатала съм си ги. Не можах да си намеря такива, които да ми харесат Rolling Eyes
А номерът с ябълката, би трябвало да става за всякакъв вид сладки Thinking

andjela 09, много симпатична къщичка Simple Smile Относно тортата - можеш да сиропираш блатовете. Покритието от бонбонките, поне на мен ми стана доста твърдичко. Не слагай много пудра захар. С течение на времето не става по-твърдо. Аз правя масления крем така - разбърквам хубаво маслото, добавям малко пудра захар и малко течен шоколад, за оправяне на вкуса.
Виж целия пост
# 678
Да сте виждали в някоя от веригите Метро или Билла такава форма като на Джемма - http://images19.snimka.bg/003791467.jpg
В Кауфланд няма.
Или он-лайн? Търсих, но не можах да намеря.
Същата я имаше пак в това магазинче на Стамбулов 16. За съжаление не видях колко струва.
jiji_m, благодаря ти, обаче не съм в София. Казаха ми, че в Метро май има, ще проверя там  Hug
В "Двата щъркела" съм виждала такива форми, ето тук са дадени магазините им в страната. Peace
Виж целия пост
# 679
Здравейте.Опекох меденките на Джули.Но са си хрупкави.Май пътвия опит не е сполучливТака ли са отначало.Уж го извадих мекички и после се втвърдиха.Намаах ги с глазурата и са натерасата в кутии с по парче ябълка.Дали ще омекнат незнам.А можели ако са по тънки да се е получило това.

Аз направих 2 пъти от тези меденки. Първите ми бяха хрупкави, а след престоя в хладилника станаха камък, но ги махнах от хладилника и им пуснах ябълка за едно денонощие. В момента са просто уникални. Меки, вкусни и ароматни. Втората партида я разточих по-дебело и изрязвах с по-големи форми. Още от началото са си меки, но в интерес на истината, първите ми се струват доста по-вкусни, въпреки че и в двата случая спазвах рецептата максимално точно. Както споделих и преди, може би причината е в това, че първите са около 10 дена по-стари от вторите.
Виж целия пост
# 680
aleks ,  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 681
Готова съм с още три вида сладки

Ванилените кравайчета на Наталина   bouquet



Снежни топки



Трюфели  Благодаря на Душко и Aleks   bouquet    за разясненията   bouquet Тази година наистина се получиха фантастични. Явно миналата година съм сложила доста брашно.

Виж целия пост
# 682
mama1+2 - супер са, мммм... дояде ми се  Hug

ellyganova - как така от хартия? Как ги изрязваш?  newsm78
Виж целия пост
# 683
Благодаря за бързия отговор ellyganova,ще спазвам точно съветите ти дано да ми стане сполучлива,че мойте щерки особено малката не искат да опитат купени торти все им правя ,но ми се иска да е нещо по-различно.Много хубави неща си направила браво
Виж целия пост
# 684
Здравейте, момичета
mama1+2, много красиви сладки. Как се закрепват медените елхички?
ellyganova, чудесна опаковка за сладки подаръчета.

Да ви покажа стъклените си сладки - много са красиви, но наистина бонбона започва да лепне след 2-3 дена.

Виж целия пост
# 685
Supermint, прелестни са, наистина  bouquet


Благодаря Grinning Това не са формички, а шаблони от хартия. Разпечатала съм си ги. Не можах да си намеря такива, които да ми харесат Rolling Eyes
А номерът с ябълката, би трябвало да става за всякакъв вид сладки Thinking




10х за отговора; и аз така реших; ще пробвам с ябълката пък ще видим Hug
да попитам и аз: как изрязваш тестото по хартиените шаблони?! newsm78
Виж целия пост
# 686
е добре де, четох четох и никъде не прочетох, как точно правите зветната глазура? В смисъл правите бяха белтъчна например, и после .........как и с какво да я оцветя?  newsm78 Embarassed
И още един въпрос - с какво лепите медените къщички? Защото аз пробвах с белтъчна глазура и...нестана  Sad
Виж целия пост
# 687
Ice мога ти кажа как я направих аз ,но имай впредвид,че за 1 път правих къщичка веднъж я разбивах на ръка и не се получи затова после направо с миксера започнах яйцата ми бяха на стайна температура сложих белтък и  пуснах миксера на най-слабата степен добавих 2-3 капки прецеден лимонов сок и после по-малко пудрата захар  и стана без проблем ,но знай,че съхне бързо и затова когато си вземеш нужно количество работи бързо ,а останалото покрии с найлоново фолио за да не засъхва фигурките задържаш за малко и после са готови слепени,а на другия ден са направо бетон това не се плаши щом аз успях и ти ще успееш ето виж
http://naska75.snimka.bg/cooking/sladki-izku6enia.454755# но нека и по старшите те посъветват защото при мен може да е бил късмета на начинаещите успех
Виж целия пост
# 688
е добре де, четох четох и никъде не прочетох, как точно правите зветната глазура? В смисъл правите бяха белтъчна например, и после .........как и с какво да я оцветя?  newsm78 Embarassed
И още един въпрос - с какво лепите медените къщички? Защото аз пробвах с белтъчна глазура и...нестана  Sad
На първия въпрос - разделяш в чашки и оцветяваш със сладкарски бои (може и с такива за яйца, в к.няма сол)
На втория - с кармелизирана захар - залепва моментално и няма мърдане  Peace
Виж целия пост
# 689
Страхотни сладки сте показали, момичета  Peace

Сега и аз да се отчета на финала, защото мисля наистина да спирам, че все нещо ново харесвам и все бъркам и пека.

Та какво сътворих аз:
- Английския коледен кекс - не съм го снимала
- Ванилени кравайчета на Наталина http://lightblue.snimka.bg/hobby/vkusotiyiki.318549.16472190  
- Меденки на Джема (украсени предимно в любимите цветове на дъщеря ми - розово и синьо  Laughing)
http://lightblue.snimka.bg/hobby/vkusotiyiki.318549.16472240
http://lightblue.snimka.bg/hobby/vkusotiyiki.318549.16472218  
http://lightblue.snimka.bg/hobby/vkusotiyiki.318549.16472221                                                            
- Маслени сладки на Зори (украсата е с карамелената глазура на Д-р Йоткер, оцветена с червена боя)
http://lightblue.snimka.bg/hobby/vkusotiyiki.318549.16472230
- Шоколадови бисквитки Трюфел
http://lightblue.snimka.bg/hobby/vkusotiyiki.318549.16472248
- Шоколадови звездички с капучино (украсата е с лимоновата глазура на Д-р Йоткер)
http://lightblue.snimka.bg/hobby/vkusotiyiki.318549.16472209
- Сладки с орехи, шоколад и канела на Диди http://lightblue.snimka.bg/hobby/vkusotiyiki.318549.16472245
- Бонбони Рафаело на Гелева
http://lightblue.snimka.bg/hobby/vkusotiyiki.318549.16472224
- Фини сладки на Джема
http://lightblue.snimka.bg/hobby/vkusotiyiki.318549.16472228
- Шоколадови сладки с фъстъчено масло http://lightblue.snimka.bg/hobby/vkusotiyiki.318549.16472184

А ето я и моята не много сполучлива медена къщичка http://lightblue.snimka.bg/hobby/vkusotiyiki.318549.16472201
http://lightblue.snimka.bg/hobby/vkusotiyiki.318549.16472204

За тази година мисля това да е от мен   chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия