Хитринки за подобряване усвояването на полезностите на храните

  • 24 162
  • 186
# 150
http://www.naturalnews.com/028724_Himalayan_salt_sea.html  Това е статия за солта. В обикновената сол има само йод, допълнително добавена, а в хималайската има още 84 минерала и елемента.
Виж целия пост
# 151
Които не се знае дали и как се усвояват. Wink
Мисля, че и е прекалена рекламата на хималайската сол, не че и ние не ползваме. Но предпочитаме сякаш разни морски нерафинирани и непреработени.
Виж целия пост
# 152
Скоро съфорумец сподели, че е пращал за изследване в Германия пакистанска хималайска сол и наистина съдържала  същия брой и количество минерали, за които се твърди, че има.
По-скоро според мен има "фалшиви" хималайски соли-някои са по-розови , други по-малко...според мен в едните сипват  от обикновената готварска сол и така "изсветляват"
Имайте също предвид, че за да се запази йода в солта , която продават по магазините, би трябвало да е в тъмна опаковка...такава не съм виждала от години.
Наскоро забелязах, че кутията, в която си слагам солта за готвене има странен мирис, който много ми прилича на белина ! Незнам каква е технологията, с която я преработват, но има нещо много гнило там.
Виж целия пост
# 153
Когато купуваме хималайска, гледаме да е на едри парченца, а не на пясък. После аз си я меля вкъщи.
Виж целия пост
# 154
хихи с този цитат предизвиках полезна дискусия  Mr. Green
Реално като прехвърлих книгата в диагонал, с много неща не бях съгласна. Та... даже това с грамажа не го бях фокусирала. По скоро за самата комбинация ми беше мисълта. Ако някой има по-задълбочени познания по биохимия, ще се радвам да ни осветли истина ли е това за жлъчката newsm78

Според книгата на Аннмари Колбин, в готварската сол има "одобрени съставки" - калиев йодит, декстроза - за да предодврати окисляването на йода, натриев бикарбонат - за да не стане солта лилава, след добавянето на първите две, и или натриев силикоалуминат, калциев карбонат, натриев фероцианид, зелен железен амониев цитрат, жълт натриев циановодород,  или агнезиев карбонат, като предодвратяващи втвърдяването или модифициращи кристалите агенти.
 Thinking Познай от къде ти мирише Simple Smile

Пак според нея, прекомерната употреба на сол нарушава равновесието и изисква висок прием и на белтъчини и въглехидрати, което води до хроничен глад и любимото плюскане Simple Smile
Виж целия пост
# 155
Леле, benitta, стресна ме!
Виж целия пост
# 156
запис Simple Smile
Виж целия пост
# 157
Много полезна тема, искам да я следя.

Чувала съм, че хапчета се пият само с вода.
Виж целия пост
# 158
АБ се пие с айрян,билкови хапове се пият с мляко,мед,разни подправки,взависимост от това докъде трябва да достигнат.
Виж целия пост
# 159
     Лекарите май не са това мнение.  newsm78
Виж целия пост
# 160
Така или иначе трябва да се следват лекарските съвети,а не бг мамма.Лекарите знаят  илачи и за след това  Laughing
Виж целия пост
# 161
На мен пък лекар ми е казвал, че последните 3 дена от приема на АБ, ако се пие 5 дена, трябва да се яде повече кисело мляко.
Виж целия пост
# 162
На мен пък лекар ми е казвал, че последните 3 дена от приема на АБ, ако се пие 5 дена, трябва да се яде повече кисело мляко.
В киселото мляко има пробиотици, с приема му ще се възстанови нормалната вревна флора, която е нарушена от антибиотиците.
Виж целия пост
# 163
Лекар ме е предупреждавал при прием на определен антибиотик да не го комбинирам с млечни, и най-добре да ги намаля, тъй като пречат на усвояваването на този антибиотик. Не знам обаче дали важи за всички антибиотици. Пробиотици могат да се приемат и на таблетки.
Виж целия пост
# 164
Според мен, не бива да се фокусираме в комбинирането на храната с лекарства, които всъщност можем да избегнем Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия