Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

  • 81 507
  • 741
# 315
Питка слънце   Nature Sunny със сиренце, по рецепта на баба ми  Heart Eyes
Виж целия пост
# 316
Моята питка с прясно мляко от днес.




Hug
Виж целия пост
# 317
Страхотни неща сте направили!!!   bouquet
Не бях ви чела около месец и два дни все на компа вися да чета. От многото чудесии дето вчера видях тук ми се присъни, че правя питка(в съня беше отвратителна). Въпреки това на яве реших да спретна нещо, ама не беше питка, а кренвиршки:



В крайна сметка излезе нещо много вкусно, пък и тестото втаса няколко пъти, защото изневиделица ми дойдоха гости - три пъти го връщах от ръба на съда(за тестото говоря).
Тестото е от свекърва ми и става за много други тестени изкушения.
Виж целия пост
# 318
Ох, ох, ох, момичета, имайте милост! Днес съм на плодове, а утре на вода- въобще няма да ви чета утре!
emi03 много симпатични кренвиршки!
alina_si и твоята питка си я бива, а питката на Меги4а е много слънчева! Харесва ми оформянето й.  Hug
Виж целия пост
# 319
 Меги4а,чудесна питка Heart Eyes
Виж целия пост
# 320
Ровейки се в галерията видях, че тестото за моите кренвиршки удивително прилича на това на max_mama. Единствено киселото мляко в моята рецепта е 200г и не добавям свинска мас, но четейки отзивите тук непременно ще го направя следващия път.
Виж целия пост
# 321
Глепад, че в последно време доста се споменава маста, та да ви попитам- колко е годността й? Имам един буркан домашна мас от свеки, ама е с ужасно гаден дъх и мирис. Веднъж готвих зеле с нея, по съвет на майка ми ставало по- хубаво ако сложа малко мас, ама стана  Sick отврат. Миришеше ужасно от тая мас. Понеже имах доста буркани ги дадох на чичо ми да прави манджи на кучето си, но оставих един буркан. През декември мъжа ми и свекър ми отново заклаха прасе и свеки ме попита искам ли мас, ама аз само при мисълта за миризмата й отказах. Та... да хвърлям ли стария буркан и да искам нов, или е по-добре да си взема купешка мас?  newsm78
Виж целия пост
# 322
Глепад, че в последно време доста се споменава маста, та да ви попитам- колко е годността й? Имам един буркан домашна мас от свеки, ама е с ужасно гаден дъх и мирис. Веднъж готвих зеле с нея, по съвет на майка ми ставало по- хубаво ако сложа малко мас, ама стана  Sick отврат. Миришеше ужасно от тая мас. Понеже имах доста буркани ги дадох на чичо ми да прави манджи на кучето си, но оставих един буркан. През декември мъжа ми и свекър ми отново заклаха прасе и свеки ме попита искам ли мас, ама аз само при мисълта за миризмата й отказах. Та... да хвърлям ли стария буркан и да искам нов, или е по-добре да си взема купешка мас?  newsm78

Изхвърляй я,гранясала е.Моята е от магазина,стои си във фризера.Като ми потрябва отрязвам си парче и готово.Съхранявай в хладилник или фризер,оформена като саламче в плик,или като плочка,че по-лесно да отрязваш парче(това за във фризера,де).Във фризера маста си стои дълго време.

Мегита,Алина,Еми,чудесни произведения сте сътворили,браво.  bouquet
Виж целия пост
# 323
....... През декември мъжа ми и свекър ми отново заклаха прасе и свеки ме попита искам ли мас, ама аз само при мисълта за миризмата й отказах. Та... да хвърлям ли стария буркан и да искам нов, или е по-добре да си взема купешка мас?  newsm78

lubopitko, тоя буркан, дето мирише, явно е гранясал, но щом са правили нова мас от тая година, най-добре си вземи някой и друг буркан от нея. Според мен домашната мас си е най-хубава, стига да не е прегорена при топенето. Купувала съм и приличаше на парафин, може аз на такава да съм налитала, но според мен, това не беше хубава мас. Сега имам няколко буркана тазгодишна, дадоха ми я познати и направо не мога да и се нарадвам. Много е хубава, бяла, без никакъв лош дъх. И върши работа.

Момичета, страхотни питки и кренвиршки!  chef  bouquet
Виж целия пост
# 324
Макс мама, Лабрекс, благодаря за съветите! Понеже отказах на свеки, не знам дали ще имам очи да й поискам, май от магазина ще си купя...  Joy
Виж целия пост
# 325
Ще вземете да ме навиете за свинска мас, въпреки , че и аз не харесвам вкуса и ....  Thinking Да попитам пак за вит. С-то в тестото някой да знае нещо?
Виж целия пост
# 326
... Да попитам пак за вит. С-то в тестото някой да знае нещо?

Коментираше се нещо в темата за Машина за хляб, но понеже не ме заинтересува, не си дадох зор да запомня. Ако искаш пусни едно питане там Peace.

Само ви чета и преглъщам Confused.
 Hug

Сега се сетих да питам и откъде си купувате свинска мас? Някой беше споменал Метро, но така и не разбрах къде там да я търся Rolling Eyes.
Виж целия пост
# 327
Ще вземете да ме навиете за свинска мас, въпреки , че и аз не харесвам вкуса и ....  Thinking Да попитам пак за вит. С-то в тестото някой да знае нещо?

Витамин С е подобрител на брашното. Засилва глутеновата нишка и я правят по устойчива и се запазват мехурчетата направени от маята. Едно време старите баби са ползвали кисели зелени ябълки за тая цел (оти витамин С май не са продавали още по аптеките - ако е имало такива на село де) или пък са добавяли една лъжичка оцет (ама и тогава оцета е бил друг не е като сегашния).

...
Сега се сетих да питам и откъде си купувате свинска мас? Някой беше споменал Метро, но така и не разбрах къде там да я търся Rolling Eyes.

Във Фантастико пък и в местната бакалия купувам мас на Бони. Много съм доволен от нея.

Сега в момента сме на домашно производство. Ама за велик ден за козунаците май пак ще купувам.
Виж целия пост
# 328
Фантастико нямам наблизо, а в местната ни бакалия със сигурност не продават мас Laughing. В някой от другите хипер-маркети?
Виж целия пост
# 329
Фантастико нямам наблизо, а в местната ни бакалия със сигурност не продават мас Laughing. В някой от другите хипер-маркети?

Еми в Билла също продават мас. И в Пикадили. Не знам какво имаш наоколо, щото нямам представа в кой район си.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия