Машина за хляб-28 част

  • 52 450
  • 736
# 660

Половинката продължава да твърди , че се халосвам напразно и чак такъв проблем няма , но дори и да така искам уверение от компетентно лице .Само на месец е пущината , още дори не съм и се нарадвала  Blush
а почерпи ли за новата придобивка ???
Виж целия пост
# 661
Капризче мини на сайта и направи запитване: http://www.tefal.bg/Consumer+service/Contact+Us/Contact+us.htm
Говорих с колежката и това ми препоръча,утре пак съм на работа ако искаш аз ще се обадя на софийския номер да ги по тормозя.А честно мога да си бъда доста зла  Mr. Green.По добре е ти да им пишеш лично на сайта и да им предложиш да им качиш снимки.Аз не съм смазвала нищо и при мен няма такова износване.Обещавам утре да питам какво точно да направиш,но това не е нормално и да не си измиват ръцете.
Виж целия пост
# 662

Половинката продължава да твърди , че се халосвам напразно и чак такъв проблем няма , но дори и да така искам уверение от компетентно лице .Само на месец е пущината , още дори не съм и се нарадвала  Blush
а почерпи ли за новата придобивка ???

Ако ще стоиш при нас започни да пишеш по темата.


Дидолинка , не мога да си намеря гаранцията  ooooh!
Виж целия пост
# 663
Цитат
В крайна сметка учтиво ми казаха да не се притеснявам и да си ползвам уреда докато се счупи , но да имам предвид , че гаранцията не покрива контейнера и бъркалките
Интересно  newsm78 в Франция - може, а в България  - се правят на разсеяни  Mr. Green

Ердинч ти хубаво публик., но аз имах  ??? – относно изчисленията  и формулата,  не се задоволих  с готова "смляна"  инфор. – отново стигам до ?  – Исках да вникна малко по подробно  и да съм наясно –  къде грешим,  и защо течностите могат  да варират м/у  56% – 60%   Laughing
Виж целия пост
# 664
Записвам се и аз с новата си хлебопечка Мулинекс 5000.
Ще пробвам някаква лесна рецепта от книжката и ще пиша довечера.
Виж целия пост
# 665
Ердинч ти хубаво публик., но аз имах  ??? – относно изчисленията  и формулата,  не се задоволих  с готова "смляна"  инфор. – отново стигам до ?  – Исках да вникна малко по подробно  и да съм наясно –  къде грешим,  и защо течностите могат  да варират м/у  56% – 60%    Laughing

 smile3501 newsm10  love001

 smile3525
Виж целия пост
# 666
Пробвах печката, от раз разбира се не стана  Confused имам няколко въпроса
Хлебчето се разпукна отгоре и стана неравно, не се и опече хубаво, гледах в книжката, но немога да преценя точно от какво е.
Правих пълнозърнесто по рецепта от книжката, но с жива мая и малко посмених продуктите, дали е от това?
Не ми достигна пълнозърнестото брашно и добавих повече бяло, и нямах сухо мляко, а сложих прясно, но намалих водата. Тестото си се омеси хубаво, незнам какво се обърка при печенето.
Виж целия пост
# 667
етои от мен една пита по рецептата на макс мама -двойна доза,че е за рождения ден на дъщеря ми днес.Месих в хлебопекарната,наблюдавах го постоянно че ме беше страх да не и е много, но не справи се страхотно.




Виж целия пост
# 668
Привет момичета и момчета.
Много красиви и вкусни питки,хлебчета и козунаци сте направили.
Как да ви устои човек на изкушението.
Г-жа Стихиино..харесвам такива хлебчета с ядки
Петя майсторски козуначен венец
Кашарел прекрасен козунак и кифлички,мерси за рецептата newsm51
Тодоран дори и постен...но домашен е вкусно
Дитсан прекрасна питка
Росина и твоята е чудесна
И понеже сме затрупани от сняг и продължава да вали...отпуска.
Няма нищо по хубаво в студения и мразовит ден да ухае в къщи на козунак.
Първо месих в машинката по рецептата на мах мама   newsm51и кръглия по рецептата на Кашарел.Вкусно,ароматно и приятно.
Само дето жълтъците на яйцата ми бяха на цвят почти като белтъците и локума излезе бледо жълт,и сложих само портокалови стъргани корички,локум и стафиди.
Имам още много да се уча и продължавам да следя съветите ви.
Благодарение на вас си хапваме по нещо вкусно. newsm51








И по рецептата на Кашарел/така съм я записала...ако е на друг да ме извини/


Виж целия пост
# 669
Пробвах печката, от раз разбира се не стана  Confused имам няколко въпроса
Хлебчето се разпукна отгоре и стана неравно, не се и опече хубаво, гледах в книжката, но немога да преценя точно от какво е.
Правих пълнозърнесто по рецепта от книжката, но с жива мая и малко посмених продуктите, дали е от това?
Не ми достигна пълнозърнестото брашно и добавих повече бяло, и нямах сухо мляко, а сложих прясно, но намалих водата. Тестото си се омеси хубаво, незнам какво се обърка при печенето.
хе-хе , като си посменила рецептата ще се посмени и крайният резултат.
не се отчайвай. пробвай пак. но бих те посъветвал: избери рецепта за най-обикновен хляб с
основна програма, с малко на брой продукти и с по-малък грамаж за хляба. по този начин ако не се получи, загубите ще са по-малки  Grinning
спазила ли си програмата на която се пече пълнозърнестият хляб?
съотношението  суха-жива мая спазила ли си го ?
ако имаш възможност напиши тук рецептата от книгата и рецептата по която си направила хляба (променената). тогава ще има база за сравнение и ще получиш по-компетентен отговор от майсторите.
Виж целия пост
# 670
Усетих аз, че ми е рано за импровизации, ама ....
рецептата по книгата, пълнозърнест хляб, 3та програма
300мл вода
0,5 с л олио
1,5 с л сол
1 с л захар
1,5 с л сухо мляко
180гр бяло брашно
340 гр пълнозърнесто
1 ч л суха мая
аз сложих
300мл смесено вода и  прясно мляко
сол, захар и олио както си е по-рецептата
брашното 240 бяло и 280 пълнозърнесто и 9гр жива мая, по съотношението по книгата.
Омеси  се както е на клипчето от първа страница, при втасването се разцепи и изкриви, не се допече беше леко глетав. После до пекох още 20 минути, но пак ми стои гтлетав, препечен в тостера го ядохме, да не го хвърлям.
Виж целия пост
# 671
Мег,чудесни козунаци си направила,като за тази виелица супер занимание и заслаждане! Peace
Дитсан,честита ти рожденничка,да ти е жива,здрава и щастлива!Много хубава питка,голяма и пухкава! Hug Hug
Виж целия пост
# 672
Усетих аз, че ми е рано за импровизации, ама ....
рецептата по книгата, пълнозърнест хляб, 3та програма
300мл вода
0,5 с л олио
1,5 с л сол
1 с л захар
1,5 с л сухо мляко
180гр бяло брашно
340 гр пълнозърнесто
1 ч л суха мая
аз сложих
300мл смесено вода и  прясно мляко
сол, захар и олио както си е по-рецептата
брашното 240 бяло и 280 пълнозърнесто и 9гр жива мая, по съотношението по книгата.
Омеси  се както е на клипчето от първа страница, при втасването се разцепи и изкриви, не се допече беше леко глетав. После до пекох още 20 минути, но пак ми стои гтлетав, препечен в тостера го ядохме, да не го хвърлям.


Имали сте проблем с втасването или тестото ви е било прекалено мокро.
Виж целия пост
# 673
 дядо хаджия, благодаря ви    bouquet не се лепеше по стентие, но явно е било леко мокро тестото, или нещо маята не е била в ред, утре ще пробвам някакъв бял хляб.
Виж целия пост
# 674
Момичета и момчета прочетох нещо много интересно и бързам да го споделя.За по доброто втасване на тестото в него се поставяли забити няколко сурови макарона,това особенно сполучливо било за по тежките сладки теста за козунаци.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия